Last news in Fakti

4 Юни, 2019 11:19 8 080 114

Volkswagen на ток попиля рекорда на "Нюрбургринг" (ВИДЕО)

  • volkswagen-
  • id.r-
  • рекорд-
  • нюрбургринг

Прототипът Volkswagen ID.R постави нов рекорд на "Нюрбургринг" за електромобили, преодолявайки 20.8-километровата писта за 6 мин. и 05.336 сек. или с повече от 40 секунди по-бързо от постижението на досегашния първенец в дисциплината Nio EP9 от Китай.

Програмата за подготовка за опита е включвала оптимизация на работата на силовата установка и пълна ревизия на аеродинамиката. Двата електромотора на Volkswagen ID. R са били пренастроени за по-интензивно отдаване на заряд в полза на задния мост, а за управлението на активното задно антикрило е използвана системата DRS от Формула 1.

Досегашният рекордьор сред електромобилите на "Нюрбургринг" Nio EP9 е близо двойно по-мощен (1 360 срещу 680 к.с. и 1 480 срещу 650 Нм) и значително по-бърз (313 срещу 270 км/ч), но пък ID.R е по-пъргав и ускорява от 0 до 100 за 2.25 срещу 2.7 секунди.

Въпреки впечатляващия резултат електрическият Volkswagen остава далеч от абсолютния рекорд на Северната дъга. През 2018 г. суперхибридът от Льо Ман Porsche 919 Hybrid EVO завъртя обиколка на "Ринга" за 5 мин. и 19.546 секунди.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    27 36 Отговор
    Дъстъра ще го попилее при електрическите сувове скоро време

    Коментиран от #3, #5

  • 2 Батката

    20 22 Отговор
    Съвсем нормално...
    Същото могат да направят бмв, мерцедес пежо, рено или махиндра - ако сметнат за целесъобразно.
    Само представителите на тесла култа не разбират, че е въпрос на бизнес и тесла са единствените, които могат да работят на загуба. Иначе респект за това което прави Мъск...
  • 3 Петър Петров

    25 4 Отговор

    До коментар #1 от "сектант":

    Сектант кажи нещо за Дачия Сандеро 0.9 Турбо 90 коня. Според теб, колко ще изката този мотор. Коментирай плюсове и минуси и т.н. Благодаря предварително за коментарите.

    Коментиран от #6

  • 4 4х4

    34 11 Отговор
    Пералнята вкъщи вади същия звук. Ша зема се пробвам с нея на ринга...

    Коментиран от #11

  • 5 МДааа

    19 6 Отговор

    До коментар #1 от "сектант":

    И то сигурно на заден ход.
    Дано си ироничен с всичките тези постове за дачия. В по нескопосанци изработени автомобили не съм се качвал от времето на соца. То и предназначението им го предполага, но просто са по тресавища...

    Коментиран от #7

  • 6 сектант

    27 3 Отговор

    До коментар #3 от "Петър Петров":

    еми те са си го казали на рекламата - ДАЧИЯ САНДЕРО - ДОБАВИХМЕ САМО НЕНУЖНОТО (ама то цялата кола е ненужна) ха ха ха
  • 7 сектант

    18 11 Отговор

    До коментар #5 от "МДааа":

    пич, имам кола 320 коня, според теб дали ми харесва дачия?

    Коментиран от #10, #34

  • 8 Коментара

    13 3 Отговор
    Бате, батееее междузвездни войни еп.6 гонката на Ендор със спийд байковете .... с 230 в завоите XD
  • 9 Random

    24 15 Отговор
    Никой не може да бие немеца (освен руснака ама в друга дисциплина )

    Коментиран от #26, #82

  • 10 Мдаа

    18 4 Отговор

    До коментар #7 от "сектант":

    И аз така предположих, но имам познати, които си вярват, че дачия е супер

    Коментиран от #12

  • 11 Батката

    17 4 Отговор

    До коментар #4 от "4х4":

    Може:)
    Само трябва да я пуснеш на програма за центрофуга за около 5,6 мин и си врътнал ринга😂
  • 12 сектант

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от "Мдаа":

    всеки сам си прави изборите ама понякога по-евтиното излиза по-скъпо :)
  • 13 Тесла?

    6 5 Отговор
    А Тесла кога? За един приятел питам хохохо
  • 14 Радо

    11 11 Отговор
    На мен и 110 коня ми стигат, 6 на 100 нафта, 4х4 за да катеря баирите на село да си стигна до къщата, има климатик....какво друго мога да искам от един обикновен нов Дъстър.
  • 15 Toko

    17 10 Отговор
    Ако за следващите 10 години имаше шанс от поне 25 % елекрто автомобилите да заемат поне 7-8 до 10 % от автомобилният парк напъните компаниите вече щяха да са умопомрачителни ! Проблема е ,че всички знаят ,че нямат бъдеще тези автомобили и скоро не се надяват да имат. Всеки го знае , но се чудя защо има още наивници които си мислят ,че тази химера има бъдеще. Просто близките 10 - 15 год ЗАБРАВИ ! ! ! Ако обикновеният наивник си направи труда да се информира как се добива никел , кобалт ... ще се учуди колко е бил наивен до вчера ..... Да не кажа дори глупав . А колко енергия ще е необходима за да се захрани планетата със ел енергия за всичките около 1,2 МИЛИАРДА превозни средства .... Ще трябва в всеки окръжен град да има по един АЕЦ. Слънчевата енергия няма да е достатъчна дори за една трета от 1,2 милиарда автомобила . Да не говорим за парниковият ефект от производството на атомна ел енергия. Температурата на водата в световният океан ще се покачи със около 2 градуса от охлаждането на реакторите които ще бъдат в всеки окръжен град .... Да не говорим за планините от токсични отпадъци от ядрено гориво и акумулаторни клетки . Планетарна еко катастрофа , която ще се причини от наивността и алчността на различни групи хора ...

    Коментиран от #18, #19

  • 16 Бай Салам

    11 9 Отговор
    Сccccпециален ден е днес !!Поздрав за всички фенчета на кравария... Официален Спонсор ВАГ ГРУП и VOLKSWAGEN RACE TEAM# I.D# R
  • 17 Какъв е изводът

    6 9 Отговор
    Че електрифицираните автомобили смачкаха всички рекорди на ринга! Браво!

    Коментиран от #21, #24, #28

  • 18 Що глупости си изписал...

    10 7 Отговор

    До коментар #15 от "Toko":

    Нека се хванем само за една, която ще отмени всички останали глупости които си изписал! Ако един автомобил изминава средно 13 хиляди километра годишно, колко квадрата фотоволтаици ще са необходими за да произведат енергия за този пробег? Опитай да познаеш верния резултат?

