Last news in Fakti

18 Март, 2020 11:39 2 062 11

Френският финансов министър ще се срещне с шефовете на PSA и Renault

  • psa-
  • renault-
  • льо мер

Френският министър на финансите Бруно Льо Мер заяви, че ще се срещне днес с ръководителите на местните автоконцерни Renault и PSA, за да обсъдят как да се помогне на сектора след внезапния спад в производството, причинен от коронавирусната епидемия. Това предаде Reuters.

"Днес ще говоря с шефовете на Renault и PSA, тъй като производството в автомобилния сектор бе преустановено", каза Льо Мер пред бизнес радиото BFM.

Финансовият министър обясни, че срещата ще бъде насочена специално към това, да се гарантира, че второстепенните подизпълнители се третират справедливо, добавяйки, че е изключително важно големите компании да ги подкрепят.

Льо Мер каза също, че правителството разполага с редица инструменти, включително национализация, чрез които да осигури оцеляването на водещите предприятия. Той не посочи кои големи компании има предвид.

"Ситуацията е ясна. Изключено е да се наблюдава как големи френски компании, бизнес икони, изчезват. Ако за да защитим националното си индустриално наследство, трябва да прибегнем до национализация, то ние сме готови да стигнем дори толкова далеч", добави той.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    6 3 Отговор
    Или комунизъм и национализация на всичко, или фашизъм с контрол с меча над частната собственост. Тая псевдодемокрация (на простолюдието, не на гражданите по атински тип) е жалка картинка.

    Коментиран от #2

  • 2 Факт!

    4 13 Отговор

    До коментар #1 от "Госあ":

    Да ги закриват най-добре.Скапани коли боклуци никомо ненужни.Немци корейци японци америланьи в някои класове правят смислени коли.Тия френски боклуци на кого са потеябвали за бога.

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Коки

    12 2 Отговор

    До коментар #2 от "Факт!":

    Ти си бил голям разбира бе умник
  • 4 Госあ

    9 3 Отговор

    До коментар #2 от "Факт!":

    Френските коли са супер. От тях тръгнаха малолитражните европейски автомобили и те първи се насочиха към хибридни автомобили.

    Коментиран от #5

  • 5 Факт!

    3 6 Отговор

    До коментар #4 от "Госあ":

    Супер клозети тропащи още от аятосалона.Невероятни са затова Рено разчита на продажбите на дачия да се спаси А ПСА печелят повече от икономии отколкото от реална продажба на автомобили.

    Коментиран от #7, #8, #9, #10, #11

  • 6 Тото

    3 1 Отговор
    Льольо жена ми кара пежо от магазина 207 сега е на 185000 и щом тя не може да го счупи значи Това е колата. Пък ти си носи чугунената глава и си карай каквото искаш, но мнение не давай
  • 7 АвеКлошар

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Факт!":

    Ти кога си се качвал на нова кола, че да кометираш?
    Хората са направили коли за държави дето имат пътища, не кърски коловози.
    Че то всяка втора нова кола е френска,
    особено пежаците с новите дизайни направо къртят.
  • 8 Джамбаз

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Факт!":

    От автосалона приятелю всички тропат щото са на 138 000 (450 000)км.
    От магазина не тропат.
  • 9 Язе

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Факт!":

    Ела да видиш 9 год кола карана в БГ дали тропа?Тропа ти главата.Ни волан е мръднал,ни седалки а пък за возията да не ти разправям.Чупи си врата по нашите пътища с твоя клозет пък при мен на същите пътища....спят в колата.
  • 10 Язе

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Факт!":

    Ела да видиш 9 год кола карана в БГ дали тропа?Тропа ти главата.Ни волан е мръднал,ни седалки а пък за возията да не ти разправям.Чупи си врата по нашите пътища с твоя клозет пък при мен на същите пътища....спят в колата.
  • 11 Фактически

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Факт!":

    Ако някога се добереш до новичък Мерцедес, наслаждавай се на много безаварийни километри с двигателя му от Рено.