Last news in Fakti

20 Май, 2019 15:27 14 011 31

Skoda пуска конкурент на Audi Allroad

  • skoda-
  • superb-
  • scout-
  • laurin & klement

Обновената Skoda Superb ще се сдобие с "всъдеходна" версия Scout за пръв път в историята на модела, става ясно от видео, публикувано от чешката компания. В клипа е показана и луксозната модификация Laurin & Klement.

В гамата на Superb вече е имало подобна версия с името Outdoor. Комбитата с предно и двойно предаване от тази серия се отличават с предпазен "пояс" от небоядисана пластмаса, но клиренсът им е еднакъв с този на "нормалния" лифтбек.

Модернизираният Superb ще бъде представен официално в четвъртък, 23 май. Флагманът на Skoda ще получи матрични светодиодни фарове, които ще променят светлинния си сноп съобразно данните от две камери на предното стъкло, за да не заслепяват водачите в насрещното движение. Стоповете пък ще се сдобият с "трасиращи" мигачи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    52 11 Отговор
    майтапа на страна - този супърб ще ги изтреля на тотално друго ниво - много добри колички са..!
  • 2 Запознат

    12 63 Отговор
    При наличието на Passat Alltrack, TDI 240 кс., тоя клет Супърб ще изглежда като Волга.

    Коментиран от #8, #10, #12

  • 3 Е500

    9 14 Отговор
    Аллтрака на пасат модел 2020 е скандал и предостатъчен конкурент на Аллроуда.
  • 4 Боре

    16 9 Отговор
    Първата ми кола беше Шкода - на баща ми старата. Яко и се кефех, беше страшно проходима пробивах снежната партина с нея до един култов за Бл-град и времето си комплекс Бор. Става въпрос за 1994 г. А Шкодата 120л задно предаване задно расположен двигател, пердашеше яко! А на първа ос лека върти като с хидравлика!
  • 5 гост

    14 16 Отговор
    И мустаци да пусне пак не мога да си я купя дори в евтиното й изпълнение за 40х.лв. Какво ме блазни поредната конфекция с друга марка?
  • 6 AUDI

    26 16 Отговор
    Skoda отива все по-нагоре с цените , Seat също.... и най-жалкото е ,че няма да поевтинеят колите. А още по-жалкото е ,че хората се залъгват и купуват азиатци ке*ефи

    Коментиран от #18

  • 7 Nikolov

    9 17 Отговор
    По добре да имат бюджетен вариант в гамата, вместо да губят продажби. А който е решил да кара Allroad, няма да купи Жал (Skoda).
  • 8 Смешко

    24 7 Отговор

    До коментар #2 от "Запознат":

    Смешен си като пасата. Фолксваген отдавна са зад Шкода

    Коментиран от #25

  • 9 ххх

    28 2 Отговор
    Хммм, че той и сега е прекрасен автомобил, а ако го накичат с още екстри става странно кой и защо ще купува пасат със същите екстри и двигатели, но с 20-30к отгоре. Шкода са добри автомобили, може би е най-разумната покупка от ВАГ.

    Коментиран от #11

  • 10 Нора Недкова

    9 4 Отговор

    До коментар #2 от "Запознат":

    ще видим колко коня ще е - не бързай да се изказваш неподготвен

    Коментиран от #13

  • 11 сектант

    15 3 Отговор

    До коментар #9 от "ххх":

    така си е - такъв багажник никога не съм виждал на комби от този клас коли, да не говорим за пространството вътре в купето и купищата екстри, вентилирани седалки, окачване и прочие... изобщо за цената си получаваш доста стойност
  • 12 сектант

    7 2 Отговор

    До коментар #2 от "Запознат":

    уау, един чип и е толкова... нали се сещаш, че двигателя е същия... естествено ако не си на пазара за 3000 кубиковия де
  • 13 Запознат

    7 30 Отговор

    До коментар #10 от "Нора Недкова":

    Ако ще и 1000 кс. да е Шкодата, тя си остава Шкода. Фолксвагенът за бедняци.

    Коментиран от #14, #15

  • 14 Дали?!?

    8 2 Отговор

    До коментар #13 от "Запознат":

    Светът се променя...
  • 15 Рад

    19 3 Отговор

    До коментар #13 от "Запознат":

    Бедняк си ти. Като неможеш да си позвилиш да караш такава кола, логично да плюеш. Хаха

    Коментиран от #21

  • 16 Антон 1

    17 3 Отговор
    Шкодата в супер ! Много пъти съм писал за нея ! Купихме едно две годишно БМВ ф11 и една нова Шкода Супурвб - Лаурен и Кшвмвн и т.н ! Шкодата беше по разумноя избор !

    Само да кажа ,че доста сравнявахме цените , няма и хиляда лева разлика при абсолютно еднакви параметри Супърба и Пасата !
  • 17 Иве

    4 1 Отговор
    Е skoda scout си е конкурент от колко години вече.
  • 18 Госта

    5 2 Отговор

    До коментар #6 от "AUDI":

    А най-жалкото е,че никът ти е АлУди

    Коментиран от #24

  • 19 4х4

    6 14 Отговор
    Ей тия вече се оливат...аман от нови модели- копия. Станаха бетер китайците. Не разбраха ли , че на шкода всичко и е сбъркано, като се почне от името и. И продължавате да ги хвалите. За японски коли не сте ли чували.

