Last news in Fakti

25 Декември, 2019 11:41 4 729 8

На 57 години Сайнц отново на "Дакар" (ВИДЕО)

  • дакар-
  • карлос сайнц-
  • mini
На 57 години Сайнц отново на "Дакар" (ВИДЕО) - 1

Докато по целия цвят празнуват Рождество Христово за Карлос Сайнц дните са изключително натоварени. 57-годишният ветеран в автомобилния спорт се подготвя усилено за поредното си участие на Рали "Дакар", което започва на 5 януари.

Карлос Сайнц е двукратен световен рали шампион и двукратен победител в най-тежкото маратонско състезание Рали "Дакар". Испанецът триумфира в надпреварата през 2010-та и 2018-та. Тогава на 55 години той стана най-възрастният победител в "Дакар".

На 57 години Сайнц отново на "Дакар" (ВИДЕО)

В предстоящото издание Сайнц ще управлява X-Raid Mini, а негов навигатор ще бъде сънародникът му Лукас Крус. Рали "Дакар" 2020 ще се проведе изцяло на територията на Саудитска Арабия, ще стартира от Джеда и ще завърши в Ал Кидиа близо до Риад на 17 януари.

Състезанието ще има 12 етапа и общо 9000 състезателни километра. Маршрутът ще премине през планините на север и през пустинята Руб Ал-Хали /или Празното каре/, където дюните достигат височина от 250 метра. Карлос Сайнц е адаптирал своята подготовка именно за спецификите на трасето, по-дългите отсечки и различните условия в сравнение с Южна Америка, където се провеждаше ралито през последните години.

Сред участниците след седмица ще бъде и защитаващият титлата си Насър Ал Атиа, както и двукратния световен шампион във Формула 1 и двукратен победител от 24-те часа на Льо Ман Фернандо Алонсо. Как се подготвя 57-годишният ветеран, вижте във видеото.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Задръстър

    19 5 Отговор
    Трудно, ще победи сектанта с дачията ! Само един сектант може да победи друг сектант ;)
  • 2 омъскаряване

    22 8 Отговор
    Тесла, ще участва ли хаха ? За един друсан приятел питам ?

    Коментиран от #6

  • 3 Мирко

    31 0 Отговор
    Изключително трудолюбив състезател. Наблюдаван е как тренира от български екипаж за рали Акрополис през 1988 година. Тренирал е по трасето най-много от всички. Да е жив и здрав му пожелавам и още много победи ЕлМатадоре!
  • 4 Испанците

    9 0 Отговор
    като гледам почти няма спорт който да им се опре!
  • 5 Олимпийска надежда

    15 1 Отговор
    Пожелавам успех на Матадора!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Любител

    5 0 Отговор
    Браво на него
  • 8 бай Шиле

    8 0 Отговор
    Ралито е от малкото спортове,където възрастта не е от значение.Моженето е решаващо.Познавам много "чичаци",които ще скрият шайбата на разни голобради "карачи" с фалшивите М-ки на БМВ.