Last news in Fakti

4 Юни, 2020 10:15 6 692 19

Благодарение на българи и Mercedes CLS ще стане по-интелигентен

  • mercedes-benz-
  • cls-
  • mbux
Благодарение на българи и Mercedes CLS ще стане по-интелигентен - 1

Компанията Mercedes-Benz обяви появата на нов информационно-развлекателен комплекс в обновената CLS-класа. Вместо мултимедийната система COMAND модернизираната версия ще получи MBUX.

Ще припомним, че новата A-Klasse бе първият модел на Mercedes-Benz, който предложи иновативната мултимедийна система MBUX - Mercedes-Benz User Experience. Уникална характеристика на тази система е способността ѝ да се самообучава благодарение на вградения софтуер с изкуствен интелект.

Другото, с което ние българите се гордеем, но германците премълчават, е, че тази "умна" система е разработена от българи. По-конкретно това са експертните екипи на Visteon България.

Иначе централната конзола на CLS ще запази двата 12.3-инчови екрана. Новият информационно-развлекателен комплекс ще бъде разположен до цифровото табло. По-специално появата на MBUX ще позволи контрол чрез сензорен екран, което ще улесни живота на водачите.

Благодарение на българи и Mercedes CLS ще стане по-интелигентен

Освен това новият CLS ще бъде оборудван с активни асистенти при спиране и ще се предлага в две версии: CLS450 и AMG CLS53. От техническата част всичко ще си остане същото. Така версията CLS450 ще получи 6-цилиндров трилитров турбо двигател с EQ Boost и мощност 362 к.с. и 500 Нм въртящ момент.

CLS53 пък ще бъде оборудван със същия 6-цилиндров двигател, но с повишена мощност от 429 к.с. и 581 Нм въртящ момент. Ускорението до 100 км/ч при тази модификация ще отнема 4,4 секунди.

Заедно с двата двигателя ще работи свръхбързата и високотехнологична деветстепенна автоматична скоростна кутия. Цветната палитра на обновения модел ще пък се допълни с два нови нюанса: сребро Mojave и сребро Cirrus.

В същото време германската компания все още не е публикувала информация за цената на новите артикули. Най-вероятно цените ще бъдат обявени преди края на тази година, когато дилърите ще получат рестайлиг вариантите на CLS.

Благодарение на българи и Mercedes CLS ще стане по-интелигентен


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Behemoth

    20 10 Отговор
    Джунжурийки....ала бала ...натъкват тия кошове с глупости за да доят баламите.....две трети от тия неща никой не ги ползва...
  • 2 Ххх

    10 12 Отговор
    Колата на снимките има ли собствен дух и трябва ли да ми харесва? Защото определено отпред не ми харесва, вътре също. Отзад е приемлива, без да е извънземна каквата трябва да е за парите си.
  • 3 авто

    10 8 Отговор
    Може би аз нещо не разбирам,но според мен този интериор е ужасяващ,меко казано.Чудно ми е към хора с какви естетически предпочитания е насочен.Вярно статията е за изкуствения интелект,адмирации че е създаден от българи,но като видя това отвътре надали ще стигна да интелекта му.
  • 4 И бряяяяя

    2 7 Отговор
    Пак се прочухме,пак сме гоУЕмата работа и ПАК някой друг ни е виновен, че света продължава да не знае к'о е туй България.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Mercedes fan

    19 2 Отговор
    Не само мултимедийната система е разработена в България, Седалки, Климатичните системи, Цялата система за свързване на устройствата- Кабелите, Гумените уплътнения в целия автомобил. Още мног други детайли се проектират и произвеждат в България. Но собственикът на марката под която се продава продукта е Мерседес.
  • 7 Така така..

    8 12 Отговор
    Бьлгари и интелигентност са две напьлно противоположни неща.

    Коментиран от #13

  • 8 номад

    6 5 Отговор
    малко заприличваме на македонците
  • 9 ЦЛС

    6 6 Отговор
    Грозна отвън, грозна отвътре, 2рата генерация ЦЛС си остава най-красива.
  • 10 Никой

    6 2 Отговор
    Виждам че семкаджийте не са пропуснали и тази статия.
  • 11 Komapak

    6 1 Отговор
    Да се самообучава!!!! Да бе!!! Те и Майкрософт спряха проекта си за изкуствен интелект понеже на третия ден беше последовател на Хитлер и откровен феминист😂😂😂 Ако вярно сме го измислили ще учудим света този път. Иначе звучи по немски високопарно и нищо не значещо, но вдъхващо доверие и бъркащо все по-дълбоко в джоба ви.
  • 12 Реалист

    1 8 Отговор
    Като са толкова умни гярите защо не могат да оправят една шепа държава? Или са тъпанари?:)

    Коментиран от #14, #15

  • 13 българин

    8 4 Отговор

    До коментар #7 от "Така така..":

    Да не би в русия да сте по-умни ? Дадохме ви азбука да се научите да четете и пишете,за да излезете от землянките. Покръстихме ви ,за да знаете ,че има Господ,а да не се кланяте на идоли. Всичко това си го дадохме безкористно,но вие руснаците ще си останете неблогодарна нация!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 А "made in Bg" кога?

    3 1 Отговор
    информационно-развлекателен комплекс и самообучение??? Ще се учи да говори и псува на български ли?Докато шофираш се развличаш като слушаш предимно музика и радио....какво друго развлечение нуждаещо се от самообучение без да ти пречи на шофирането е възможно???А даа "премиум" излишно сложни и безполезни изгъзици за скубане на още пари....
  • 18 Путкин

    4 0 Отговор
    Не пипне ли Българска ръка, не става.....
  • 19 Някой имал CLS

    4 1 Отговор
    Абе момчета, има достатъчно шоуруми в България. Отидете, докоснете се /поне/ до една нова кола от премиум марките, и тогава критикувайте. Няма да искам от вас да измислите нещо по добро от горе посочения автомобил, вие повече от лагерна количка едва ли ще сътворите. Това не е кола за Ганя дето не може да си плати застраховката на голфето. Дерзайте и не плюйте това що не можете да си позволите. То не е лошо, вие нямате възможности 😉