Last news in Fakti

20 Декември, 2019 10:29 6 375 44

PSA и FCA официално завършиха сливането си

  • psa-
  • fca-
  • сливане
PSA и FCA официално завършиха сливането си - 1
Снимка: Shutterstock

Бордовете на директорите на PSA Group и Fiat Chrysler Automobiles (FCA) окончателно одобриха споразумението за обединението си. Информацията е на Reuters, според която благодарение на това споразумение FCA получава достъп до всички платформи на PSA, което от своя страна ще позволи на FCA да се справи с изключително строгите екологични изисквания за вредни емисии.

Peugeot и компания пък ще могат да се наместят на пазарите в САЩ, което ще стане благодарение на позициите на FCA на този пазар. Известно е, че в САЩ марки като Jeep и RAM имат силни позиции.

Новата, компания, официалното обединение на която е вече факт включва марките Fiat, Jeep, RAM, Dodge, Alfa Romeo, Chrysler, Maserati, Peugeot, DS, Opel и Vauxhall. Общите им годишни продажби от 8,7 млн. автомобила правят новото сдружение четвърто в света. Пред него са Volkswagen, Toyota и Renault-Nissan.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ицо

    30 11 Отговор
    все по-голяма сила стават франсетата
  • 2 ГосТ

    43 2 Отговор
    Франсетата атакуват американския пазар и чрез Нисан, а сега и с Фиат. Паралелно, могат да им праскат и такси за внос на американски стоки във Франция. Ако свалят санкциите и срещу Русия да си изнасят хранително-вкусовата промишленост, съвсем ще се уредят. Да му мисли ганя,който мълчи като пукел докато го разиграват.
  • 3 мани беги

    20 40 Отговор
    Рожбички м/у италиански и френски коли, ох мъка, мъка...;)
  • 4 Горд собственик на Пежо

    35 14 Отговор
    Да Ицо така е, ама на някой почитатели на "немското" не им харесва, но пък на кой ли му дреме за тях.
    Пежо правят най-добрите и най-икономичните дизели на света.

    Коментиран от #6

  • 5 мике

    19 50 Отговор
    Един буклук се слива с друг и се ражда каруца.

    Коментиран от #38, #42

  • 6 Гост 5

    9 19 Отговор

    До коментар #4 от "Горд собственик на Пежо":

    И с най-ниска мощност .ПЕЖО 208 2020 г. дизел цели 100кс и бензинов цели 75кс

    Коментиран от #7

  • 7 Горд собственик на Пежо

    18 8 Отговор

    До коментар #6 от "Гост 5":

    Когато другите марки направят автомобил, който да гори 2.9л/100 км. извънградско ела и ми се обади. До тогава ще мълчиш, защото, ако дрънкаш то просто ще се излагаш.
    И, за да не бъда голословен, ще ти сложа ето този линк, за да видиш, за какво говоря - https://www.ultimatespecs.com/bg/car-specs/Peugeot/68733/Peugeot-308-II-16-BlueHDi-120HP-Active.html

    Коментиран от #9, #10, #13, #16, #39

  • 8 Българина

    16 27 Отговор
    Жалко за французите. Да купиш италянска фирма за коли е като да купиш турска фирма за електроника.... Всичките марки на фиат дефакто са мъртви. Пса купиха ретромузей

    Коментиран от #22

  • 9 Гост 5

    10 26 Отговор

    До коментар #7 от "Горд собственик на Пежо":

    Ако караш Bentley,Aston Martin,Ferrari да се гордееш,ама с дърто Peugeot ми е малко смешно

    Коментиран от #11

  • 10 gvdff

    9 17 Отговор

    До коментар #7 от "Горд собственик на Пежо":

    Колко е реален тоя разход, да не се окаже с 30% нагоре? Може да видиш как лупо 1,2 тди от 2000та харчи дори по-малко. Това, че си горд собственик на пежо и за теб няма друг автомобил не означава наистина, че няма друг автомобил. Фактите са, че дизелите са си икономични и ако производителя се напъне може да направи кола дето да дава 3-4л разход на 100. Ама не, манията е да правят все по-тежки коли с широки джанти, а разхода си стои на едно място с предния модел, че ако си си избрал СУВ, то и е нагоре.

