Last news in Fakti

23 Май, 2012 11:47 28 596 48

"Братушките" пуснаха новата UAZ-ка

  • uaz-
  • patriot-
  • pickup

 

От 22 май 2012 година Уляновският автомобилен завод започна производство и продажби на нова версия на своя автомобил с висока проходимост UAZ Patriot. На модернизация е подложена и модификацията UAZ Pickup, като промените и при двете машини са концентрирани в интериора.
 
Всички автомобили от семейството Patriot вече се предлагат с коренно различно арматурно табло със значително по-качествена и мека пластмаса и уреди. Детайлите на новата арматура са намалени, но за сметка на това са модерни и доста сходни с тези на западните аналози.
 
Основна новост е наличието на аудиосистема от типа 2DIN с USB вход и Bluetooth за връзка с мобилен телефон. В новия интериор са използвани два цвята. Основният е черен графит, а допълнителната декорация е решена в бежово.
Инженерите от UAZ са обърнали и сериозно внимание на шумоизолацията на салона. Благодарение на новите материали се повишава и безопасността на водача и пасажерите при евентуален удар. До сега твърдата пластмаса на арматурата беше причина за множество травми след катастрофа.
 
Рестайлиг версиите на Patriot са оборудвани и с нова климатична инсталация, дело на германската компания Sanden. От UAZ се гордеят, че вече дори базовите версии на Patriot са екипирани с атермични стъкла, като предните са с електрическо задвижване.
 
Началната цена на новата версия UAZ Patriot, оборудван с бензинов двигател, е 543 000 рубли (13 690 евро). Дизелът пък се предлага за 633 000 рубли (15 959 евро).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Атанас Велики

    8 0 Отговор
    И сега дами и господа: Невероятна храна от автомобилните експерти... Презрение, присмех и прочие комплексарщини! Евтина джипура за тежките руски пътни условия!
  • 2 Кирил

    10 0 Отговор
    Уазката има уникална проходимост. До преди и куцаше външния вид - оправиха го. После не беше луксозна - сега и това оправиха. Айде кажете за 30 000 лв какъв друг подобен джип ще вземете.

    Коментиран от #4

  • 3 Opasen

    10 0 Отговор
    Добре са я направили тоя път вече!
  • 4 Име:

    3 5 Отговор

    До коментар #2 от "Кирил":

    @2 Тогава си го купи и му се радвай, а не ни го хвали на нас.
  • 5 Венцислав Михайлов

    6 1 Отговор
    В Руския Далечен Изток залагат на автопрома на Япония. Просто факт.
  • 6 Атанас Велики

    1 0 Отговор
    Прост факт е, че руснаците обожават родното! Но са сега техния автопром не удовлетворява вече по-високите им изисквания... Всичко обаче се нарежда съдейки по огромния приръст на местното им производство! Ако нещо не се прави с пари, то то се прави с много пари!
  • 7 Васил Петров

    3 0 Отговор
    hubava e
  • 8 човек

    6 0 Отговор
    Отвътре е супер и прави изключение на модерна, с изключение на седалките и волана и скоростния лост, но отвън реално си прилича на модел от края на 90-те години. Вижте, незнам на кой ще му звучи извъркано или повтаряно или пък заучено, но реалността е че руснаците са номер 1 по военна техника, немците са номер 1 по автомобили, а българите сме добри във ВСИЧКО, но не сме единна нация - хората са сепаратисти, всеки е във филма и изникват изведнъж таланти но мъгляво, затова няма и развитие, отделно и ционистите ни мачкат и резултата е отва което виждаме днес - най-бедната държава в ЕС. Срам и Позор, От Велика България се превърнахме в жалка карикатура и седиме да обсъждаме руските коли, вместо да си имаме свои много по-добри и хубави!