    Коментиран от #20

  • 19 Да да

    13 5 Отговор

    До коментар #15 от "Toko":

    Отговорили са ти, ама и аз да кажа - В Англия поставиха наскоро рекорд за 96 часа без ток от въглища. А те нямат кой знае колко ветрогенератора. В Испания цели провинции светят само от вятъра и слънцето! Където и да мина в Европа, постоянно се появяват нови ветрогенератори и фотоволтаици. На места са стотици, а вероятно и хиляди в един район. Ама е трудно да се обяснява на човек, който по-далеч от София и Варна не е ходил. А замислял ли си се колко температура отделя ДВГ при 50 квата мощност и 30% КПД? Да си чул нещо и за ВЕЦ? Или водата е вредна за природата?

    Коментиран от #22, #27

  • 20 Токо

    7 7 Отговор

    До коментар #18 от "Що глупости си изписал...":

    Ами не знам ! Аз съм глупав човек . Ти що не ми обясниш ? Ама се аргументирай малко по подробно . Аз имам един кемпер с който ходя на почивка и пътувам когато съм свободен . На покрива има 4 панела поликристални които общо произвеждат около 20 Ампера мощност. Около 3 квадратни метра ! Това ми стига за осветление един ултра икономичен телевизор и фризер на 12 волта който хаби ел енергия около 40 ампера за 24 часа. Когато няма слънце на втория ден светва едно диодче което означава да не гледам телевизия и да не ползвам фризера ! И така давай, нататък си ти ! Слънчевата част на деня е около 12 часа . Зимата е равен на около 3-4 часа . Давай майсторе ама напиши конкретно нещо по въпроса

    Коментиран от #25, #31

  • 21 ДВГ

    4 1 Отговор

    До коментар #17 от "Какъв е изводът":

    Ти прочете ли статията или говориш наизуст?

    Коментиран от #29

  • 22 Токо

    8 7 Отговор

    До коментар #19 от "Да да":

    ОООО добре дошъл от Англия селски . Ягоди ли бра там ? Или затвАрА консерви ? Едно е да светиш съвсем друго е да се движиш , а трето е да береш ягоди и да правиш консерви в чужбина ! Освен площи за соларни паркове трябват площи и за посеви , животновъдство , жилищни площи . Вятър не духа сЕкъде , слънцето не грее постоянно . Ей сега последните 2 месеца слънце не видех ... Ама ти си затвАрАл консерви нЕкъде под земята та не си видЕл
  • 23 Козела

    12 3 Отговор
    ААА Токо не си прав ! Там в Англия много грее слънцето , по 36 часа на ден, направо ги опича . Соларните паркове по обяд ги завиват с чаршафи ,че не смогват да изразходят енергията .
  • 24 Изводът е...

    3 2 Отговор

    До коментар #17 от "Какъв е изводът":

    че си много заблуден !
  • 25 разбирача

    2 2 Отговор

    До коментар #20 от "Токо":

    Цена за кемпера? Търся неголям, бърз(100 + км/ч) и евтин, с баня и wc.
  • 26 ussr

    6 4 Отговор

    До коментар #9 от "Random":

    Руснакът може да бие немеца, само ако получи помощ от приятел (САЩ), във всяка дисциплина.
  • 27 Неграмотен

    5 1 Отговор

    До коментар #19 от "Да да":

    За ВЕЦ сме чували ! Казват ,че вецовете по по Искарското дефиле унищожили популацията на рибата . Миграцията била нарушена! Водата е живот - така е ! Но вецовете .... това са инженерни съоръжения които се строят със акъл и надзор ! Какъвто тук НЯМА. Ама ти нали много пътуваш ,че нямаш време да се информираш. А информация се събира с четене , не със блеене през прозореца!
  • 28 Антиелектрика

    4 2 Отговор

    До коментар #17 от "Какъв е изводът":

    Какъв е изводът ли? Изводът е, че не може да прочетеш повече от заглавието. Иначе рекордът си заслужава уважение, но звукът е адски дразнещ.
  • 29 Аз я прочетох, а ти

    2 6 Отговор

    До коментар #21 от "ДВГ":

    И двата рекорда се държат от електрифицирани автомобили. Я кажи колко е рекорда на старото златно ДВГ?

    Коментиран от #30, #45

  • 30 Антиелектрика

    9 1 Отговор

    До коментар #29 от "Аз я прочетох, а ти":

    Прочел си ти. Я виж пак през 80-те години колко е времето на Порше. А и откога хибридите са електрички?

    Коментиран от #32

  • 31 Що глупости си изписал...

    5 3 Отговор

    До коментар #20 от "Токо":

    И продължаваш да ги пишеш. Мощност не се мери в ампери с тях се мери тока. А мощност и енергия са коренно различни неща. Нас ни интересува енергията. Нали щяхме да смятаме, каква част от планетата ще се покрие с фотоволтаици за ДОПЪЛНИТЕЛНАТА енергия необходима за електромобилите. Средноголям електромобил потребява 20квч енергия за изминаване на 100 км. за 13 хиляди километра ще са му необходими 2600квч. Те могат да се осигурят от 10 квадратни метра фотоволтаици с мощност 2kWp. Колко квадратни метра ти заема кемпера? Май се оказва че автомобилите заемат повече пространство, отколкото биха заели фотоволтаиците за производството на всичката енергия за движението им. Ако се покрият само паркингите, ще е абсолютно достатъчно, за да се произведе всичката необходима енергия. Едно стандартно паркомясто заема 24 квадрата. За пет години, тези 24 квадрата ще изчистят и въглеродния отпечатък за производството на батериите на електромобила, като произвеждат допълнително зелена енергия освен, че ще му доставят необходимата енергия. Ще се намали ползването на въглища в слънчево време. Не забравяй и вятърните генератори, които произвеждат енергия предимно през нощта и зимно време. Водните централи могат да се ползват, когато няма вятър и слънце, а когато има излишъци, да се ползва павец. Така или иначе вече са изградени.

    Коментиран от #41

  • 32 Правиш ли разлика

    1 2 Отговор

    До коментар #30 от "Антиелектрика":

    Между електрифициран и електрически автомобил?

    Коментиран от #37

  • 33 Чичу Ади

    4 2 Отговор
    Карането на автомобил не е задължително. Проблема лесно може да се разреши, ако се приемат нови правила за регистриране и притежание на МПС, взаимствани от далечния изток. За целта краварите трябва да започнат да глобяват първо своите производители и да ги фалират, а не да позволяват на Форд да продава по милион Ф-серия с 5-6 литрови двигатели, а да глобяват ВАГ, че изпускат 5 пъти по-малко въглеродни газове, а не 10 пъти. Да вдигнат цената на горивата петорно, застраховките десеторно и да се осъзнаят тези дебилни примати на тази земя, че карането на колело и ходенето пеш, както и използването на градския транспорт е желателно.

