Last news in Fakti

11 Декември, 2019 11:27 9 785 92

Taycan и Model S в първи сблъсък на аутобана (ВИДЕО)

  • porsche-
  • tesla-
  • taycan-
  • model s-
  • аутобан

Решението на Porsche да пусне Taycan в серийно производство бе посрещнато с възторг от всички фенове на електромобилите. Още с дебюта му обаче между немската марка и Tesla започна съперничество, най-горещите епизоди от което със сигурност предстоят тепърва.

Както свидетелства видеозаписът по-долу, меренето на електрическа тяга между Taycan и Model S вече не е затворено само между огражденията на "Нюрбургринг". Клипът, заснет от ютюбъра Максим Фонтание, е кратък и на френски, но резултатът от магистралната схватка е ясен.

Важно е да се отбележи, че когато преследването със скорост 250 км/ч по немския аутобан започва, Taycan има запас от енергия за изминаването на още едва 32 км. От видеото не става ясно колко продължава гоненицата, но скоро на арматурното табло на немския електромобил се появява инструкция към шофьора незабавно да се отправи към най-близката зарядна станция.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Детето гост и боре каскета

    38 10 Отговор
    Не видяхме кой знае каква схватка, Поршето едва видя задния номер на Теслата и бързо се оттегли.
  • 2 Borislav Popov

    17 23 Отговор
    Офффф, моля ви не пишете повече такива ужасаващи заглавия, че като прочетох за сблъсак, помислих, че любимата ми Тесла се е блъснала (не дай си Бог) и сърцето ми направо падна в петите !
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Алфа Вълкът

    56 35 Отговор
    АХАХАХА, видяхте ли бе, видяхте ли елбракмите?
    Каквото е за Поршето това е и за Теслата! Карате 2мин с 250км/ч и после 2ч чакате да зареждате за 50% батерия. СКРИЙТЕ МИШОЦИ!!! СКРИЙТЕ СЕ И 10Г НАЙ-МАЛКО НЕ СЕ ПОКАЗВАЙТЕ ДОКАТО НЕ НАПРЕДНАТ ТЕХНОЛОГИИТЕ И ИМАТЕ ПРАВО ДА ИЗПЪЛЗИТЕ ОТ ДУПКИТЕ СИ!

    Коментиран от #5, #6, #8, #18, #21, #44, #92

  • 5 Хахаха

    44 31 Отговор

    До коментар #4 от "Алфа Вълкът":

    Предвид факта ,че Тесла направиха кола която строши зъбите на ферарита и други богопомазани марки и това с под 10г dev пред 100 години за бензин/дизел. ... Няма да им отнеме повече от 5 години да направят батерия с бързо зареждане и 1000 км пробег на ниска цена.
    А дизеляците ще се присъединят към парните локомотиви където им е мястото - в историята ;)

    Коментиран от #23, #36

  • 6 Borislav Popov

    18 19 Отговор

    До коментар #4 от "Алфа Вълкът":

    Човек може да с помисли, че ти ако си купиш нявга електроавтомобил, ще си го купиш, постоянно с 250 км/ч да го караш. Сам си помисли, кой луд ще си вземе електричка, че да я гони сетне по пистите и аутобаните с 200 и кусур км/ч ? Който обича гонките и големите скорости, той знае какъв равтомобил да си вземе за тази цел, ти не се притеснявай.

    Коментиран от #10, #12

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Хахаха

    11 13 Отговор

    До коментар #7 от "Driver":

    Старо видео. Тесла е ъпдейтвана, вече! По-бърза е.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 5532

    6 8 Отговор

    До коментар #10 от "ох мъко джендърска":

    Трябва им бързо ускорение да бръмчат бързо между майкати, сестрати и женати. Не се запълват лесно тия големи дзамби, докато оправиш едната и другата вече звъни. И така по цял ден..
  • 12 Детето гост

    12 14 Отговор

    До коментар #6 от "Borislav Popov":

    Бате Боре, внимателно че се отклоняваш от опорките, Тесла бие всички по ускорение и за време на Ринга, зарежда батериите за 10 минути, затова е номер едно и всеки я предпочита.