    Коментиран от #10

  • 9 Станимир Христов

    1 0 Отговор
    За Руска кола си е направо супер(поне според мен де), особенно отвътре
  • 10 Име:

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "човек":

    @8 Как определи немците като "номер 1 по автомобили" ???? По какъв критерии? Защото най-много автомобили произвежда една малка островна държава, че и най-много марки има, че и с далеч по-богата моделна гама. Толкова много, че из целия свят ги карат, че даже и в Германия, да не говорим за Русия, която последните години се напълни с такива коли.
  • 11 ssteiss

    3 0 Отговор
    направо ме заковаха,такъв интериор за руска машина простооо ....
  • 12 asex

    3 0 Отговор
    добре, много добре . браво
  • 13 1234

    2 0 Отговор
    оборудван с бензинов двигател, е (13 690 евро). Дизелът пък се предлага за 6(15 959 евро). Много е скъп за тези пари може да се вземе нещо втора ръка много по-добро
  • 14 Гого

    2 0 Отговор
    "Патриот"-ът се произвежда вече от няколко години. В Русия не го долюбват така , както предишните модели УАЗ , особено за "извън пътя". Имат конструктивен проблем с електрическата част и горивните магистрали - вече няколко такива "Патриот"- и са се замозапалили (справка в сайта drive2.ru - за тези , които разбират руски). Пластмасите от вътре си скърцат. Заводската гаранция е символична - около 20 000 км/1 год. Не е ясно на кой евро стандарт отговаря (1 , 2 или 3 - за 4 и 5 е изключено) и в България официално може да се вкара само първо през Чехия и след това вече като вътрешно европейска пререгистрация. Лично на мен ми прилича на КИА Спортидж (първо поколение от 90-те години). Браво , че вече са му сложили климатик и ел.стъкла. Интериорът е въпрос на вкус , но е по-приятен от всички предишни.
  • 15 реалист

    0 6 Отговор
    Ужасен е, не си кривете душите! Страшна идиотщина! За абсолютно нищо не става! Убеден съм в правотата на "Гого". Тия съвсем определено вече за нищо не стават. Хора в космоса изпратиха, едни от най-добрите оръжия сътвориха, но добър автомобил за близо век не успяха да направят. Голям срам! Големи глупаци... Пияни глупаци!

    Коментиран от #16

  • 16 Кирил

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "реалист":

    15 000 евро за руснаците не е никак скъпо / но за нас не си заслужава толкоз пари за руски джип, макар и с климатик ...
  • 17 Реалист

    4 2 Отговор
    №10, тая О Г Р О М Н А заблуда, дето си си я втълпил, избий си я от главата! Карам чисто нова такава кола, дето ми я препоръчваш, и искам да ти кажа, че абсолютно всяка друга в нейния клас, без значение дали е немска, италианска, френска, шведска или американска, е много, много по-добра. Във всяко отношение, но най-фрапиращото е, че и като качество на изработката и на вложените материали. Имам и наблюдения върху останалите японски марки, които карат мои колеги и приятели - само чисто нови коли - Нисан Кашкай (на 10 хил. км. сменяме задни амортисьори; на 35 хил. модул за управление на скоростната кутия - 4500 лева; за две години всичко в интериора се разтрака и раздрънка, а лостчетата за отваряне на вратите, които уж били хромирани, са всъщност пластмасови); Тойота Авенсис (на първата година фаровете се напълниха с вода, разтропа се отзад, което абсолютно ме шокира, педала на съединителя се разскърца на първата година, интериора е също адски евтин и също се разтропа, въпреки че си трополеше още като напълно нова); За Хонда Сивик - гадната пуканка, въобще да не ти говоря, влез във форума на Хонда и ще видиш за какво иде реч); Мицубиши Лансер - безобразно евтини материали в интериора, всякакви шумове от съединителя и от кормилното устройство още с излизането от магазина, непрестанно задръстващ се филтър за твърди частици, ремонт на турбото на четвъртата година, амортисьори на третата и т.н. и т.н. И само да не ми обясниш, че задръстването на филтъра е от некачествените горива. Щото и Фиатите и Алфите зареждат от същите, ама DPF филтър под 60-70 хил. километра проблем не им прави. На Мицубишито се задръсти за първи път на 10 хил. и оттогава колегата бял ден не е видял. Да, Евото е друга работа, ама струва 100 хил. лева. Е, мерси, но нема нужда. За 100 бона има къде къде по-смислени възможности. Така че, моля те, без идиотщини на човека без никаква база за сравнение. И относно продажбите, нещо да ти споделя - най-реномираните и желани автомобили в САЩ, са немските. Точка. Най-бленуваните - италианските суперкари! Напоследък и Фиат 500 правят невиждани продажби за производител, който не е внасял коли там от незапомнени времена. Самураите са за скучни хора със семпли изисквания и никакво отношение към автомобила като такъв, те това е... А да, безспорно рекламата и маркетинга им са на най-високо ниво, даже и мен успяха да ме подлъжат. Ама мъжко дупе, веднъж се е.........