    Коментиран от #12

  • 11 Горд собственик на Пежо

    29 11 Отговор

    До коментар #9 от "Гост 5":

    За какво дърто Пежо говориш изобщо? Този модел го правят от 2014 г. чак до днес. А ти Bentley,Aston Martin или Ferrari може би караш или си ги виждал само на снимка? Сигурно караш някой дърт 20 годишен немски пушилник все едно тец Бобов дол гори, ма иначе с мнение по въпроса.
  • 12 Горд собственик на Пежо

    16 7 Отговор

    До коментар #10 от "gvdff":

    Ми ще ти отговоря на въпроса аз карам Пежо 308 първата генерация с 1.6 HDI мотор 110 к.с., който съм го чипосал и е между 130 и 140 к.с. в момента. Имам 6 скорости / уточнявам го, защото някой са с 5/, та с това Пежо с 4 човека, пълен багажник с багаж и поддържана 120-130 км./ч. на извънградско разхода ми е 3.8/100 км. дори при включен двузонов климатроник.
    Естествено не навсякъде се кара с тази скорост, защото се минава и през населени места, където си спазвам ограничението от 50 км./ч. Настъпвал съм Пежото и доста повече, но разход над 4.8/100 км. никога не ми е правило. Предварително искам да кажа на всички, които очаквам да започнат да се заяждат, че нямам намерение да им влизам в тона или в обяснителен режим. Който иска да вярва, който не иска да не ми вярва, всеки има право на избор. Аз говоря от моя опит с този автомобил.

    Коментиран от #24, #36

  • 13 Q4 00

    5 6 Отговор

    До коментар #7 от "Горд собственик на Пежо":

    Преди два месеца във Факти писаха ,че се продава най-икономичния сериен дизелов автомобил в света, и той не беше Пежо

    Коментиран от #14

  • 14 Горд собственик на Пежо

    13 5 Отговор

    До коментар #13 от "Q4 00":

    Не знам, може и не споря.
    Аз просто написах моите лични впечатления от Пежото, което карам вече няколко години и, от което съм супер доволен.

    Коментиран от #17

  • 15 Фифу

    6 4 Отговор
    Тоест не включва Ситроен.Да разбираме ли че Ситроен са купени от Ифа примерноби ще се правят в Котбус.
  • 16 308 2011та

    7 3 Отговор

    До коментар #7 от "Горд собственик на Пежо":

    Аз съм с 308 от 2011та и си гори 4 извънградско с тежкия ми крак а представям си новите колко са по-напред

    Коментиран от #20

  • 17 gvdff

    7 3 Отговор

    До коментар #14 от "Горд собственик на Пежо":

    Имам колега с такова пежо с този двигател, доволен е. Сигурен съм, че колата харчи малко. Звучиш ми като ВАГ, мерц, бмв феновете, дето с 1,8 със 120-30коня правят по 220 на магистралата и можело още, и то при разход 8 на 100 на газ. До колкото знам новите коли си дават разхода по книжка само и само ако ги караш с 50-60 в града и с 80-100 извън.
    Но когато ти си краен в изразяването на мнение, то това кара и другите да се изразяват остро и крайно. Убеден съм, че фиатския 1,6 турбо дизел, както и ваг 1,6 турбо дизел са на едно ниво по разход с ПСА 1,6 т.д. Сам видя, че лупо 1,2 тди си харчи под 4 градско по каталог през 1999та.

