Last news in Fakti

25 Юни, 2019 10:49 2 491 13

Справяне със задръстванията: 1 ден с кола - 2 дни пеша

  • задръствания-
  • автомобили-
  • китай
Справяне със задръстванията: 1 ден с кола - 2 дни пеша - 1
Снимка: Shutterstock

Властите в китайската провинция Хайнан взеха едно доста странно и радикално решение, с цел да намалят задръстванията в големите градове на провинцията. От 1 август тази година там влиза в сила наредба, която ограничава водачите на моторни превозни средства да управляват ежедневно автомобилите си.

Шофьорите имат право да управляват колата си само 120 дни в годината. Това обаче важи за автомобили, които не са регистрирани в областните градове на провинцията. Тоест всички "гости", които до този момент ежедневно посещават градовете в Хайнан, ще могат да правят това с кола един на всеки три дни.

Ако бъде превишена бройката, властите ще налагат финансови санкции и ще се начисляват по три контролни точки на провинение. Законодателството в Китай е такова, че водач, който натрупа 12 контролни точки, му се отнема свидетелството за правоуправление на МПС за една година.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Boxer

    11 4 Отговор
    После, що намалели продажбите на коли. Данъците намаляват ли три пъти? Има ли някаква статистика, на съотношението брой автомобили на километър път? Нещо като коефициент на натовареността на пътната мрежа в съответната държава?

    Коментиран от #2

  • 2 Преброяване на бесните язовци

    16 18 Отговор

    До коментар #1 от "Boxer":

    Като не ти изнася, няма да караш. Искам и тук да го въведат това. Мястото на колите не е в центъра на градовете. Аз имам кола, но всеки ден ходя на работа с колело или с градския. Не е трудно, даже е полезно.

    Коментиран от #3, #5, #7, #10, #11, #13

  • 3 Гост

    20 5 Отговор

    До коментар #2 от "Преброяване на бесните язовци":

    И аз искам с колелото да ходя,ама требе сутрин закарам едното чадо на детска градина,другото на даскало,жената на работа и после и аз на работа,за момента нямам избор ....

    Коментиран от #4

  • 4 Селски тарикат си

    10 14 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Именно за да не ти се налага да караш чадата по детските градини и училища с колата, си ги записваш в кварталните и пътьом към спирката ги изпращаш. Ама ти искаш в точно определено училище и да се водиш на адрес в тамошния район. А на изборите не гласуваш за мутри, а за работеща полиция и сигурност, за да може да си пуснеш детето само да отиде до училище. Не гласуваш за крадци, които са концентрирали всичко в 5 големи града, а за работеща икономика по всички населени места, за да не ни се налага всички да се бутаме в един град. Ако много имаш желание, и с колело ще го закараш до детската градина, хората на запд го правят масово, защото колата е скъпо удоволствие там.

    Коментиран от #6, #8, #9

  • 5 Boxer

    10 1 Отговор

    До коментар #2 от "Преброяване на бесните язовци":

    За сега, не ми изнася да карам колело, въпреки че много обичам. Нагарчащата, лютивата и задушливата истина е ,че карането на колело в Бг градовете е вредно! Човек вдишва 9 пъти повече въздух, отколкото ако си седи в колата. За това караме колелетата само в неделя, когато не вали и няма силен вятър, т.е. 3-4 пъти в годината. През останалото време си карам колата, със затворена циркулация на вентилацията . Положението ще се подобри, когато ни завладеят електричките, след 10-15 години...
  • 6 Kubeto

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "Селски тарикат си":

    Искам да гласувам и аз за това, но не знам кои са правилните хора!?
  • 7 Boxer

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "Преброяване на бесните язовци":

    А, темата беше трафикът в Китай. Така и нищо не споменаваш , да си чувал за коефициент на пътното натоварване? Ясно е че автомобилопроизводителите, нямат интерес, тази информация да излиза на яве, особено за Китай.
  • 8 Язе

    5 3 Отговор

    До коментар #4 от "Селски тарикат си":

    Знаеш ли колко е глобата за само непъонолетно дете?Ако се спазваше и се налагаха глоби,щеше с две коли на ден да пътуваш.
  • 9 Тъпичък си ти

    2 3 Отговор

    До коментар #4 от "Селски тарикат си":

    Прост като гадулка си леко ти
  • 10 Ганьо

    6 3 Отговор

    До коментар #2 от "Преброяване на бесните язовци":

    Викаш "полезно" да дишаш саждите на нафтаджиите или да те блъснат на някое кръстовище, така както си по шорти? И аз съм колоездач, но в задръстването с колело е лудост.
  • 11 p;okuj

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Преброяване на бесните язовци":

    Епа, ела на село и няма да имаш проблеми с "колите в центъра на градовете".
  • 12 Хайл

    4 0 Отговор
    Те китайците всички са еднакви,от къде знаят дали днес не е брат му на ред да кара 😁
  • 13 onq s korq

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Преброяване на бесните язовци":

    как да е лесно с колело, има само 80 дена лято и то вали постоянно реано 60 ден в годината и още 60 през другото време освен това къде може да си оставиш колелото и да го намериш пак и ....