    Коментиран от #14

  • 13 Borislav Popov

    25 9 Отговор

    До коментар #10 от "ох мъко джендърска":

    Няма да ги карат, джендърчета с меки китки, ще ги карат нормални хора с нормални скорости, 100, 110, 120, км/ч. Ти сериозно ли смяташ, всички шофьори на автомобили, които не карат с 200-250 км/ч , за джендъри и мекокитковци ? Ти по скороста на автомобила ли определяш, сексуалната ориентация на шофьора му ?? Ако е така, ти просто си едно жалко комплексарче.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Порше не може

    7 2 Отговор
    Едно видео от Модел 3. И то доста старо видео.
    https://youtu.be/L8LLb4HXd_M
  • 16 Детето гост

    6 4 Отговор

    До коментар #14 от "5532":

    Я кажи как им НАСМАГАШ, ха ха ха, с език ли?

    Коментиран от #17

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 prizrak

    4 10 Отговор

    До коментар #4 от "Алфа Вълкът":

    Каква е тази злоба бе? Ти добре ли си? Ай вземи прочети това ако разбираш английски. За 9 минути батерия на 100%. За 6 минути на 80%.Колата е 1972к.с
    https://www.topgear.com/car-news/electric/lotus-evija-1972bhp-electric-hypercar

    Коментиран от #35

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 въглеводородораст

    2 5 Отговор
    бъдещето е наше-на феновете на лампите,плочите и V8 с нас щяха да са и локомотивните машинисти,но те измряха
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Random

    10 8 Отговор

    До коментар #5 от "Хахаха":

    Какви ти 10 години? Електричките са по-стари от двг, вземи си го набий в празната глава

    Коментиран от #24, #25, #26, #27

  • 24 Не, не са

    3 4 Отговор

    До коментар #23 от "Random":

    Цитат, от коментар на Антиелектрика!
    Хубаво е да се чете какво точно пише. Първо, през 2010 година само Тесла прави електрички и батерии. Второ, пише че това са ЦЕНИ САМО КАТО СЕБЕСТОЙНОСТ. Но волните интерпретации и измислици лесно могат да заблудят хората.

    Коментиран от #28

  • 25 Този

    7 2 Отговор

    До коментар #23 от "Random":

    Стара, нови, все тая. Технологията е фундаментално грешна. Едните горят нефт, другите въглища. Замърсяването е налице.
  • 26 Забелязваш ли

    2 1 Отговор

    До коментар #23 от "Random":

    Четеш ли добре, какво пише твоя колега? През 2010 само Тесла прави батерии и електрички! Коментар номер 111 в съседната тема! Та стара, стара технология има-няма 10 години. Айде 11 години, че Роудстъра излезе 2008. Но все пак имаше и електрички преди това. Може би, някой помни Пежо 106, имаха електричка и още някой модели. Но там батериите не бяха Li-ion.
  • 27 Borislav Popov

    2 2 Отговор

    До коментар #23 от "Random":

    Чул си и ти уйо звън, ала не знаеш дали е отвътре, дали отвън ! Как може да сравняваш сравняваш сегашните съвременни технологии, с тези от преди 150 години бе, умньооооо ??
  • 28 Антиелектрика

    3 2 Отговор

    До коментар #24 от "Не, не са":

    Защо пак вадиш от контекста думите ми? Масово производство на електрички е имало още преди ДВГ после са се отказали от тях. Това не променя фактът, че са по-стара технология. И тогава не ми отговори ако ДВГ работи на водород, това означава ли, че е нова технология, щом смяташ, че всяка нова батерия прави миксерите нова технология?