    Коментиран от #21, #34, #45

  • 18 Красимир Борисов

    4 1 Отговор
    Много е добра руската машина.
  • 19 Дядо поп

    0 4 Отговор
    Има една поговорка "Погледнал се Илия и пак в тия" Поредната руска недомислица.Грозно грозно та чак отвратително.Вгледайте се в снимката за по дълго за да премине първоначалното впечатление и ще видите коко наистина е груба и недодялана.
  • 20 gnida

    4 1 Отговор
    Старите уазки са кучета.Дали тази е толкова здрава времето ще покаже.Нали не трябва да отбелязвам че говорим за истински всъдеход , който минава през кал и пясък.Такива бяха старите и тази трябва да е такава за да е истинска.Другото са глезотии.Типично груб и як джип.За лигльовците модерните сувчета да се качват по бордюрите в града и като навали да си включват блокажите.Аз работя на открито в голямо предприятие и само уазките засега минават и държат най-много на такъв терен.
  • 21 Име:

    1 4 Отговор

    До коментар #17 от "Реалист":

    @17 Айде само да не ми казваш какво да мисля и как да се заблуждавам.

    Коментиран от #39

  • 22 Б.И.К.

    1 5 Отговор
    РУСКИ БОКЛУК.Тия алкохолици могат да правят само оръжие.И стига с тая прословута проходимост,аз лично съм виждал Mitsubishi,Land Rover,Toyota и т.н. да минават през ненормално тежки терени,без да са преправяни за OFFROAD.
  • 23 VVV

    3 2 Отговор
    Abe 4e e zle e zle.No imaiki napredvid predi6nite modeli interiorut kato za ruska kola e dobur !
  • 24 бай мангал

    1 5 Отговор
    Уаз не е бил никога No1 в Русия.разбирач писа по долу че не струва. дори и военното му изпълнение бх добавил.Военнните там ползват вече tiger-a от Арзамас дето правят БМП-тата.Може би някой пиян мужик ще си го харесва и ще си го купи но не и нормален човек
  • 25 asd

    0 0 Отговор
    http://vbox7.com/play:f069402e
  • 26 DEKO

    2 2 Отговор
    30 000 lv. Mi se struva dosta visoka cena za tova darvo.
  • 27 Mercedes-Benz

    1 1 Отговор
    Не плюйте по УАЗ-а,че закостенелите комунистически кратуни ще ви наслагат минуси в знак на НЕсъгласие и ще ви изнесат лекция какво са правили с него в казармата 70-та година axxaxaax Хората по другите държави живи да ги оплачеш поне си нямат УАЗ и затъват с Land Rover,Toyota,Mitsubishi,Nissan и т.н. (не казвам G-class въпреки че е много проходима машина,за да не бъда обвинен в пристрастие) В Африка тойотите самo паркирани седят,в южна америка ровърите не влизат в джунглата там само уаз може да влезе друго не