    Коментиран от #40

  • 34 Хайл

    5 2 Отговор

    До коментар #7 от "сектант":

    Сектанте 320 к.с това са 3 дъстара аууууу....🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #46

  • 35 Японеца

    2 6 Отговор
    От тия ВАГ - нищо не става питайте другаря ALFA Q4 !
  • 36 Гогата

    3 0 Отговор
    Роко от кога Ел. Мощността се измерва в "Ампери"??
  • 37 Антиелектрика

    6 1 Отговор

    До коментар #32 от "Правиш ли разлика":

    Не, не правя, защото всеки автомобил е електрифициран и си има електрическа система.

    Коментиран от #39

  • 38 А Тесла?

    4 0 Отговор
    Хората са казали Бий да те уважават и ВАГ си знае на Тесла на да имаш а вие изкарайте и 5000 коня роадстер ама и метериали по хубавки сложете в нея че хората се убиха да слагат салони от бмв ауди и какво ли не още там кравари с кравари
  • 39 Правиш ли разлика

    1 2 Отговор

    До коментар #37 от "Антиелектрика":

    Между електрифицирано задвижване и помощни електрически системи. Първото включва електрически двигател към задвижващата система, а второто ти захранва крушките на мигачите. Очевидно само едното има отношение към резултатите на нюрбургринг си по всички закони на лингвистиката и логиката, очевидна имам него предвид, дори без да уточнявам. Всички знаят какво е хибрид, също няма нужда да уточнявам, че не става въпрос за хибриден сорт ягоди, нали?
  • 40 Правиш ли разлика

    1 0 Отговор

    До коментар #33 от "Чичу Ади":

    Между шофиране на пикап на къра и шофиране на малолитражка в милионен град? Кое замърсява въздуха повече? Правиш ли разлика между високи нива на емисии и лъжа за нивата на емисиите? Никой не казва, че 5-литровите пикапи и имат по-ниски нива на емисии. Глобите на Фолксваген са, защото са излъгали за техните емисии, а не защото са високи. Напъните са да се изчисти въздухът в градовете и да се улесни изчистването на електрическия микс, който няма как да се случи без електромобили. И двете са в дългосрочен план, защото им трябва време за акумулираме на критичен брой електромобили.
  • 41 Токо

    6 3 Отговор

    До коментар #31 от "Що глупости си изписал...":

    Изчисленията ти граничат с безумие. Малко по нагоре съм ти написал ,че с три квадрата солари храня едно фризерче и един телевизор 2 дни . Има и малко разход за хидрофора и диодно осветление. За предвижване на 2 тона автомобил нещата стоят по друг начин. Ако всичко беше толкова лесно .... сега и ти и аз щяхме да се возиме на електрически Фолксвагени фордове рена и т.н. Ама Ц . Не става ! А защо не става .... щото не са ти верни сметките.

    Коментиран от #42, #43

  • 42 Бъди конкретен

    2 2 Отговор

    До коментар #41 от "Токо":

    Ако ще казваш че някакви цифри не са вярни, би трябвало да напишеш точно с какво не си съгласен? 1. Колко квадратни метра заема според тебе инсталирането на фотоволтаична централа с мощност 1 киловат пик? 2.Колко киловатчаса ще произведе на година тази фотоволтаична централа ако е с южна ориентация в България? Моите отговори са 5-6 квадрата зависимост от КПД на панелите и от 1200 до 1400 киловатчаса годишно в зависимост от географското положение и климата през годината. Очаквам конкретни цифри и от тебе. обърни внимание че енергията се измерва в киловатчаса, а не в Ампери.

    Коментиран от #48, #58

  • 43 И между другото

    1 2 Отговор

    До коментар #41 от "Токо":

    Тесла модел Х тежи 2,5 тона, за да измине 40 километра градско на ден, се нуждае от 8 киловатчаса на ден. Точно толкова са необходими, за да се загрее един 100 литров бойлер, колко ток харчи едно средностатистическо семейство. Много ли ти се струва? Толкова ще ти се увеличи сметката за ток. 30 лв на нощна тарифа или 50 лв на дневна.

    Коментиран от #62

  • 44 Токо

    5 2 Отговор
    Ако Илан Мъск разбере колко сте умни и подготвени - на ръце ще ви носи до щатите . И още нещо ще ви кажа - парите никога не спят! В този случай нещо парите не проявяват интерес ! Изчакват нещо ... А то е калкулацията която вие двамата тъпири се опитвате да направите.
  • 45 ДВГ

    5 0 Отговор

    До коментар #29 от "Аз я прочетох, а ти":

    Ти прочете ли статията??? А видя ли каква е колата, какъв е резултатът на Хамилтън с Мерца??? Това е писта еталон за СЕРИИНИ автомобили. С болиди никой сериозен не се тества щото си има състезания за това!!!!

    Коментиран от #47

  • 46 сектант

    4 2 Отговор

    До коментар #34 от "Хайл":

    или един дъстър ноу лимит!
  • 47 Не видях, кажи ми за Хамилтън?

    5 4 Отговор

    До коментар #45 от "ДВГ":

    Но пък видях, че най-бързото чисто ДВГ е било на 28 Maй 1983, Stefan Bellof 6:11.13 - бият го и чисти електрички и хибриди. Нали електричките били слонове на писта? Да не твърдиш че електрическите болиди не са слонове? Да не би да твърдиш, че ако някой реши да прави състезателни СЕРИЙНИ електромобили, не може да ги направи по-леки и по-мощни от тези с ДВГ? Ако има търсене, всеки производител ще може да свали 200-300 килограма от теглото на Тесла модел 3 и да я оборудва с големи керамични спирачни апарати и по-добро регенеративно спиране и охлаждане на батериите. Tesla model 3 е направена само от стомана за постигане на ниска цена.

    Коментиран от #50, #55, #66

  • 48 Лошия

    4 1 Отговор

    До коментар #42 от "Бъди конкретен":

    Двамата говорите различни неща. Хубаво смятате в ампери и киловатчаси но забравяте волтажа. Едно е батерия 12 волта 100 кв/ч друго е батерия 240 волта 100 кв/ч. Първата батерия ще стигне за 10км а втората за 200 км. пробег. А нормален соларен панел дава 24 волта от 5 до 10 ампера или от 120 до 240 вата на 24 волта.
  • 49 БАРС

    2 0 Отговор
    звукът му е направо комар когато се занимава със секс
  • 50 ДВГ

    7 1 Отговор

    До коментар #47 от "Не видях, кажи ми за Хамилтън?":

    Хаха това е кола със батерия за 1 обиколка със Ф1 гуми със шасо на болид. Що не изпратиш Мерца на Хамилтън празен без Ф1 ограниченията и после ще говорим. Тази писта е еталон само за СЕРИИНИ автомобили!!!
    Провери и хибрида какво представлява, и кой е основният тракт???