    Коментиран от #30, #33

  • 29 CL500

    9 5 Отговор
    Доста постна статия и видео. Първо кой е този Тайкан, дали е обикновеният 4S с 523 коня с овърбуста или да се стигне до Turbo S с 750 коня. Разликата е драстична. А авторът на статията говори за първи сблъсък, като в тубата е пълно вече със серевнования и драгове на Турбо Ес и голямата Тесла Ес. Като цяло журналистите от тестовете винаги предпочитат Поршето, въпреки че има малко по-малък пробег и няма станциите на Тесла за супер чардж, НО казват, че Поршето са го направили да е като 911! Изключително остро управление и позициониране на пътя, комар да има на пътя, можеш да го уцелиш, гумите са много по-широки от на Тесла и стабилността е на съвсем, съвсем друго ниво. Теслата бие с мястото отзад за пътниците, големината на багажника и по-големия си пробег. Но радостта от шофирането (каквато и да е тя при тези електрички) е за ПОРШЕ!

    Коментиран от #37

  • 30 Гледай сега

    0 1 Отговор

    До коментар #28 от "Антиелектрика":

    Всяко ново нещо е нова технология. ДВГ се е развивало с много нови технологии! Монтирането на турбо е нова технология (когато са монтирани, не сега), работата с инжекцион и т. н. . Между първото ДВГ и сегашното ДВГ, няма много общо, освен принципа на работа. И така, между първите електрички и сегашните общото е, че и двете са на ток!

    Коментиран от #31

  • 31 Антиелектрика

    2 1 Отговор

    До коментар #30 от "Гледай сега":

    Значи все пак си съгласен, че двете технологии могат да се развиват паралелно? Защото аз това го твърдя от няколко години вече?!

    Коментиран от #32

  • 32 Еееее,

    1 5 Отговор

    До коментар #31 от "Антиелектрика":

    мое ли се развива нещо,което е развито отдавна!? Останала ви е само ролката
  • 33 аман от хейтъри

    4 3 Отговор

    До коментар #28 от "Антиелектрика":

    Масово производство на електрички ? Я се спри тук и малко по подробно ни разкажи, къде и кога е било това масово производство на електрички , че чак и преди ДВГ. То сега още няма масово производство, та камо ли преди ДВГ. Мери си малко думите преди да ги употребяваш. Може да са се правили някога опити да се произвеждат електрички , но чак пък масово и не трябва да се сравняват едновремешните технологии със сегашните , всичко тече , всичко се изменя.

    Коментиран от #38, #47

  • 34 да да

    1 1 Отговор
    поредната УНИКАЛНА "статия"

    мазен жълт вестник!
  • 35 Алфа Вълкът

    3 3 Отговор

    До коментар #18 от "prizrak":

    Що не казваш, че за 30мин пада тая батерия дето я зареждаш 9мин? 😆🤣😆🤣😆😂😆😂😆

    Коментиран от #39

  • 36 Алфа Вълкът

    6 5 Отговор

    До коментар #5 от "Хахаха":

    Къде им строши зъбите? Във фантазиите на болните соросоиди може би? Сигурно визираш обиколката на Нюрбургринг? Да, ама теслите нямат официална обиколка там. Илончо ви хвърля захранка и врабчетата кълвете като не видели!
  • 37 USA 🇺🇲🇺🇲🇺🇲

    8 11 Отговор

    До коментар #29 от "CL500":

    Порше не може да стъпи на малкия пръст на Тесла. Тесла-по-евтина,по-бърза,повече място, автопилот,по-умна и т.н даже не е спорно.
    Още не е съществува пряк конкурент на Тесла. Особено като излезе Тесла родстър тогава ще лети в космоса

    Коментиран от #63

  • 38 Антиелектрика

    2 2 Отговор

    До коментар #33 от "аман от хейтъри":

    Да си меря приказките? Абе ти болен ли си и кой говори с теб изобщо?

    Коментиран от #45

  • 39 И резервоара свършва бързо

    3 5 Отговор

    До коментар #35 от "Алфа Вълкът":

    А ти що не кажеш, че резервоара на широна свършва за 8 минути? Горе-долу толкова трае и зареждането без времето за плащане.