    Коментиран от #19

  • 18 Random

    3 4 Отговор
    Алианс от ада.
  • 19 Горд собственик на Пежо

    4 7 Отговор

    До коментар #17 от "gvdff":

    Забрави, че ВАГ, за който ми говориш ще направят разхода, който аз имам. Това е абсолютно невъзможно по една единствена причина и тя е, че са дюза помпа, ако това ти говори нещо.
    Всеки технически грамотен човек знае, за какво говоря така, че няма нужда да ми сравняваш ВАГ с PSA. Аз те казвам колко ми гори моята кола, а не че съм чул недочул от този и онзи които били казала нам какво си. Моята схващаш ли, а ти ми говориш за коя колко била горяла градско по каталог. Аз ти говоря от личен опит неща, а ти пак каталог та каталог. Ето заради това още в началото не ми се искаше да споменавам нито марката, нито модела на колата си, за да не влизам в излишни обяснения, но на вас главите ви не увират и бръщолевите за каталози и не знам още какво. А бе хора седнете карайте, добийте реална представа за дадената кола и модел и тогава ръсете мозък, но вие не гледате каталози и вече спорите.

    Коментиран от #26

  • 20 Горд собственик на Пежо

    6 7 Отговор

    До коментар #16 от "308 2011та":

    Вярвам в това, което си написал, защото карам същата и както вече написах, когато я подгоня вече над 130 км/ч. натоварена с 4 човека и багаж с включен климатроник повече от 4.8/100 не ми е качвала, но какво да им обяснявам на тези тук спорещи с мен, които нито са карали нито вероятно са се качвали на Пежо 308.
  • 21 Психолог

    13 4 Отговор
    Щом твърдиш ,че си горд собственик на Пежо ,време е да ме посетиш.

    Коментиран от #23

  • 22 Гост

    6 1 Отговор

    До коментар #8 от "Българина":

    Никой нищо не е купувал сливат се.
  • 23 Горд собственик на Пежо

    4 8 Отговор

    До коментар #21 от "Психолог":

    На теб ти препоръчвам да си изядеш дипломата, ако изобщо имаш такава, в което се съмнявам.
    Ааа и не забравяй да си пиеш редовно хапчетата "специалисте".
  • 24 Обикновен човек

    4 5 Отговор

    До коментар #12 от "Горд собственик на Пежо":

    Много правилно постъпваш като не им падаш на нивото. Аз съм с Ситроен DS3 и със същия двигател.
    Потвърждавам за разхода. При 120 км дава 3.8 на 100.

    Коментиран от #28

  • 25 Обикновен човек

    2 2 Отговор
    Извинявам се за правописната грешка.
    ...със Ситроен ...
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Пежо 605

    9 3 Отговор
    Не знам за новите ,но преди години имах Пежо 605 2.5 ДТ, 1996 г. Не съм се возил по-комфортно от тогава в друга кола ,визирам най-вече Мерцедес и Ауди ,големите фаворити .За БМВ не знам, возил съм се само на 3-ки. Легналия полицай наистина почти не се усеща . Невероятна возия и разход 9\7литра градско\извънградско за този голям мотор. За сравнение Омега с такъв литраж на двигателя ,не пада под 13 градско. Брат ми имаше такава ,ходели сме с двете коли до морето,заредихме еднакво и той не можа да се върне с един резервоар ,а аз карах още една седмица след това . За комфорт въобще пък не може да става никакво сравнение.

    Коментиран от #30

  • 28 Горд собственик на Пежо

    2 7 Отговор

    До коментар #24 от "Обикновен човек":

    100 пъти им го казах, ама и спорят. Като не искат да не вярват, но защо спорят като нямат и не карат такава кола това ми е чудното?
    Ето на такива им казвам дървени философи, хем не знаят, хем спорят.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Горд собственик на Пежо

    8 8 Отговор

    До коментар #27 от "Пежо 605":

    Пежо си е Пежо и като комфорт, и като возия, и като поддръжка, и като издръжливост, и като надеждност, и като икономичност, но закостенелия българин като каже "немско" и направо се разтапя, ама така е, защото са слепи за останалите. Те освен немското друго не признават, но мен това не ме бърка, защото ако се усетят, че Пежо-Ситроен са хубави ще им скочи цената.
    Нека да си карат немските коли и да си мислят, че са тарикати.

