Last news in Fakti

5 Март, 2020 18:44 4 747 20

Първа снимка на електрическото BMW iX3

  • bmw-
  • ix3-
  • brilliance

Френският портал Caradisiac публикува първото официално изображение на изцяло електрическото BMW iX3. Моделът трябваше да бъде представен в Женева, но отмяната на автосалона провали плановете на баварците.

Серийната iX-тройка няма да се различава особено от стандартния модел с ДВГ. Отвън електрическият кросоувър ще се разпознава общо взето само по сините декорации в радиаторната решетка, специфичните джанти и капачето на входа за зареждане.

Техническите характеристики на iX3 отдавна не са тайна. От BMW разкриха още миналата година, че моделът ще получи електромотор с мощност 286 к.с., а пробегът с едно зареждане ще достига 440 км.

Електромобилът ще се произвежда в завода на съвместното китайско-германско предприятие BMW Brilliance Automotive в гр. Шънян, откъдето ще се изнася по цял свят. За момента немците не са споделяли планове да сглобяват iX3 в други страни.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Голяма сензация

    20 15 Отговор
    Същата коруба като при бензиновото и дизеловото но голямата разлика ще е,че вместо ангренажни вериги ще дефектират електрически.

    Коментиран от #5

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 хе хе

    17 8 Отговор
    Китайско бе еН ве ;)))))
  • 4 бмв е моята мечта

    10 10 Отговор
    супер е изкам го това беемве
  • 5 пилот на Ферари

    17 4 Отговор

    До коментар #1 от "Голяма сензация":

    То пък вагените и мерджаните голяма убостия !
    Ако говорим за дизайн , последните години напредък отбелязва Рено.
    А иначе италианците са ненадминати от към дизайн !

    Коментиран от #8

  • 6 сектант

    10 6 Отговор
    много закъсняха вече. копират от дачия защото те извадиха електрически премиум компактен сув
  • 7 Японеца

    11 5 Отговор
    Че ще се чупи е ясно! Само да не вземе да дими!
  • 8 jар

    5 6 Отговор

    До коментар #5 от "пилот на Ферари":

    Прав си но има и Японски модели чиито дизайн заслужава висока оценка.

    Коментиран от #9, #10

  • 9 Тосссс пък

    3 10 Отговор

    До коментар #8 от "jар":

    Аве да нямаш корона вирус случайно?
  • 10 пилот на Ферари

    1 5 Отговор

    До коментар #8 от "jар":

    Не мога да ги изброя всичките . Всеки си има вкус. Иначе от джапанките на първо място /лично мое мнение / поставям Нисан .
    А на най първо място Nissan Gt-r . Харесвам също Nissan 350z и Nissan Juke .
    Само дано оня боклук дето избяга от Япония за да не го линчуват -Карлос Гон не ги е провалил твърде много .
  • 11 За бг комплексари

    4 2 Отговор
    Само за Бг комплексари, мислят си ченкарат жип, а то едно Сув-че...всички ненормалници да си го купят и да правят селянии по улиците-давайте, малко са случаите с бьемвьие в новините

    Коментиран от #15

  • 12 Тъп германец

    2 1 Отговор
    Ще....
  • 13 гост

    5 1 Отговор
    Те преди години пуснаха и хибридите си, ама като им искаха 30% отгоре се оказа, че харчат също толкова проценти отгоре и хората спряха да ги купуват. Тези 440км като излязат 250км какво правим? Връщаме към Китай ли?
  • 14 гост

    5 1 Отговор
    Кажете колко киловата е батерията, че като ги гледам какви глупости пишат за и4 (80кв пробег от 600км), китайците да не смятат да минат 440км с 60кв. То и аз моята дизелова лагунка съм я свалял на 4.3л разход почти основно на дълго и мога да мина 1500км теоретично с пълен резервар. За 440км им трябват 80-90кв батерия другото е подигравка на клиента.

    Коментиран от #19

  • 15 Трифонов

    3 3 Отговор

    До коментар #11 от "За бг комплексари":

    Не знам... Аз из новите БМВ-та по улиците гледам предимно наперени пичове и пички с готини тела, маркови дрехи, прически... очевидно с кинти и вероятно пълноценен сексуален живот, съдейки по компанията до тях в колите... Пък из пластмасовите японски кошове, гледам разни ниски, очилати, прошарени смачканяци или подпухнали лелки... та кой е комплексар не е много ясно. Ама ти знаеш по-добре.

    Коментиран от #16

  • 16 гост

    5 1 Отговор

    До коментар #15 от "Трифонов":

    Ти сам си го описал, хората които държат на някакъв неестествен външен вид, някакъв модел, компенсират своите вътрешни комплекси. Един уравновесен човек няма нужда да парадира с лъскава кола, със зализана коса и скъпи дрехи. Една жена, която знае своите силни страни няма нужда от силикони, ботокси, изкуствени коси и скъпи дрехи. И знаеш ли дали всичкият този парад не е на кредит и след година същите хора ти се молят за пари или се разделят и отиват да живеят на село като скотове? Аз познавам няколко такива, пари, парад, наследство и след година, две са на просешката тояга и обвиняват всички други но не и себе си за това. Те просто не са имали късмет, не че са глупави и прости. А колко познаваш, които живеят при мама и тате, ама са винаги нагласени, било то и с анцуг, живеят в мизерна панелка, работят мижава работа на минимална или близка до минималната заплата, ама карат е-клас, 5та серия или ауди а6?

    Коментиран от #17, #20

  • 17 Факт!

    2 2 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    Тия повечето със скъпите коли всъщност са дараци А6 Б5 Е классе 1996-та и бмв е46 ама нали е бйе ем вйе.Селооо!А най смешното е че поне можеха да произвеждат нещо тея селяндури а не да купуваме турски домати.Ама Митко Пайнера докара берачите в София както и тъпите комуняги.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "гост":

    А Тесла как мерят пробега? Не е ли при ниска скорост?
  • 20 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    За хора като тебе си има термин - лишени от чувство за естетика. За теб няма значение дали седиш в удобно кресло или на пластмасова пейка. Ти не виждаш и не разбираш защо другите ти се смеят на "стила", просто защото си лишен от стил. И е крайно тъпо да обвняваш хората с вкус и усет за красота, че търсели красивото в едно изделие.