    Коментиран от #40, #41

  • 40 Алфа Вълкът

    6 4 Отговор

    До коментар #39 от "И резервоара свършва бързо":

    Въртите усуквате го, ама опорките не издържат. СКРИЙТЕ СЕ МИШОЦИ!!! С МИШКИ НЕ ГОВОРЯ, АДИО РИО!
  • 41 Антиелектрика

    7 2 Отговор

    До коментар #39 от "И резервоара свършва бързо":

    А ти що не кажеш, че това е за скорост от 400 км/ч. Такава скорост електричка не е вдигала.

    Коментиран от #42

  • 42 Засега

    6 6 Отговор

    До коментар #41 от "Антиелектрика":

    Въпрос на време е да ги вдигне! Дори базовият модел на Tesla roadster ще го може това. В момента разработват гумите за тази цел. И за разлика от широн, няма да имат нужда от смяна на всеки 2000 км. , защото Tesla roadster ще е ежедневен автомобил, а не вещ която да държиш в гаража, с практическа стойност, колкото картина на известен художник скрита в някой сейф.

    Коментиран от #43

  • 43 Антиелектрика

    4 4 Отговор

    До коментар #42 от "Засега":

    Като дойде това време, тогава виж колко минути ще мине с един заряд и ги сравни. До тогава, просто е смехотворно да се сравнява каквото и да било. С вашето бъдеще време, вече е леко досадно.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 аман от хейтъри

    1 1 Отговор

    До коментар #38 от "Антиелектрика":

    Ми ще си ги мериш ами. Защо лъжеш , че още преди ДВГ, е съществувало масово производство на електрички ?

    Коментиран от #46

  • 46 Антиелектрика

    4 2 Отговор

    До коментар #45 от "аман от хейтъри":

    Ами защото е така, невежо човече. https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B8_%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D0%BB
    "Електрическите автомобили са ПОПУЛЯРНИ в края на 19 век и началото на 20 век, докато напредъкът в технологиите на двигателите с вътрешно горене и масовото производство на евтини бензинови автомобили довеждат до СПАД В ИЗПОЛЗВАНЕТО на електрически транспортни средства". Та кой лъже се вижда, но не е зле да си лекуваш нервичките и да четеш малко повече.

    Коментиран от #48, #49, #50

  • 47 Джуган

    6 1 Отговор

    До коментар #33 от "аман от хейтъри":

    В началото на 20-ти век автомобилите са били горе-долу по една трета електрически, ДВГ и парни. Парните бързо отпадат, ДВГ технологията напредва, Хенри Форд масовизира ДВГ, откриват се много нефтени находища, ел автомобилите стават редки, скъпи и луксозни, но липсата на напредък в акумулаторната технология бързо ги прави неконкурентни. През следващите сто години има опити за електрички които само потвърждават че ДВГ за тогава е много по добър вариант. Напредъкът в акумулаторната технология от последните години ги прави отново актуални. Тесла залага на електричките и геният на Илон е че години наред баламосва инвеститорите да са на загуба, мечтаейки че един ден ще спечелят много пари. Напредъкът на технологиите които той умело разработва преди другите и новите нагласи на публиката (гретерастия, джендерастия, компютърни игри и загуба на връзка с реалността и пр.) се случват в перфектния за Тесла момент, което си е чист късмет. Така или иначе, Илон е поел риск, късметът е бил на негова страна, няма лошо, стогодишните дълго изчакваха защото миксерите изглеждаха нерентабилни, едва сега започват, това че Тесла има аванс не е гаранция че ще го запази, така че предстоят интересни времена.

    Коментиран от #51

  • 48 Ясно

    1 3 Отговор

    До коментар #46 от "Антиелектрика":

    Но си писал, че електричките са били масови! За това, човека ти пише! Електричките не са били масови, за това са били и по-скъпи, а и технология не са имали. Сега си написал, масовото производство дава евтини бензинови коли.