    Коментиран от #51

  • 51 В реалния свят

    0 1 Отговор

    До коментар #50 от "ДВГ":

    Като ще говорим за серийни автомобили сертифициране за пътната мрежа, нека ги поставим в реални условия с ограничение на скоростта по пътищата. Ще ми покажеш ли едно предимство в скоростта или ускорението на серийните автомобили по пътната мрежа с изключение на немските магистрали? Там повечето електрички имат предимство пред значително по-мощни автомобили с ДВГ, особено в града.

    Коментиран от #52

  • 52 ДВГ

    4 0 Отговор

    До коментар #51 от "В реалния свят":

    Когато возя децата си, последният ми проблем е в кое дърво ще се блъсна. Темата е друга, ринга е еталон само за СЕРИИНИ автомобили. За всички други има състезания и шампионати.

    Коментиран от #53

  • 53 Егати шофьора си

    2 6 Отговор

    До коментар #52 от "ДВГ":

    Ти наистина ли не можеш да овладееш автомобила при движение с 50 километра в час, та ще блъскаш дървета с дъщеря си? Качвал ли си се от автомобил с 300 конски сили, на малко автомобилче 80 коня в градския трафик? Уверявам те че с мощния автомобил се кара много по-лесно и по-безопасно, въпреки по-голямото му тегло и размери, отколкото с "градския" автомобил. Маневрите по престрояване, включване в движението и особено в кръгово движение се извършват много по-бързо, по-прецизно и безопасно. Убива високата скорост, а не бързото ускорение.

    Коментиран от #54, #92

  • 54 ДВГ

    8 1 Отговор

    До коментар #53 от "Егати шофьора си":

    Хаха още един състезател дете се състезава по светофарите с майките с количките. 300 коня за града му трябвали щото на кръговото не можел да се престрои със 150, абе кой ви дава на вас книжки само да газите пешеходците.
  • 55 Зомби с квадратно чело

    4 0 Отговор

    До коментар #47 от "Не видях, кажи ми за Хамилтън?":

    Сега проверих тежи 1100кг заедно със шофьорът!!!!!! Та 800 кг как се сваля от 3ката, смешки говориш!!!! И за сравнение във Ф1 има забележи МИН ограничение от 700кг. Да не говорим че има куп други като кубатура и т. н.

    Коментиран от #57

  • 56 Хаха

    6 2 Отговор
    Не ме кефи как забива на 270 км/ч.Гледах пълната обиколка на Порше 919 hybrid и то забиваше чак на 370 .Скапан миксер,дали има ток за още една обиколка, защото Поршето може да върти с часове
  • 57 Абе зомби

    0 2 Отговор

    До коментар #55 от "Зомби с квадратно чело":

    Кой сериен автомобил тежи 1100кг? BMW3 ли тежи толкова?

    Коментиран от #59

  • 58 Язе

    5 2 Отговор

    До коментар #42 от "Бъди конкретен":

    Мечтай си да зареждаш Тесла от 10кв.м фотоволтаици.Пробвай и тогава пак ще говорим.Фотоволтаиците са на кяр единствено при тези които продават ток.Защо?Защотото купуват от АЕЦ и го продават 20-30 пъти по-скъп като зелена енергия.За ВЕЦ пък да не говорим.Там щетите за природата след ВЕЦ-а са катастрофални.

    Коментиран от #61

  • 59 Зомби с квадратно чело

    2 0 Отговор

    До коментар #57 от "Абе зомби":

    Ти добре ли си с акъла???? Този от снимката тежи толкова, който очевидно не е сериен. Ти го сравняваш с Тесла 3 което е смешно!!!!!
  • 60 Абе зомби

    0 1 Отговор
    Самият ти казваш, че не е сериен, ние говорим за серийни автомобили, а ти въпреки това даваш неговото тегло? Защо? Да ти припомня пост 47 :Да не би да твърдиш, че ако някой реши да прави състезателни СЕРИЙНИ електромобили, не може да ги направи по-леки и по-мощни от тези с ДВГ? Ако има търсене, всеки производител ще може да свали 200-300 килограма от теглото на Тесла модел 3 и да я оборудва с големи керамични спирачни апарати и по-добро регенеративно спиране и охлаждане на батериите. Tesla model 3 е направена само от стомана за постигане на ниска цена.

    Коментиран от #70

  • 61 Какво искаш да кажеш?

    0 1 Отговор

    До коментар #58 от "Язе":

    Че Тесла не може да се зарежда с 2 киловата мощност ли? Или че 8квч не могат да се зареждат с 2 киловата или че слънцето няма вероятност да пече 4 часа дневно? Кое от всички твърдиш?

    Коментиран от #95

  • 62 Ако

    0 0 Отговор

    До коментар #43 от "И между другото":

    2 милиона автомобила са електрички и харчат по 10 КВч на денонощие, колко енергия е нужна?
    Ако не бъркам 20,000 МВч, а АЕЦ
    Козлодуй = 2000МВч.
    Хич не е за пренебрегване - един господ знае каква ще стане цената на Ел. Енергията, какви регулации ще измислят, колко инвестиции ще трябват за преносната мрежа, колко зарядни станции ще трябва да се изградят за работеща инфраструктура, как ще се подменят, съхраняват и преработват батериите? Неизбежен е процеса по електрификация на колите, но има много неизвестни и мъчнотии...

    Коментиран от #63, #64, #65

  • 63 Страх от неизвестното заради незнание

    0 1 Отговор

    До коментар #62 от "Ако":

    Разбира се, че грешиш! Първата грешка е, че са необходими 10 квч. С тях среден двутонен автомобил като модел 3 изминава над 60км, което е 22 000 км/год. , а статистиката показва, че в България и дори Европа, той е около 13 000км. Няма нищо. Да предположим, че ще се шофира повече, защото е по-евтино.