    Коментиран от #31, #32, #34

  • 31 Риба

    9 7 Отговор

    До коментар #30 от "Горд собственик на Пежо":

    Много яростно коментираш и отговаряш на всеки - да не искаш да убедиш себеси, че не си направил грешка и да си докабеш колко "готино" е пежото

    Коментиран от #33

  • 32 Диагноза

    7 6 Отговор

    До коментар #30 от "Горд собственик на Пежо":

    Болен мозък!
  • 33 Горд собственик на Пежо

    7 6 Отговор

    До коментар #31 от "Риба":

    А бе рибо, за каква грешка изобщо ми говориш?
    Аз от 2000 година карам само дизелови Пежа. Имал съм 309, 206, 307, 308 I, 308 II.
    Мислиш ли, че ако не бяха страхотни автомобили до сега щях да продължавам да карам автомобили от тази марка Пежо?
    Карай си там автомобила, който ти е на душата и не се бъркай в моя избор. Нека аз да съм сгрешил, ти нали не си и си големия "тарикат". Хайде спи спокойно и стига си се правил на умник.
  • 34 Plameni

    7 3 Отговор

    До коментар #30 от "Горд собственик на Пежо":

    Малка справка в тестове на Auto Bild за разхода на дизелово Пежо 3008 от 2013г показа по -висок разход спрямо другите марки автомобили с които беше сравняван . Най-нисък разход по каталог но в действителност по-висок от конкурентите Опел,Шкода ,Киа Също средни разход по борд компютъра на запитани собственици на 308 в Европа е около 5.5-6.5л/100
  • 35 Plameni

    3 2 Отговор
    Малка грешка не 3008,а 308
  • 36 Много е

    6 0 Отговор

    До коментар #12 от "Горд собственик на Пежо":

    Смешно когото се спори на тема разход. Всеки кара различно. Дори двама души да се движат с еднаква скорост пак може да има разлика. Едно е на излизане от населено място да ускориш на 3та от 50км/ч до 100. Съвсем друго е да подадеш малко газ на 4 та и след 90 да минеш на 5та пак с малко газ до 110. Или на влизане в селото да караш до последно със 120 и на 50м преди табелата биеш спирачки. А друго е просто да върнеш газта на 1 километър преди това и стигаш по инерция. Да не говорим за това по какъв начин изкачваш баирите особено ако е в проход с много завои и редуващи се след тях прави отсечки
  • 37 Енцо с Ферарито

    4 0 Отговор
    Чакам хибрид с италиански дизайн, френски двигател и на цена Краислер нето Обърн Хилс - Мичиган по време на кризата 2014
  • 38 Холцваген

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "мике":

    Каруците отдавна са се "родили" и дори официално си се казват каруци.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Та ева

    0 4 Отговор

    До коментар #39 от "ивчо":

    Ми карай си 20 годишния дрегел тогава бе"тарикат".
    Човекът ти е написал няколко поста, ама "умници" като теб явно нищо не са разбрали. Кво си се напиперчил тука с твоето ауди, за което от фирмата са забравили кога са го произвели.
    Ей нямат свършване вдлъбнатите легени като теб. Карай си немския варел и не ръси мозък, че за себе си нямаш.
  • 41 Онур ага

    0 0 Отговор
    Да живеят,, вагаджиитеееее"!
  • 42 Ферат

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "мике":

    Много си ограничен сигурно си с 20 годишен голф но си много компетентен
  • 43 Рррр

    6 0 Отговор
    Един познат има fiat bravo 2008 дизел1.9 120 или 125 (не помня) страхотна машина няма пушене колата като я взе беше на 250х км (ако са верни)смени свещите преди 3 години и това беше и най ми хареса ускорението изобщо не се задъхваше след 180
  • 44 Лукул

    0 0 Отговор
    Разхода зависи от човека!Имам 508 вече стана на 4г по каталог градско 5.9....Реален 6.9-7.1 зимата 1 л отгоре.....