    Коментиран от #23

  • 20 Здравомислещ

    2 6 Отговор
    Тази ,,конфекция,, почна да доскучава. Марки много с едни и същи шасита и двигатели. Само ,,облеклото,, им е различно.
  • 21 Запознат

    0 7 Отговор

    До коментар #15 от "Рад":

    Карам прекрасен Пасат, мерси.

    Коментиран от #22

  • 22 123

    7 2 Отговор

    До коментар #21 от "Запознат":

    Тогава статията не е за теб. Супърбът е в класа на Артеона. С твоя Пасат, по-скоро се сравнявай с Октавия. А Шкода отдавна е мноого по-добрия Фолскваген, дори според немските издания като Аутобилд. Ама то у нас - аман от този пернишки манталитет.

    Коментиран от #26

  • 23 123

    7 1 Отговор

    До коментар #19 от "4х4":

    Спокойно пич. Светът е сбъркан, България е сбъркана, Шкода е сбъркана. Само ти си ОК. Японските коли също не са сбъркани, освен като дизайн и много пластмаса. Не се напрягай, пий си хапчетата и ще ти стане по-добре.

    Коментиран от #27

  • 24 AUDI

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Госта":

    Мен не ми е жал...за теб малко може би :)
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Запознат

    3 1 Отговор

    До коментар #22 от "123":

    Яснооо, не са ти силната тема авмомобилите. Outa here!

    Коментиран от #28

  • 27 4х4

    2 1 Отговор

    До коментар #23 от "123":

    Вероятно си имал достъп само японските малолитражки, като мазда2, нисан микра, ярис. Техните калници са пластмасови, на рено клио също и няма нищо лошо в това. Преди сегашната ми японска кола, карах нисан 370 . Мога да ти кажа , че даже огледалото вътре е облечено в кожа, никъде нямаше пластмаса. Сегашният ми автомобил е по-бърз и нямам време да гледам дали има пластмаса по таблото. Оставям коментара за това, на хора ,разбиращи, като теб.

    Коментиран от #29

  • 28 123

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Запознат":

    Само това ли успя на напишеш. Четенето и мисленето не са ти силната страна. Аз поне си направих труда да сравня техническите характеристики на Супърб и Артеон. Напълно еднакви са. Нали не мислиш, че има някаква разлика в двигателите и скоростните кутии, които се произвеждат във ФВ. А дребната разлика, че Шкода я произвеждат домашно отгледани и обучени работници, работещи за над средната за страната заплата, а в заводите на ФВ основно работят араби и турци, които не могат да си вържат сами обувките, не те интересува нали?
  • 29 123

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "4х4":

    Никога не съм карал японска кола. Наблюденията ми са само върху автомобили на приятели. Никога не съм се качвал на малка японска кола. Но, дизайна не ми харесва. Всичките ми изглеждат малко ретро. Лично мнение. Иначе са здрави, мисля, но ако се счупи нещо знам какво ходене по мъките е - официалните сервизи са гола вода и явно чакат части от далечни дестинации, защото един дребен ремонт, често продължава по 20-30 дена. Направо ги съжалявам, че са си купили нова кола хората. Защото, особено като е по гаранция не можеш да отидеш където искаш.

    Коментиран от #30

  • 30 4х4

    1 4 Отговор

    До коментар #29 от "123":

    Кефа винаги си има цена. Спортните автомобили тук се ремонтират само от любител-майстори, но истински дарби. Карах моето 10-годишно -Лансер еволюшън 10, тунинговано в чужбина, във фирмен сервиз за елементарен преглед по двигателя и ме върнаха с оправданието,че, до сега такова не са ремонтирали,нямат опит, защото има такива коли в БГ, но не се чупят и не посещават сервиза... Дано някой от твоите приятели с японски автомобили да има нещо с 400+ коня. Повози се, покарай и после коментирай. И понеже темата все пак е шкодата от статията, отговори си на въпроса защо моят 10- годишен автомобил струва, колкото тази нова и хубава Шкода.

    Коментиран от #31

  • 31 123

    4 0 Отговор

    До коментар #30 от "4х4":

    Едва ли имат нещо с 400+ коня, защото както разбирам говориш за самоделки, а аз говоря за автомобили от магазина, като Шкодата от статията. Освен това, тъй като карам автомобилите си само извън писта, между 100 и 200 коня са ми напълно достатъчни. Да се возя на спортен автомобил с подобни коне е мазохизъм, защото твърдото окачване ще те съсипе още на отсечката до Чирпан. Няма как твоя автомобил да бъде сравняван с тази Шкода, защото тя е комфортна, с много екстри, голяма и практична. Твоята става само за драг, ама кой го интересува това. И понеже спомена Лансер, нали знаеш, че в рали шампионата последните 10 години шампионите са основно с Шкода. Тоест, шампиона е този, който кара Шкода. Разни Лансери са компромиси за да се участва на олимпийския принцип. Добре, че тази година Д. Илиев се уреди и той с една Фабия, че да има някаква конкуренция миналагодишния шампион...