    Коментиран от #71, #75

  • 64 Страх от неизвестното заради незнание

    0 1 Отговор

    До коментар #62 от "Ако":

    "Ако не бъркам 20,000 МВч, а АЕЦ Козлодуй = 2000МВч."
    Тук вече жестоко си объркал и няма как да пренебрегваме тези грешки, защото са няколко. Първо бъркаш мощност и енергия. АЕЦ Козлодуй е с МОЩНОСТ 2100 Мегавата, но работи 24 часа и за денонощие произвежда 50 400 Мегаватчаса ЕНЕРГИЯ. Сам виждаш, че дори при двойно увеличение на пробегът, не ни трябват още 10 АЕЦ, както ти сметна, а само по-малко от половин АЕЦ. При 20 гигаватчаса дневно както го сметна, ще са необходими 7300 GWh годишно. Само преди няколко години изнасяхме по повече, данните показват, че от 1 януари 2019 г. до 3 февруари тази година страната ни е изнесла 522 255 мегаватчаса (MWh) , следователно в отоплителния сезон няма проблем да се заредят по 8квч на автомобил в денонощието само с изнасяния ток, като и държавата и ЕРП и всички печелим повече, отколкото да го изнасяме. Ето ти средствата за модернизация на преносната мрежа.
  • 65 Страх от неизвестното заради незнание

    0 3 Отговор

    До коментар #62 от "Ако":

    Упс, пропуснах най-големия ви страх от неизвестното - ЦЕНАТА НА ТОКА. Цената за домакинствата ще падне защото в момента дневната тарифа е със завишени цени, за да поеме огромните загуби от нощната тарифа, където токът е на цена ПОД СЕБЕСТОЙНОСТТА ЗА ПРОИЗВОДСТВО. При зареждане през нощта, цените на нощната тарифа ще се вдигнат, но на дневната ще паднат, а 75% от енергията която ползваме е на дневна тарифа. С навлизане на фотоволтаиците, цената на дневната ще пада още заради свръхпредлагане.

    Коментиран от #72, #94

  • 66 Антиелектрика

    1 0 Отговор

    До коментар #47 от "Не видях, кажи ми за Хамилтън?":

    Не знам той дали го твърди, но аз го твърдя. Какво постигат във Формула Е, освен изключително слаби резултати? Хайде бъди честен и не сравнявай състезанията с ДВГ и тези с електрички, защото много добре знаеш, че в състезанията с ДВГ има ОГРАНИЧЕНИЯ, а при миксерите НЯМА. Значи през 1983 година е поставен рекорд с ДВГ и е спряло развитието, пък на миксерите развитието е безгранично, така ли? Стига глупости! Да, рекордът е впечатляващ, но това е състезателен автомобил и ако нямаше ограничения на ДВГ, този рекорд, щеше да е доста смешен!

    Коментиран от #67

  • 67 Не знам за ограничение на Нюрбургринг

    0 0 Отговор

    До коментар #66 от "Антиелектрика":

    Ти знаеш ли?

    Коментиран от #68

  • 68 Антиелектрика

    0 0 Отговор

    До коментар #67 от "Не знам за ограничение на Нюрбургринг":

    Ограниченията в състезанията за автомобили с ДВГ откъм тегло и мощност. Никой няма да тръне да прави автомобил специално за рекорд в една обиколка. Много добре знаеш за какво говоря със забраните в клас Б на WRC от миналия век и Формула 1.

    Коментиран от #69

  • 69 Двоен стандарт?

    0 1 Отговор

    До коментар #68 от "Антиелектрика":

    При хиляди модели на ДВГ и свръхпредлагане на пазара, плюс стогодишна разработка на технологията, никой не иска да прави автомобил специално за нюрбургринг, но очакваш от технология която едва миналата година постигна един процент продажби на пазара, някой да се захване да прави електромобил точно за тази писта, при положение че технологията така или иначе е много по-бърза в реални условия по пътищата. Това последното е по-важно за 99% от клиентите на автомобилните производители. Обиколката на на нюрбургринг е важна само за форумните философи и специалистите на маса.

    Коментиран от #73, #74

  • 70 Зомби с квадратно чело

    0 0 Отговор

    До коментар #60 от "Абе зомби":

    Ти май не обичаш да четеш????
    1.За несерийни автомобили тази е 1100кг а с ДВГ са под 700кг разлика 400 кг!!!
    2.За серийни автомобили аз друга не знам освен 3ката която е 1850kg ако не се лъжа а една джулиа е 1500кг тоест отново 400кг!!!!
    Кое точно не разбра??????????????????????????????

    Коментиран от #80

  • 71 Що пък не

    0 0 Отговор

    До коментар #63 от "Страх от неизвестното заради незнание":

    Чакай малко нали казваха че в чужбина хората не се гъчкали в градовете и пътували от предградията???? 30км в една посока ми се вижда не толкова странно!!!!

    Коментиран от #81

  • 72 Енергото

    0 0 Отговор

    До коментар #65 от "Страх от неизвестното заради незнание":

    ХаХаХа ти сериозно ли ???
    АЕЦ скоро затваря, държавните Марици ще фалират а субсидиите за ВЕИ ще отпаднат. Освен това след като бензинът спре да се продава, щото според теб няма да има нужда от него държавата ще го закъса здраво и тогава ще видиш в бедна България какво е революция!!!!!

    Коментиран от #83

  • 73 Зомби с квадратно чело

    1 0 Отговор

    До коментар #69 от "Двоен стандарт?":

    1Б пъти трябва да ти се повтаря че Ринга е интересен само за серийни автомобили, серийни, серийни!!!!!!!!! Състезателните нямат комплекси( само електричките) и се състезават във своите си шампионати със своите си правила!!!!!!!!!!!!! Може да провериш колко шампионата има със ДВГ аз мога да ти изброя над 15 такива където хората си гонят резултати. Няма никакъв интерес Ф1, ДТМ, Ф3000,WRC или които и да е друг да се пуска на ринга!!!!!!! Това е състезание за СЕРИЙНИ автомобили и комплексари с Електрички които вземат кола от Е1 и се състезават със Рено меган със предно :)))))))))

    Коментиран от #77

  • 74 Антиелектрика

    0 0 Отговор

    До коментар #69 от "Двоен стандарт?":

    В предния коментар много добре ти е обяснено. Кое не разбра от написаното, че продължаваш да пишеш за електричките, че били на една година? Кое не схвана - че тази електричка е състезателна кола или, че състезателните коли с ДВГ имат ограничения в минимално тегло и максимална мощност?
  • 75 Леле

    1 0 Отговор

    До коментар #63 от "Страх от неизвестното заради незнание":

    Ако статистиката включва едни 500000 автомобила, неизлизащи от гаража целогодишно. Жена ми прави по 12 000 на година, а почти не кара. Много ми е странно, почти не познавам човек правещи по-малка от 25 - 30 хиляди. на година. Странно, но може просто да ми е такава средата... 🙄

    Коментиран от #76

  • 76 Антиелектрика

    0 0 Отговор

    До коментар #75 от "Леле":

    Зависи. Аз пък повечето хора, които познавам не правят и 10 000 км годишно. Като сметнеш в София до работа и обратно едни 20-30 км на ден и 3-4 пъти почивки от по 1000 км и годишно излизат 10-на хиляди километра пробег на средностатистическия българин с личния си автомобил. Тук за служебен не говорим.
  • 77 Е айди и ти