    Коментиран от #53, #54

  • 49 И друго

    1 3 Отговор

    До коментар #46 от "Антиелектрика":

    Преди 120 години, какъв е бил проблема, да не карат не бензин? Защо да са карали на ток, преди 120 години? Не са имали замърсяване, бензина е бил евтин, неограничен, зарежда бързо, няма трафик и гъсто населени места с много коли на едно място! За какво са им били електрически? Но сега, във всеки един по-голям град, въздуха е замърсен! Не мислиш ли, че е време да се връщат електрическите коли?
  • 50 аман от хейтъри

    2 1 Отговор

    До коментар #46 от "Антиелектрика":

    Дававаш ми някакъв линк който не се отваря , но аз ще те отворя , че няма как да са били баш пък масови в края на 19 и в началото на 20 век, електромобилите ! Кажи тогава колко общо електрички е имало тогава по целия свят , щом казваш че били масови ? Те тогава и автомобилите с ДВГ са били рядкост , та камо ли електромобилите. Ти явно си скаран с понятието "масови" ми в края на 19 век е имало страни в които автомобилите с ДВГ са били такава рядкост , че е имало хора които не са ги виждали на живо дори , та камо ли да ги карат масово , както сега. Аз разбирам да кажеш, че сега в наше време са масови , авомобилите , компютърите , смартфоните , които сега всеки втори или трети жител на земята ги притежава. Но да говориш за масови елавтомобили в края на 19 век , е меко казано глупаво.

    Коментиран от #55

  • 51 аман от хейтъри

    1 2 Отговор

    До коментар #47 от "Джуган":

    Джугане в началото на 20 век е имало хора , които не само не са чували за автомобил или електромобил , но не са ги и виждали даже а ти си тръгнал тук да ми говориш , че били масови. Тогава още дори и велосипедите не са били така масови па камо ли електричките. Така че хайде и ти иди някъде и питай някой по грамотен човечец да ти разкаже какво значи това масов или масови.

    Коментиран от #57, #61

  • 52 Този

    5 1 Отговор
    На поршето му дават пробег с една батерия 201 мили, а на модел s 357 мили. За двойно по-висока цена получават почти два пъти по-малко пробег с един заряд на батерията. Толкова Тесли купиха и разглобиха и пак не успяха да ги копират.
  • 53 Антиелектрика

    1 4 Отговор

    До коментар #48 от "Ясно":

    Май не правиш разлика между масови и серийно произвеждани?

    Коментиран от #72

  • 54 аман от хейтъри

    2 2 Отговор

    До коментар #48 от "Ясно":

    Този човек е невъзможно да го убедиш , нито че тогава електромобилите не са били масови , нито че тогава технолгиите не са били като сегашните. Знае си своето и върви само напред като кон с капаци , масови били та масови и какво иска с това да докаже , не мога да го разбера ?

    Коментиран от #56

  • 55 Антиелектрика

    2 4 Отговор

    До коментар #50 от "аман от хейтъри":

    Линка си се отваря перфектно, но явно и от компютри толкова разбираш. А по твоята логика и сега има милиарди, които не са виждали електрички и няма и да видят скоро, значи не са масови вече. Но електрофил да си признае нещо, е кауза пердута.

    Коментиран от #58, #59

  • 56 Антиелектрика

    3 4 Отговор

    До коментар #54 от "аман от хейтъри":

    То по-правилния въпрос е ти какво искаш да докажеш, като отричаш очевидни факти, а те са, че електричките са с половин век по-стара технология! Кон с капаци викаш, а иначе аз трябвало да си меря приказките. Абе ясен си колко ти е акъла, след малко ще включиш пак педерастките си подмятания като няма какво повече да кажеш!

    Коментиран от #60

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 аман от хейтъри

    1 0 Отговор

    До коментар #55 от "Антиелектрика":

    Ми така е , все още не са масови аз съм ти дал пример , кои неща могат да се смятат за масови и аз не съм казвал никъде че сегашните електрички са били масови. В бъдеще може и да станат масови , но за сега само им расте популярноста.
  • 59 аман от хейтъри

    0 0 Отговор

    До коментар #55 от "Антиелектрика":

    Ето какво ми се отваря на мен от твоя линк разирачо , 5 пъти пробвах и 5 пъти едно и също : Елект%D
    от Уикипедия, свободната енциклопедия
    Направо към навигациятаНаправо към търсенето
    Уикипедия все още не разполага със статия с точно това име.

