Last news in Fakti

4 Март, 2020 11:40 2 427 9

Toyota отложи европейската си инвазия с новия субкомпактен кросоувър

  • toyota-
  • кросоувър
Toyota отложи европейската си инвазия с новия субкомпактен кросоувър - 1

Иновацията трябваше да дебютира на автомобилното изложение в Женева в началото на март, но докато много от останалите марки направиха премиерите си онлайн, японците я отмениха заради коронавируса.

Според Automotive News, позовавайки се на собствени източници, японският автомобилен производител ще отложи премиерата на "за няколко седмици или месеца". Дебютът на иновацията беше насрочен за 3 март, той трябваше да се проведе като част от автомобилното изложение в Женева.

Както вече знаете, автомобилното шоу беше отменено заради коронавируса: правителството на Швейцария наложи забрана за провеждане на масови събития с повече от хиляда участници. И Toyota се превърна в една от малкото компании, които се отказаха от идеята за виртуална премиера.

За компактния кросоувър на Toyota е известно е, че той ще бъде изграден на платформата GA-B, която днес е най-компактната версия на глобалната архитектура TNGA. На същата база се основава и новото поколение Yaris. Едно от основните предимства на новия продукт ще бъде, че той ще получи задвижване на четирите колела, което е рядкост за автомобилите в този сегмент.

Преди това Toyota обяви, че моделът няма да се появи на пазара до март догодина. Производството на кросоувъра ще бъде установено във фабриката във Валансиен в Северна Франция. Компанията изчислява, че до 2025 г. този модел ще представлява около 30 процента от всички продажби в сегмента в Европа.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коmapak

    7 3 Отговор
    Ехаааа! 30%. Дали правилно оценяват пазара?!
  • 2 сектант

    11 22 Отговор
    возих се в новата РАВ4 топ изпълнение струва майка си и цялата рода по бащина линия. Не, че по-зле вози от дъстъра ама такова дърво просто не съществува. Изпопадаха ми 3.14 пломби и ще ходя на ортопед за да види кръста ми.

    Коментиран от #3

  • 3 Чичо

    22 5 Отговор

    До коментар #2 от "сектант":

    Първо отиди на психиатър

    Коментиран от #6

  • 4 Питър Бота

    9 21 Отговор
    Къде сравняваш Дъстър с Тайота.Първото е приличен автомобил за без пари който се купува от Гибралтар до Лондон.Втоеото е японско недоразумение грозно и произвеждано от турци с претенции за нещо съпо до безобразие а накрая се е получило едно голямо нищо.
  • 5 Кирчо

    5 10 Отговор
    Какво е Тойота?? климатици и печки ли произвеждаха??
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Жълтеницата

    4 9 Отговор
    Койотата е автомобил за най презряната част от плебса
  • 8 Тойота

    6 1 Отговор
    Тойота е номер 1
  • 9 Хуго

    6 0 Отговор
    Много здраве на жълтеницата като намериш парички за тойота ще разбереш какво е кола. Сега си карай немските трошляци. Когато се качиш на кола и непипнеш нищо 200 К ще разбереш за какво иде реч.