Last news in Fakti

7 Октомври, 2020 12:53, обновена 7 Октомври, 2020 13:00 11 552 10

Ето я новата версия на малкото SUV на Opel

  • opel-
  • crossland-
  • опел

След обновяването на Opel Crossland X буквата „X“ в името е премахната

Ето я новата версия на малкото SUV на Opel - 1

От новия дизайн на предния панел се вижда, че Crossland върви по стъпките на наскоро представената нова Mokka. И докато още чисто новата Mokka все още е в центъра на вниманието, малко по-консервативният му брат Crossland X също претърпя интересна актуализация. Рестайлингът на компактното SUV, сега наричан просто Crossland, приема новия дизайнерски език на Opel, който дебютира с Mokka.

Ето я новата версия на малкото SUV на Opel

Напълно затворената решетка Vizor, която се простира по цялата ширина на предната фасада и замества предишната висока радиаторна решетка, придава на автомобила съвсем различен вид. Opel Crossland получава и нови предни LED светлини за мъгла и леко модифицирани задни светлини. Отзад добавената лъскава черна зона между "стоповете" е особено изразителна - тя се явява като допълнителна част на черния покрив.

Ето я новата версия на малкото SUV на Opel

Според пресслужбата на Opel като алтернатива се предлага и по-малко контрастираща цветова схема. Що се отнася до интериора, то там не могат да се очакват големи промени. Най-забележителното надграждане вътре е новата въртяща се шайба за избор на режим на задвижване. Допълнителната система IntelliGrip предлага избор от нормален режим, режим за сняг, кал и пясък и по избор може да деактивира ESP-то.

Ето я новата версия на малкото SUV на Opel

Адаптивната система за контрол на сцеплението трябва да гарантира, че колелата на Crossland могат да осигурят максимално сцепление. Освен това Opel е подобрил шасито и Crossland би следвало да се чувства малко по-уверен благодарение на новото окачване и амортисьори. Crossland ще се предлага и във версия GS, позната вече от други модели на марката.

Ето я новата версия на малкото SUV на Opel

Що се отнася до гамата двигатели, тя съответства на добре познатата ни от досегашния Crossland X. Това означава, че сред бензиновите двигатели базов остава 1.2-литровият атмосферен мотор с мощност 83 к.с., а над него в гамата е 1.2 Turbo, който се предлага с мощност от 110 и 130 к.с. Дизеловите опции включват 1.5 CDTI със 110 или 120 к.с. Обновеният Crossland ще се появи в шоурумите на Opel в началото на следващата година. Цените ще бъдат обявени по-късно.

Ето я новата версия на малкото SUV на Opel


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 jap

    7 15 Отговор
    Приликата на този Опел с Рено Каптюр е поразителна.Като са решили да крадат дизайн поне да бяха избрали по красив модел от който да копират.
  • 2 Кавадаря

    1 12 Отговор
    Предницата и прилича на новия голф.
  • 3 Mhm

    14 0 Отговор
    "Малкото suv" ... Това заглавие на цигански език ли е и от кога циганския е официален език в България? Или заглавието е писано от циганин!? То па бива бива неграмотност... Еб.му мамата братче на къде варвим...
  • 4 Хкнбхм

    7 2 Отговор
    Вземам Дъстър с излекувани детски болести и евтини части.

    Коментиран от #5

  • 5 сектант

    7 1 Отговор

    До коментар #4 от "Хкнбхм":

    ааа ти за дъстъра нема така да говориш ааа така не!
  • 6 DrivingPleasure

    2 0 Отговор
    Загладили са я доста симпатично, но с предстоящия дебют в шоурумите на преработената Мока доста трудно ще продават Кросленд-а
  • 7 Лудогорец9

    6 2 Отговор
    1.2 TURBO лелеелеле да се смея или да плача...

    Коментиран от #8

  • 8 DrivingPleasure

    10 0 Отговор

    До коментар #7 от "Лудогорец9":

    Говорих с хора от кухнята, Опел вероятно няма да предлага повече от 1.6 мотор с вътрешно горене. Послдното 2.0 вероятно е в настоящата Инсигния - това е!
    да благодарим на ментано увредените електричари и еко-терористи!

    Коментиран от #9

  • 9 Мария Тънасова

    10 0 Отговор

    До коментар #8 от "DrivingPleasure":

    Ами, така се самонавиваме ние за конските сили, ама ако си от Север, и пътуваш Полски Тръмбеш - Плевен, си се "загнездил" зад автобус, ТИР, коли и зад тебе също натискат, отреща други ТИРчета разредени, ако ще да си със 170кс, можеш само на Св. Петър да пристанеш. Караш със 75-80. Отделно като ти бръкнат изневиделица в джоба за някоя камера с +30 два-три пъти, да видиш как ще "лазиш" на 40-ките. Затова, да си караме и поддържаме четирицилиндровите втори употреби, и умната на пътя.
  • 10 Търпин

    4 3 Отговор
    Отпред прилича на Рено КОПТОР извинете КАПТЮР ама то е все тая.