    Изберете „Редактиране“, ако желаете да създадете тази статия. Преди това е полезно да прегледате помощните страници, ако все още не сте го направили.
    Можете да потърсите името „Елект%D“ в други статии.
    Можете също така да прегледате азбучния списък, за да потърсите статии с подобни заглавия.
  • 60 аман от хейтъри

    1 2 Отговор

    До коментар #56 от "Антиелектрика":

    Ми как може да сравняваш технологиите на електромобилите от преди 150 години , със сегашните съвременни технологии ?
  • 61 Джуган

    2 1 Отговор

    До коментар #51 от "аман от хейтъри":

    Дадох изчерпателен, ясен и конкретен отговор, модераста го изтри. Автомобилите навлизат масово в развития свят по онова време, особено след като Форд въвежда поточната линия. В териториите окупирани от магарешките каручки автомобилът става масов 80—100 години по късно.

    Коментиран от #66

  • 62 Джуган

    3 1 Отговор
    И тъй като продължаваш недоверчиво да клатиш глава, отиди на Гуглето и напиши Traffic in New York 1910 да видиш за какво става въпрос. Ако мислиш да предложиш контрааргумент от рода на 1910 Тtraffic in Moshino Village, now part of Pernik, по добре си го спести, тогава ГоУфо все още не е бил измислен.

    Коментиран от #68

  • 63 CL500

    0 3 Отговор

    До коментар #37 от "USA 🇺🇲🇺🇲🇺🇲":

    Тесла не е по-бърза от Тайкан Турбо S. Поршето я ние и на драг и на макс. скорост. Особено в до ускорението. А както писах, за пътно поведение са в съвсем друга лига. Там Поршето си остава истинско Порше. Така е и при сравненията на Модел 3 с Ц-класа АМГ 63S, M3 и Джулия. Теслата се въртеше и подмяташе по завоите като стой та гледай, само на драг дърпа. Но и там АМГ-то я на стигна за 1/2 моля, за по-нататък е ясно какво се случва. БМВ-то и Алфа-та поизостанаха, но...

    Коментиран от #64, #65

  • 64 Боре гъзето и детето гост

    1 2 Отговор

    До коментар #63 от "CL500":

    Ти да не си ги карал та си такъв многознайко бе, каскет продънен. Щот една жена каза че си чифутин
  • 65 Боре гъзето и детето гост

    1 2 Отговор

    До коментар #63 от "CL500":

    Ти да не си ги карал та си такъв многознайко бе, каскет продънен. Щот една жена каза че си чифутин
  • 66 аман от хейтъри

    0 0 Отговор

    До коментар #61 от "Джуган":

    Е, и къде са били масови твоите електрички, по онези времена, в кои страни, в България или в Турция с Гърция, а може би в Русия ??? Казах ти вече и пак ще ти го кажа , върви при някой по грамотен твой батко и го попитай, какво означава , понятието масов, масови и т.н. ?? Даже сега , когато електромобилите не са още масови , примерно в Русия бръмчат около 3500 електромобила ! Ха, сега ми кажи , колко електрички са бръмчали там , по онези времена , в началото на 20 век, когато казваш че били уж масови ??

    Коментиран от #67

  • 67 Джуган

    1 0 Отговор

    До коментар #66 от "аман от хейтъри":

    Там където автомобилите са били масови, а това не включва Пернишко или Занзибар

    Коментиран от #69, #71

  • 68 аман от хейтъри

    0 1 Отговор

    До коментар #62 от "Джуган":

    Хайде сега , отворко иди сам в гуглето и го попитай , колко са били масови твоите автомобили в Париж например или в Брюксел и Амстердам или в Мюнхен и Виена с Будапеща и тогава ще ми пееш тук за Ню Йорк. Това че в твоя Ню Йорк , по онези времена са бръмчали електрички , съвсем не означава че те са били масови по целия свят , както сега са масови колите с ДВГ. Където и да отидеш и да погледнеш и в Перник да отидеш и в Узунджово да отидеш и в Койнаре да отидеш, навсякъде ги има. Разбра ли сега, какво означава това , когато хората говорят че атомобилите с ДВГса масови ??