    0 0 Отговор

    До коментар #73 от "Зомби с квадратно чело":

    Мегдана със предно върти обиколка за 8 мин.
    Всичките мегдани (коли без климатик и друго ненужно объркване, ако може да се нарекат сток), сиви и (на този освен демонтирани те части му сложиха "клетка" за да компенсират теглото🤣🙉!) и Леона (който е най-близо до сток, но пак с пакет с доплащане, включващ оле котенце джанти и брембо спирачки).
    Мисълта ми, че първо разликата е голяма във времето, второ тези коли с предно не са точно взети от магазина преди да се продадат на такива като нас

    Коментиран от #78, #79

  • 78 Антиелектрика

    0 0 Отговор

    До коментар #77 от "Е айди и ти":

    Аха, значи този VW е серийна кола без тунинг? Я дайъда видим някакви нейни спецификации и цени, но ако може да си изключиш редактора, че нищо не ти се разбира.
  • 79 Зомби с квадратно чело

    0 0 Отговор

    До коментар #77 от "Е айди и ти":

    Това е друга болка, послъгването и леките трикове само и само да се докажат че УЖ са сериини а има леки пипания. Нещо като допинг при спортистите, мисълта ми е че ринга се ползва като еталон за серийни автомобили или за реклама на някои тунинг майстори!!!!! Няма да видиш сериозен отбор от някой шампионат да се дуе на нея. Примерно мерцедес защо да извади болида си на ринга какво ще докаже, та той си има Ф1 шампионат и т.н.
    Реното може да се сравнява с Тесла 3 въпреки че кола с предно на писта е смешно, а това си е болид за шампионат. Даже забележи БОЛИД а не модифициран за писта автомобил така че трябва да се сравнява с Ф1 или поне Ф3000!!!!!!
  • 80 Е добре, нека твоята крава да е мъжка

    0 1 Отговор

    До коментар #70 от "Зомби с квадратно чело":

    Дали 300 или 400 килограма, не променят коренно твърдението ми, че ако някой реши да прави наистина спортен автомобил, а не семеен като Тесла модел 3, може да го направи. Смяташ ли че Тесла модел 3 не може да се олекоти с 400 кг? А дори не е необходимо да са 400. Мислиш ли, че дори на Тесла модел 3 с това тегло, не могат да сложат повече или по-мощни електродвигатели, за да подобрят ускорението при високи скорости и максималната скорост!

    Коментиран от #85

  • 81 Знаеш ли какво е средностатистически

    0 0 Отговор

    До коментар #71 от "Що пък не":

    Има хора които изминават и по 300 километра ежедневно, но болшенството изминават по 10 или въобще не си карат регистрираните автомобили, защото имат и други и не могат да ги карат заедно. Така че от изминати еди-колко-си милиарда автомобила с еди-колко-си регистрирани автомобили средния пробег е 13 хиляди километра на автомобил. Точно толкова електроенергия ще трябва за изминаването на онези милиарди километри. На някой ще му трябват два киловатчаса дневно, а на някой може 100 киловатчаса да не му стигнат за деня. Самият ти всеки ден от годината еднакви километри ли изминаваш?
  • 82 Девет

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "Random":

    Немеца не е това което беше!!!Вече има доста по-добри!!!Виж бабите пред блока можеш да ги впечатлиш с това което си написал.
  • 83 Ти за утре ли говориш?

    0 0 Отговор

    До коментар #72 от "Енергото":

    Знаеш ли колко години са до 2040 година когато ще се мисли дали да се затварят тецовете или 2050 година до когато важи разрешението за ползване на АЕЦ Козлодуй? Дотогава може да са затворени защото са фалирали, заради високите цени на тока, който предлагат в сравнение с фотоволтаиците и вятърните генератори или вносният ток от същите, ако в България няма кой да инвестира в тези технологии.
  • 84 Прави сте пичове

    0 0 Отговор
    Несъзнателно, вместо думата спортни, съм писал състезателни. В постовете по-горе имах предвид точно спортните модификации на серийните модели.
  • 85 Зомби с квадратно чело

    2 0 Отговор

    До коментар #80 от "Е добре, нека твоята крава да е мъжка":

    Да се смее ли човек да плаче ли. А смяташ ли че един голф 2ка не могат да го направят 2000 коня??? Аиде пусни го на ринга и виж какво ще стане. Не искаш да си отвориш очите и да видиш фактите са пред очите ти, сравни Ф1 и Е1 и ще ти светне. Батерията тежи, и е супер капризна. Да и ДВГто не пее като го товарят ама стиска зъби и търпи. А теглото е фундамент за пистата, щото гумите не са намазани с лепило, а и всеки може да направи мощна кола, малцина могат лека И мощна.

    Коментиран от #86

  • 86 Не ми отговори на въпроса

    0 2 Отговор

    До коментар #85 от "Зомби с квадратно чело":

    Могат ли да свалят 200-300 кг от теглото на теслата? Качването на мощността ще е бонус, за да подобрят съотношението тегло/мощност и максималната скорост - единствените две неща които и липсват за победа на nurburgring. Могат ли да сложат по-хубави спирачки, които не са задължителни, но ще помогнат? Ако си гледал лосовият тест, теслата освен по-добрата управляемост в завой, показа и много по-слабо износване на гумите дори сравнения с по-леки автомобили преминали с по-ниска скорост. Гумите се износват от дрифт, а Тесла все едно има лепило на гумите и трябва да включиш специален режим, за да се опиташ да направиш нещо като дрифт. В завой, компютъра следи положението на волана, траекторията на самият автомобил и положението му в пространството и върти всяка гума с различна скорост за да се избегне превъртане или недозавиване. Никоя механика не може да се справи нито по-бързо по-бързо нито по-добре от електрониката.

    Коментиран от #87, #88, #89

  • 87 С допълнение

    0 1 Отговор

    До коментар #86 от "Не ми отговори на въпроса":

    Имам предвид победа над алфата и BMW 3
  • 88 Зомби с квадратно чело

    2 0 Отговор

    До коментар #86 от "Не ми отговори на въпроса":

    Ти ме разрева 😊. Във Ф1 само дрифтят, че 700кг след 10 обиколки пилотите реват!!!! Ако на простата Тесла махнеш 1 кг на Джулиата ще махнеш 2!!!!!! И накрая можело това можело онова и аз мога да летя ама не скачам. Ринга е свободен перкото Мъск да го докаже. Лосовият тест не е за състезания а за внезапно излязли стадо лосове на пътя😊.
  • 89 Зомби с квадратно чело

    0 0 Отговор

    До коментар #86 от "Не ми отговори на въпроса":

    Между другото явно никога не си чувал за копчето тракшън контрол, реве ми се да знаеш и за векторно управление в ДВГ на тягата че го има много преди Тесла и новите електрички, ама наистина ми се реве че показваш такова неуважение към автомобилният спорт.