    Коментиран от #35

  • 28 армаган

    2 0 Отговор
    колеги, живея в центъра на Москва и не виждам често УАЗ-ките... Причината е, че такива коли се ползват по предназначение на дачата или на "село" и няма как да изкопчиш същото усещане от "марков" джип! УАЗ-а си има оправдание да съществува и да се развива... Ако си мислите да купувате тази кола с надеждата да сте секси ще налетите на извращения, ако решите да се хвалите на съседа, колко е великолепна ще изглеждате като СОТ-аджия с Дъстер... Каквото и да очаквате - забравете!! Този автомобил ще Ви изненада- като китайско късметче е, по-късно разбираш, че са те предупредили! Замислете се защо е наречен ПАТРИОТ хората не се опитват да мамят- това е автомобил за патриоти или хора с чувство за хумор- много дивашки тунинги му правят и ... наистина е добре да видите как вади "другите" на полето, а в града му свирят че бави движението(който е от Москва знае)- Поздрави!
  • 29 Адолф Хитлер

    1 0 Отговор
    Всъщност стария УАЗ 469 навремето не беше чак толкова лош.Аз не съм комунист по убеждения но навремето съм карал такъв в казармата и трябва да кажа ,че единствения му кусур беше,че не разполага с дизелов агрегат.Иначе си беше много проходим и маневрен джип за годините.Беше много по добър от днешните Ниви.Но това си е било за времето а руснаците показаха,че за толкова години не са мръднали много напред в техническо и дизаинерско отношение защото това творение от по горната снимка направо ме разсмива от сърце.Толкова наивен дизайн и нескопосан интериор и не знам как смятат да превземат пазари с това чудо на техниката.Сигурно пак със силата на калашника.
  • 30 Е Георгиев

    1 0 Отговор
    Здравейте! Аз съм по-възрастен и ще ви кажа нещо,което може би не знаете. Двигателят на старата УАЗ-ка е 4 цилиндров с 4 основни лагера(доста голяма особеност-не 3 или5) Този двигател е бившия на "победа",после "варшава",само,че с висящи клапани. Руснаците започнаха производството на този двигател след войната като подарък от Америка Този двигател е точно копие на двигателя на прочутия американски джип"Уилис"
  • 31 No coment

    1 1 Отговор
    Тази УАЗ-ка да ви кажа я има в Бургас отдавна,никак не е нова,а на по-старите от нас не виждам какъв е смисъла да ни се казва дали е от щатите или не двигателя,от там нищо добро не е дошло,хайде почвайте да плюете :)))

    Коментиран от #36

  • 32 пес

    1 3 Отговор
    Айде моля ви се, без това братушки, че ми се повдига ..
  • 33 weedmen

    2 0 Отговор
    bravo,ama da q bqha q pusnali predi 10 god,6te6e da izbie ribata hahaha
  • 34 Станимир Христов

    0 1 Отговор

    До коментар #17 от "Реалист":

    @17 ..абе колега немога да те разбера, при всичко изброено явно си се пойнтересувал за въпросните автомобили-ами защо тогава си купи Японско возило или просто си пишеш тъпотиите тук и си караш колата(каквато и да е тя) или по-скоро писаниятати са базирани на невероятната ти омраза към японските коли?- ами вместо кашкай купи си едно Тигуанче че да цъфнеш и вържеш бе човек. Хайде със здраве.
  • 35 Станимир Христов

    0 1 Отговор

    До коментар #27 от "Mercedes-Benz":

    @27 ..и къде точно във Африка си бил че видя че Тойотите само паркирани седят? Аз лично съм бил по работа замалко във Тунис и да ти кажа честно там хората си карат яко всичко що е джипка от всякакви модели и марки включително и руски...

    Коментиран от #38

  • 36 Станимир Христов

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "No coment":

    @31 Разликата със стария модел е във интериора бе амиго
  • 37 asd

    0 0 Отговор
    nerazbiram za6to nikoi ne komentira 25????
  • 38 Mercedes-Benz

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "Станимир Христов":

    @35 Явно,че си доста Т*П и не разбра иронията ми! И да,не плюя по японските,а осмивам философите,които хвалят,как по-добро от руското нямало представяш ли си? Я ми кажи с твоя мозък,кой те пусна командировка извън България,след като не можеш да схванеш една проста ирония?
  • 39 0007

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Име:":