    Коментиран от #70

  • 69 аман от хейтъри

    2 1 Отговор

    До коментар #67 от "Джуган":

    Е, щом не включва Перник и Занзибар , значи не са били масови .
  • 70 Джуган

    2 1 Отговор

    До коментар #68 от "аман от хейтъри":

    От самото начало уточних “в развития свят” което включва Ню Йорк, Париж и Виена, но не и вашето село. Хайде сега отивай в пясъка да си играеш.

    Коментиран от #74

  • 71 Антиелектрика

    2 0 Отговор

    До коментар #67 от "Джуган":

    Безсмислено е, а и отново се опитва да води спора в неговата издребняваща посока и размиване на понятия.

    Коментиран от #73, #75

  • 72 аман от хейтъри

    1 1 Отговор

    До коментар #53 от "Антиелектрика":

    Публикувано във факти.бг: Масово производство на електрички е имало още преди ДВГ после са се отказали от тях.) Това са твои думи , а не мои , ти сам започваш пръв да говориш , че електричките били масови , сега пък се извърташ и започваш да приказваш за серийни. Това , че е някой производители са произвеждали малки серийки електромобили не означава , че те тогава са били масов продукт , както сега са масови смартфоните например.
  • 73 Джуган

    0 0 Отговор

    До коментар #71 от "Антиелектрика":

    Тесларасти, Сър

    Коментиран от #77

  • 74 аман от хейтъри

    1 1 Отговор

    До коментар #70 от "Джуган":

    Е, и я дай някакво инфо , колко хиляди електрички са бръмчали в началото на 20 век а Брюксел , Виена , Франкфурт и Мюнхен да речем , повече ли са били тогава електромобилите от колите с ДВГ и с колко по вече са били та ти ги наричаш масови. Ако са били масови щяло тогава и в Букуоещ да ги има и в София и в Белград и навсякъде а щом ги е нямало знчи не са били масови.

    Коментиран от #76

  • 75 аман от хейтъри

    0 1 Отговор

    До коментар #71 от "Антиелектрика":

    Няма тук никаква издребняваща посока и никакво размиане на понятията , просто трябва да се научмш правилно да се изразяваш , тоест , да си мериш думите на кантара преди да ги слагаш тук А не един път да говориш за масови електрички , друг път за серийни , а сетне вече сам говориш за размиване на фактите когато сам ти и ги размиваш.

    Коментиран от #82

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 аман от хейтъри

    2 0 Отговор

    До коментар #73 от "Джуган":

    Пак те избива на словоблудство , като нямаш какво да кажеш по добре млъкни , понеже по твоята логика излиза , че вие тогава сте Антитесларасти.

    Коментиран от #79

  • 78 Антон

    0 0 Отговор
    От този клип нищо не се разбра : колко време се движат с подобна скорост, какъв е бил заряда на баъерията в началото и т.н. А всеки който смята че теслата може да бъде по-добра от порше, да не ми пише подобно глупости, а да отива и да си купува тесла. Обаче в двйствителност порше е предпочитаната марка
  • 79 Джуган

    1 1 Отговор

    До коментар #77 от "аман от хейтъри":

    Мога да говоря само от мое име. Кресливите зомбирани тесларасти не са ми симпатични.

    Коментиран от #81

  • 80 аман от хейтъри

    1 1 Отговор

    До коментар #76 от "Джуган":

    На мен не ми трябва информация , на теб ти трябва за да докажеш думите си , че електричките в началото на 20 век са били масови. Аз затова и ти я искам тази информация защото знам , че ти я нямаш и нямаш откъде да я вземеш понеже тогава съвсем не е било така , както ти тук разправяш. Не се ядосвай и бъди по търпелив , научи се по философски да приемаш пораженията си , бъди умен мъж.