    Коментиран от #90

  • 90 Чети до край

    0 0 Отговор

    До коментар #89 от "Зомби с квадратно чело":

    А как ще се коментираш прякото сравнение между технологията за която говориш и същото нещо при електромобилите? "Никоя механика не може да се справи нито по-бързо по-бързо нито по-добре от електрониката." За да направя това сравнение, дали отричам съществуването на векторно управление при ДВГ? Само където разликата е от земята до небето. Как ще коментираш почти еднаквото ускорение до 100 километра на сух и мокър асфалт на Тесла модел S. И двете под 3 секунди? Хайде сега или погледни как потегля BMW то на клипа където ги сравняваха с аудито и Тесла преди няколко дни? Дали неговите гуми няма да свършат по-рано, въпреки че е с 300 килограма по-леко?

    Коментиран от #91

  • 91 Зомби с квадратно чело

    0 0 Отговор

    До коментар #90 от "Чети до край":

    Плача и не вярвам на очите си сравняваш как потеглят 4х4 електричка и задно с ДВГ????? Плача и гледам Тесла имала диференциали!!!! а изненадааааа познай каква е разликата с ДВГ при векторното управление за лява/дясна гума???? Аз плача ама другите ти се смеят. Пак казвам повече от 6 месеца Тесла перформанс а продължаваме да гледаме ДРАГ за мен това е пълен провал. Чакаме роадстера!!!!

    Коментиран от #93

  • 92 Ами

    0 0 Отговор

    До коментар #53 от "Егати шофьора си":

    Тук ме изгуби като изключим оня с зарзавата Айнщайн 😆. Дето твърди че ум му е майката. И ония уфчари от ф1 дето твърди че ниско тегло здравина специфичната мощност. Ще унищожи направо 2т 300 магарета твоийо дзвер дето сменя посоката по лесно от 500 килограма без куп асистенти да не се джасне я в спирка я детска градина. Та ме учуди как 1.5 тона цимент да речем става по маневрен и защо са тия 2 2.5 тона при градска кола с размери на фиат. Дето ще вдигнат 80 км с максимално 500 кг хора 2 торби с фразнзели в багажника. Та ми хрумна да закачи и 1н аец за ремарке. 😜
  • 93 Х 2

    0 0 Отговор

    До коментар #91 от "Зомби с квадратно чело":

    Има разлика разбира се. При електричките не е задължително да има диференциал. Дори когато има, за всеки диференциал си има отделен двигател и много по-малко механика. Електродвигателя се развърта много по- бързо и прецизно от ДВГ и има много по-голям въртящ момент, дори и отрицателен, който не се променя в завоя в зависимост от оборотите на двигателя и не е необходимо да сменяш предавки. Не се оправдавай със задното, нали BMW-то имаше лаунч контрол? Защо тогава си остави гумите по асфалта?

    Коментиран от #96

  • 94 Язе

    0 0 Отговор

    До коментар #65 от "Страх от неизвестното заради незнание":

    Абсолютни глупости.По-голяма лъжа не бях чел.Чакай нещо освен сиренцето в капана да поевтинее.

    Коментиран от #101

  • 95 Язе

    0 0 Отговор

    До коментар #61 от "Какво искаш да кажеш?":

    Твърдя,че да си покриеш паркомястото(което в никакъв случай не е 24кв.м)с фотоволтаици за да зареждаш батерия с капацитет 100kW е смешно и тъпо.Можеш и с 1kW да я зареждаш но ще се зареди напълно чак следващата седмица.Страхотно,невероятно.

    Коментиран от #102

  • 96 Зомби с квадратно чело

    0 0 Отговор

    До коментар #93 от "Х 2":

    То и при ДВГ не е задължително, има прототипи с 4 двигателя:)))), пак ли ще говорим с хипотези или конкретно за тесла 3???? Факт е че има диференциали(няма тесла с 4 двигателя) с които се разпределя усилието между ляв и десен мост!!!!!
    Когато човек не разбира от автомобили как да му обясня каква е разликата между предно, задно и 4х4 безсмислено е.
    Накрая само на теория и доверие няма да стане и да не ме обвиниш че повтарям като папагал ринга които безспорно е еталон за серини автомобили, Tesla са имали трак ден на spa-francorchamps от 10-12 Май!!!!!! Всеки знае че тази писта също се използва за тестове така че давай резултата и да сравняваме!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #97, #103

  • 97 гост

    0 1 Отговор

    До коментар #96 от "Зомби с квадратно чело":

    След като един аматьор на пълна писта взима Ринга за 9 мин., за колко минути ще го вземе един пилот,на празна писта?

    Коментиран от #98

  • 98 Зомби с квадратно чело

    0 0 Отговор

    До коментар #97 от "гост":

    100 пъти ти казах аз не съм гадател. Мъск е милиарден толкова ли не може да наеме пистата за 1 час и да пробва????
    А колко е времето от spa-francorchamps???
    Защо отново и отново и отново ДРАГ в нета?????

    Коментиран от #99

  • 99 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #98 от "Зомби с квадратно чело":

    На пистите на които са се състезавали БМВ М3 и Модел 3,Тесла побеждава! Но всеки път пишете за Ринга,защото пистата,където ги тестват все не е такава каквато искате!

    Коментиран от #100

  • 100 Зомби с квадратно чело

    0 0 Отговор

    До коментар #99 от "гост":

    Ама кой се състезава бай ХОЙ ли или са официални резултати???
    Давай официални резултати а не разни аматьори със пристрастия. А и още нещо да са ПИСТИ повтарям ИСТИНСКИ ПИСТИ а не хоме маде или картинг такива.
    Има си всепризнати по цял свят състезания и правила за тях ако искаш да те признаят приеми предизвикателството ако не ходи на баикунир и кажи аз дадох най добро време от 1 състезател!!!!
  • 101 Нема таково животно

    0 0 Отговор

    До коментар #94 от "Язе":

    И твоя пост изглежда така, както шопа пред клетката на жирафа, отричащ съществуването му. Аз поне говоря за цифри. Можеш да погледнеш последната си сметка за тока ти да видиш на каква цена плащаш нощната енергия. Погледни дали не е по-ниска отколкото цената на която плащат енергията на тецовете? ТОКА СЕ ПРОДАВА НА ЗАГУБА ВСЯКА НОЩ! После компенсират със скъпа дневна тарифа и още по-скъпа върхова, която отива над 30ст/квч с включени такси. Най-скъпата тарифа, по която в момента изкупуват тока от фотоволтаици с мощност до 30 киловата е 27 стотинки. Поне половин милион електромобила ще са необходими само за да оползотворят неизползвания капацитет на нощната енергия, без да се необходимо да се прави нищо по мрежата. Кога според тебе ще има толкова в България?
  • 102 Смешно и тъпо е...