    @21 Не хвали японското щото правят боклуци,братовчед ми купи хонда сивик чисто нов,аз избрах ауди а 3 пак чисто ново хондата за 1 месец се разтропа предното окачване и ни казаха че единия амортисиор заминал и един шарнир и някакви танпони бяхме много учудени от това щото момчето се пази от дупките и е шофиор от 5г последната изненада беше с някаква ламбда сонда и един датчик за аирбег но колата все още си тропа доста
  • 40 иван иванов

    1 0 Отговор
    забравете за уаза вече си имат ТИГЪР
  • 41 Уили Нелсън

    1 0 Отговор
    Аре стига сте се прехласвали по тази скапана бангия бе.Вие като че ли кола не сте виждали.Руснаците за сетен път доказват,че нямат никакво желание да създадат нещо което да бъде харесвано.
  • 42 арадо

    0 1 Отговор
    Всъщност "германската компания" Sanden corporation е много Японска и произвежда компресори за климатици на 80% от автомобилите по света
  • 43 ужасен

    1 2 Отговор
    Толкова е грозно , че чак е гадно да го гледаш !
  • 44 Лада

    2 0 Отговор
    Ей, все тоя дизайн ви е в главите. Не разбрахте ли че това е евтин истински джип за "бездорожие"(за джип 30000лв е евтино, Дъстър и Грейт уол не са джипове, за който са го излъгали ). Така прехвалените масови марки отдавна спряха да правят истински джипове за тая цел, а просто следват модата градските люде да се фукат пред офиса/блока колко пари имат. Това са реалностите вече, тъжно но факт, вече все по малко реален избор има в тоя сегмент и да е серийно производство. А тия дето казват що другите не били карали уазки, е ми те другите напреднали страни имат пътища които се ринат зиме и вече карането в кал не им е приоритет, докато Русия е най голямата държава и то с огромни разтояния понякога между населени места, та пътищата и поддръжката им са трудна задача.
  • 45 Венцеслав Иванков

    0 2 Отговор

    До коментар #17 от "Реалист":

    @17 Стана ми тъжно за вас, честно. В се едно гледам индийска мелодрама.... продавайте ги тези японски коли, щом са толкова некачествени.
    Би ли ми препоръчал, каква кола да си купя, че маздата започна да ми писва? Да не е бмв или мерцедес, че моите колеги, горките, теглят кредити за да си ги ремонтират, явно е някаква напреднала наркомания това.... само не ми предлагай vw, че ги намразих много тези коли покрай един техен представител в гаража ми, закупен чисто нов от шоурум. Първа скорост влиза с много зор и майсторлък(било нормално), самите скорости са разположени толкова близо една до друга, че не се знае кога на коя предавка си. Салона е сглобен от слепци...или пияни руснаци...а може и от пияни слепи руснаци. Няма такава немарливост, като цяло материалите в интериора са изключително евтини!!! Сравнявам я постоянно с маздата!.... Мотора на VW e TDI....пъргав е (на маздата е по муден), но капризен! Запушват се дюзите за горивото и колата гасне когато и където си поиска. Стартера се прецака.... .Голям + за вагена е, че като му се откачи ангренажния ремък по време на път, нейде в Сърбия, не се строшиха клапани или нещо друго... Стига за VW, никога повече такава кола. Ако зависеше от мен да съм извозил този грозен боклук от вкъщи.
    Какви други марки останаха??? С френска кола не ми се рискува... отвън изглеждат добре обаче и на тях интериорите им са като недовършени със стърчащи мустачки по отлетите пластмаси, и фуги с най- разнообразни широчини. Маздата
  • 46 ....

    1 1 Отговор
    № 45 - те пък щото на Mazda интериорите са супер стилни и направени от много качествени материали, без фуги и т.н. , с тия мазни пластмаси ..
  • 47 gri6a

    0 0 Отговор
    карам дизеловата версия, страшно съм доволен.
  • 48 antrax

    0 0 Отговор
    Това табло на снимката защо ми прилича на VW!?
    Тези ушанки така и не направиха нещо свое дето да става за нещо. Все взаимстват или щипят и въпреки това пак си дарак. Китайските поне превъзхождат в едно -по-лъскави са. Ако не друго поне военната им техника се продава