Last news in Fakti

13 Януари, 2020 18:50 4 339 14

Съдят вандал, надрал над 600 коли

  • вандализъм-
  • вандал-
  • съд-
  • щети

26-годишен жител на немския град Швайнфурт ще отговаря пред съда за причиняване на щети за близо €1 млн., съобщава Deutsche Welle. Според обвинението между февруари и април 2018 г. вандалът издрал с остър предмет боята на 642 различни автомобила. За залавянето му дори била сформирана специална комисия, която да разследва многобройните оплаквания.

Заподозреният бил задържан след обаждане от жена, която съобщила на полицията, че под прозорците ѝ се навърта подозрителен мъж. Той ходел от кола на кола и извършвал еднакво и доста характерно движение с едната си ръка.

Полицаите реагирали веднага на сигнала и успели да пристигнат на мястото преди вандалът да успее да избяга. Той бил хванат "в крачка", докато стържел по боята на автомобилите с метален болт.

Отначало прокуратурата повдигнала на мъжа обвинение в увреждане на 1 700 коли, щетите по които възлизали на €2.3 млн. Обвинението обаче успяло да докаже вината на вандала "само" по 642 случая, при които били нанесени щети за €930 000.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mom4eto

    40 1 Отговор
    Такива боклуци като този в Бг не ги наказват! :(
  • 2 немския

    9 19 Отговор
    малко име на швабите.трячбло и да нареже и гумите....
  • 3 Тройной

    14 20 Отговор
    Ебаси западните държави особено Германия Австрия и Немска Швейцария.Абсолютно полицейски държави с масово страхливи хора които слухтят и разузнават.Отврат.

    Коментиран от #6

  • 4 Антонн

    9 3 Отговор
    Ще му спукат цвайцера.
  • 5 Емигрант в Нететал

    6 4 Отговор
    Батенце,само малки коли опелчета и рена е джаркал тоя отворко! Айде някоя Г классе или по-лошо некое БМВ по-новичко(тука 80 процента от водачите са или турци или араби),ще го разкъсат талпата. Дюнерджийте излизат с големия нож за месо и тогава,ще му се припотят очилата!
  • 6 type-R

    9 0 Отговор

    До коментар #3 от "Тройной":

    А ние не сме страхливи безропотно да плащаме двойно за храна, да! Както и винетки за лунен пейзаж!
  • 7 Димов

    6 0 Отговор
    Какво прави тази статия в раздел Авто? Няма ли си раздел Крими за такива?
  • 8 Димов

    5 1 Отговор
    Интересно, че за 642 надрани коли, щетите възлизат на 930 000 Евро. Това прави по около 1400 Евро за пребоядисване на кола, при 1500 Евро МРЗ. Горе долу една МРЗ за пребоядисване на една кола. Докато тук, в България, цената за такава услуга е 1500лв, но при 560лв МРЗ - три пъти по-скъпо му излиза на българина да си пребоядиса настаровнесеният от Германия боклук, отколкото на германеца да си пребоядиса новата кола, от магазина.

    Коментиран от #9, #10

  • 9 емигрант в гладбах

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Димов":

    Ами от личен опит мога да ти кажа надраскаха ми дясната страна на спортното ми ауди в Германия и 2-те врати за смяна трябваше да платя 3000 евро ако нямах застраховка. Тука не си играят да полират с боя а направо сменят вратата. Такива да им счупят краката и ръцете
  • 10 Антонн

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Димов":

    Едва ли е надраскал колите от всякъде,по скоро по 1-2-3 детайла най-много.В БГ.за 1500лв цялостно боядисване по селата и гаражите около горубляне.

    Коментиран от #11, #14

  • 11 ФауВе

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Антонн":

    В Германия ако ти надерат няколко детайла, никой не си играе да пребоядисва на парче. Цялата и бецален.

    Коментиран от #12

  • 12 Антонн

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "ФауВе":

    Глупости,кой те изляга това?
  • 13 Ами

    1 0 Отговор
    В Англия примерно, ако колата е под 2000£ никой не се занимава да пребоядисва, при положрние че има 3 детайла. Директно я отписват и изплащат тотал щета
  • 14 Петър

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Антонн":

    Това е Германия не е България тук няма горублене и всичко се плаща от застраховките! Германците имат всякакви застраховки които покриват щети до 1000000 евро .. и да наистина пребоядисване тук на детайл е от порядака на 1500 евро тук разценките са други освен че си плащаш консумативите плащаш и почасовата ставка на работник който се занимава с ремонта. примерно бояджията работи за 40 евро на час и се занимава 10 часа с твоята врата и получава 400 евро за тези 10 часа. И тук не всеки кара нова кола от магазина много хора си харесват старата и си я карат. Смяна на масло 1 час той го източва за 10 мин но колата стои на стенда 40-50 мин платих 90 евро със масло и филтър. Не ми обясняваи колко струва в България и че можеш сам да си го смениш! В германия неможеш да си смениш гумите сам на улицата освен ако си нямаш гараж. Ако някой се обади че правиш нещо по колата веднага престига полиция и си плащаш глобата. За ремонти по колата си има сервизи те са за това там и ти неможеш да им взимаш работата.