    Коментиран от #83

  • 81 аман от хейтъри

    0 1 Отговор

    До коментар #79 от "Джуган":

    Какво да се прави , то и на мен антитесларастите като вас не са ми симпатични ама ви търпя и както виждаш и дискутирам с вас , но се старая да не ви обиждам както правите вие , мога да ви обидя само ако вие започнете да сипете обиди , макар и да няма смисъл тук да се обиждаме все едно после ще ни изтрият коментарите.
  • 82 Антиелектрика

    2 0 Отговор

    До коментар #75 от "аман от хейтъри":

    Ти се научи как се отварят линкове Борко. Сериозно трябва да се замислиш и дали може да асимилираш написаното от мен, защото е очевидно, че имаш проблеми със сетивата си и не разбираш какво пиша за серийно и масово! Извинявай, но си имам далеч по-важни неща от глупостите ти!

    Коментиран от #84, #86

  • 83 Джуган

    1 0 Отговор

    До коментар #80 от "аман от хейтъри":

    Ха ха ха, да приемам пораженията философски, сори, не се вземам толкова насериозно, нито пък гледам на размяната на коментари на анонимен форум като на win-lose proposition. Тъй като тази размяна на коментари не води до никъде ще те оставя ти да направиш последния коментар и ти пожелавам да се почувстваш като велик победител.

    Коментиран от #85

  • 84 аман от хейтъри

    0 1 Отговор

    До коментар #82 от "Антиелектрика":

    Струва ми се , че точно ти имаш проблеми и то не само със сетивата , ама хайде сега няма тук да се разпостранявам , понеже в края на краищата те тези проблеми са си твои а не мои , затова и ти сам си ги решавай .
  • 85 аман от хейтъри

    0 0 Отговор

    До коментар #83 от "Джуган":

    Правилно постъпваш , когато няма какво друго да кажеш повече , включваш задна скорост и даваш лееекичко назад , те так постъпват умните хора.
  • 86 Borislav Popov

    2 1 Отговор

    До коментар #82 от "Антиелектрика":

    Хе, хе, имал бил той важни неща, по цял ден, от сутрин до вечер висиш тук и постиш една простотия след друга и изведнъж, ти да видиш - имал бил той мноооого важни неща ! Добре, аре, каскет, аз също мисля да приключвам с теб, щото имам тук една мноооого важна работа да свърша, трябва да отида до кухнята, да си пийна едно кафенце и да хапна нещо.
  • 87 Коmapak

    2 0 Отговор
    От над час съм в задръстване Мюнхен Щутгарт. В Германия скоростта няма особено значение. Та и в този ред на мисли пак е без значение тесла или порше. Бийте ми сега минуси. 😂😂😂

    Коментиран от #88

  • 88 Има значение

    2 0 Отговор

    До коментар #87 от "Коmapak":

    С Тесла ти излиза по - евтино да седиш на място.

    Коментиран от #89

  • 89 Коmapak

    0 0 Отговор

    До коментар #88 от "Има значение":

    Германеца няма да си купи тесла.... Дори да е двойно по евтино, повярвай ми. От рано сутрин се заглеждалм Дотук нито една тесла или порше.....

    Коментиран от #90

  • 90 Немски германец

    2 0 Отговор

    До коментар #89 от "Коmapak":

    Тесла модел 3 и Рено zoe в момента се борят за първото място по продажби в Германия. Дали пък немците не си купуват чужди марки, а винаги избират немското качество, как мислиш?

    Коментиран от #91

  • 91 Komapak

    1 0 Отговор

    До коментар #90 от "Немски германец":

    Нещо не ги виждам около мен по магистралите. Това казвам... Може би ги карат по градовете.
  • 92 TSLA

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Алфа Вълкът":

    Спри с тия речи, не викай,
    легни по-удобно..
    На мен от теории ми е писнало. Всички жени вече дишат свободно - едни с пълни гърди, други с провиснали