    0 0 Отговор

    До коментар #95 от "Язе":

    Смешно и тъпо е наистина, ... но твоето мнение! Какъв ти е проблемът, че ще се зареди след една седмица? Годината има 52 седмици, по 500-700 километра пробег със 100 киловатчаса са 25 - 36 хиляди километра годишно. Ти по колко изминаваш на година? Следващият път като отидеш на някой хипермаркет, примери с крачки колко квадрата заемат 10 паркоместа, но да са пет плюс 5, заедно с пътя за преминаване между тях. Хващам се на бас че ще са повече от 240 квадрата, защото това е минимума по закон. Върху 100 паркоместа, може да се изгради 500KWp фотоволтаична централа, която в слънчев ден, дори без батерии, на всеки 10 минути да зарежда по 250км. на два електромобила едновременно, което е седмичният им пробег.
  • 103 Наистина не разбирам, обясни ми

    0 0 Отговор

    До коментар #96 от "Зомби с квадратно чело":

    "...има диференциали(няма тесла с 4 двигателя) с които се разпределя усилието между ЛЯВ И ДЕСЕН МОСТ!!!!! Когато човек не разбира от автомобили как да му обясня ..."

    Очевидно не разбирам от автомобили, защото си мислих че мостовете са преден и заден? Сега научавам от тебе, че били ляв и десен, а Тесла има двигател за левия мост и двигател за десния мост. Хей, трябва да те слуша човек, много ще научи! Ти си извор на мъдростта!

    Коментиран от #104

  • 104 Зомби с квадратно чело

    0 0 Отговор

    До коментар #103 от "Наистина не разбирам, обясни ми":

    ОК за моста съм съгласен, въпросът е че всеки път когато напишеш куп глупости, за да не изглеждаш неадекватно започваш да се хващаш за отделните думи, които човек от бързане може да сгреши а не за смисълът. ДЕРЗАЙ това е поне някакъв успех след липсата на реални резултати.

    Коментиран от #105, #108

  • 105 гост

    0 1 Отговор

    До коментар #104 от "Зомби с квадратно чело":

    Класация за продадени ел.коли продадени в Америка! Интересно е кои водят класацията!


    https://public.flourish.studio/visualisation/374245/
  • 106 Зомби с квадратно чело

    0 0 Отговор
    Човече след 105 коментара и съвсем ясна тема това как кореспондира с нея???
    Искам официални резултати във минути а не в долари!!!!!!

    Коментиран от #107

  • 107 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #106 от "Зомби с квадратно чело":

    Не съм те задължавал да ми отговаряш!
  • 108 Окей, напиши го правилно ... ако можеш

    0 0 Отговор

    До коментар #104 от "Зомби с квадратно чело":

    "Факт е че има диференциали(няма тесла с 4 двигателя) с които се разпределя усилието между ляв и десен мост!!!!!" Това изречение така или иначе няма смисъл, както и да го промениш. Опитай ако искаш? Колко диференциала има според тебе Тесла модел 3 и кой от тях разпределя усилието между преден и заден мост? Един от двама ни определено не разбира, ама не съм аз!

    Коментиран от #109

  • 109 Зомби с квадратно чело

    0 0 Отговор

    До коментар #108 от "Окей, напиши го правилно ... ако можеш":

    Има два отворени диференциала 1 отпред и 1 отзад, и използва спирачката за векторно управление!!!!!!!! Казах ти от бързината съм написал мост а не колела. Векторното управление между леви и десни колела в завоят е същото както при някои от по-простите ДВГта(по-сложните използват специален диференциал)!!!!!!
    Хайде ти като си отворен ми кажи каква е разликата във векторното управление между Тесла и ДВГ на ляво и дясно колело???
    И бъди мъж, както аз ти отговарям така и ти не се крии зад различни никове и отговори поне веднъж!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #110

  • 110 Има разлика разбира се

    0 0 Отговор

    До коментар #109 от "Зомби с квадратно чело":

    Векторното управление не е само чрез спирачките, а в него участва и двигателя. При ДВГ двигателя е един. Освен между леви и десни колела, въртящият момент се разпределя и между предна и задна ос и става механично с много сложни алгоритми. При tesla модел 3, както правилно отбеляза, диференциала е отворен и всеки деференциал си има отделен двигател, който не се съобразява с потребностите на другия диференциал и за управлението остава само разпределението между ляво и дясно колело. При ускорение или намаляне на скоростта в завой, а и не само в завой, предния и задния мост се нуждаят от различен въртящ момент, който се осигурява директно от двигателя управляван от електрониката без намесата на никаква механика и управлението е много по бързо и прецизно. С други думи, Тесла също ползва спирачките за векторно управление, но печели от това, КОЕТО НЕ ПОЛЗВА, в сравнение с ДВГ. Доволен ли си от отговора?

    Коментиран от #111

  • 111 Зомби с квадратно чело

    0 0 Отговор

    До коментар #110 от "Има разлика разбира се":

    Тоест единствената разлика е разпределението на момента между двата моста преден и заден, а тези сложни механизми се наричат ДИФЕРЕНЦИАЛ!!!!!! Можду другот нито Ф1 нито плрословутото Порше 911 ГТ2 РС са с двойно и не им пречи да правят рекорди.
    И като каза Тела също ползва спирачките....... има коли които не ползват спирачките за векторно управление!!!!!!
    Обаче теория теория теория затъваш в нея и правиш милиони сметки а е толкова лесно да изкараш колата на пистата и да се докажеш в някои от всепризнатите надпревари, чакаме с нетърпение!!!!!!

    Коментиран от #112

  • 112 Изчакай Роудстъра

    1 0 Отговор

    До коментар #111 от "Зомби с квадратно чело":

    Той ще е спортен автомобил, проектиран И за писта, а не просто семеен със спортни възможности. В същото време, ще е супер икономичен в града. Ще скъса шортите на повечето, ако не и на всички суперкари, а ще се произвежда в сравнително голям тираж -10 000 броя годишно.

    Коментиран от #113

  • 113 Зомби с квадратно чело

    0 0 Отговор

    До коментар #112 от "Изчакай Роудстъра":

    Съгласен да видим 2020, с една забележка. Хайде да не споменаваме града тука и да го оценяваме само по възможностите му на писта.

    Коментиран от #114

  • 114 Ок има сделка

    0 0 Отговор

    До коментар #113 от "Зомби с квадратно чело":

    Дано закъснее по-малко, защото със сигурност ще изпусне първоначалната дата.