Last news in Fakti

24 Октомври, 2020 13:05 19 450 27

Колко струва един месец притежание на Bugatti Chiron

  • bugatti-
  • chiron-
  • под наем

За да наемете далеч не нов хиперкар, ще трябва да плащате средно 66 хиляди долара на месец

Колко струва един месец притежание на Bugatti Chiron - 1

Bugatti Chiron е наистина впечатляваща кола. Всяка цифра, касаеща техническата ѝ страна, е възхитителна. Този хиперкар има само един осемлитров двигател W16, който е с мощност 1 479 к.с. и с максимален въртящ момент от 1 600 Нм. Максималната скорост на автомобила е ограничена до 420 км/ч.

Всички тези цифри са нищо в сравнение с цената, която ви е нужна за да притежавате Chiron за определен срок от време. Нов екземпляр струва около 3 000 000 долара, но ако не разполагате с тези пари на куп, можете да наемете такъв.

Използваният хиперкар Bugatti Chiron с префикс Pur Sport от 2019 година е с пробег по-малък от 2 хиляди км и се оценява на 52 196 долара на месец. Това е минималната сума, при условие, че наемателят ще притежава колата за три години.

Логично е да се приеме, че месечното плащане директно зависи от периода на наемане на автомобила. Ако говорим за две години, тогава месечната такса ще се увеличи до 65 950 долара.

В същото време колата има две години гаранция и безплатна поддръжка. В допълнение към самите разходи има и друг недостатък - пробегът. Съгласно условията на лизинга, потребителят може да измине не повече от 4 023 км годишно.

Средно това са 335 км на месец. Ако обърнете това в пари, тогава всеки километър ще струва 198 долара. Общо две години под наем ще струват 1.9 милиона долара. Ако желаете, в края на договора можете да платите останалите 1.4 милиона и да запазите Bugatti Chiron Pur Sport за себе си.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 18 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Един

    81 9 Отговор
    Не благодаря мене ми стига рендето!

    Коментиран от #4

  • 2 Бай Ганьо

    48 9 Отговор
    Я си имам голф и таа талига ми не требе оти па ного не ги и карат
  • 3 ФактичесТки

    34 9 Отговор
    Вече не е най-бързата кола.Да заминава към пеща.Колко материали са вложени тук вмести някъде където биха били длеч по-полезни.
  • 4 Бклнжйй

    21 1 Отговор

    До коментар #1 от "Един":

    С тез пари, лелеее.

    Коментиран от #10

  • 5 Лейка

    38 2 Отговор
    Стига ми Москвето и Опела. Издържат на дупки. Това Бугати ако мине през София и ще се разглоби и пломбите ще му паднат даже. Ааа мерси...
  • 6 Абе всеки си има неква барака

    34 3 Отговор
    И никои не иска да има този вейрон нооооооо мутрите и олигарсите правят така че вие неискащите такава кола точно вие им я купувате😂😂😂😂😂😂
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Тази

    18 2 Отговор
    бриджка ако премине от единият край на София до другият, през центъра, без Бенковски, Левски, Х.Димитър ще се разпадне. За София си трябва автомобил. А ако стигне от Калотина до Бургас по "А.М" Тракия си е вярно автомобил.
  • 9 и една семейна тесла plaid

    6 11 Отговор
    С децата и жената и кучето вътре му прави 3 коли ластик от светофар до светофар. На всеки светофар. И струва 1/20-та от цената и батерията(от нов тип) издържа милион и шестотин хиляди километра.
    Моторите са почти вечни.
    Даже не говорим за Rimac или NIO ep9, които струват наполовина и нямат никаква поддръжка освен гуми.
    Някой богат ретро маняк би платил тези пари сега, само

    Коментиран от #18

  • 10 ко жулене и

    14 6 Отговор

    До коментар #4 от "Бклнжйй":

    колко уиски и колко парцали мога да опаткам. ней истина напрау.
    "Бели" нощи, с уиски виакра и манекенки.
    Бой, бой по дупките и писти и бутилки навсякъде.
  • 11 Haha

    12 17 Отговор
    Една тесла модел S го е упаткала за норматив и струва 100 000 долара

    Коментиран от #12

  • 12 Като гост

    23 6 Отговор

    До коментар #11 от "Haha":

    Вземи теслата и с дръжката знаеш какво да си направиш.

    Коментиран от #13

  • 13 бе аз тесла мога да си купя, ама ти

    15 1 Отговор

    До коментар #12 от "Като гост":

    чирон-не

    Коментиран от #26

  • 14 El Chapo

    3 5 Отговор
    В Северна Америка колите са скопени с по няколко коня.
  • 15 истина е

    8 0 Отговор
    но само софтуерно.
    така, че ако желаеш, винаги можеш да качиш европейските горивни карти.
  • 16 Onzi

    13 2 Отговор
    340 км на месец ограничение? А за тея пари, да ми посвирят на САКСИфонЯ искат ли?
  • 17 Бех тръгнал да я

    6 1 Отговор
    купувам, ма не можах да се събера вътре, мно'о съм дълъг, па и ме притиснява оня крив път между Чирпан и Нова Загора, ша ми задира спойлера... Та за ся се отказах...
  • 18 Язе

    2 3 Отговор

    До коментар #9 от "и една семейна тесла plaid":

    На тоя кочак при първия дъжд му е паднала я броня,я волан и т.н.
  • 19 Борко Отворко

    5 2 Отговор
    И къде да го карам туй Бугати бе хора?Мойта кола е 200коня турбо бензинка и с тези ограничения и камери не мога да и се кефя на възможностите пък това къде да го карам и дя ги имам парите да го взема освен само на писта.

    Коментиран от #21

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Ми ще

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Борко Отворко":

    наемеш летището в Граф Игнатиево, бе!
    Ама побързай докато не са дошли новите самолети, щото тогава няма да може ред да си дадете на пистата.
  • 22 Хот нюз

    3 1 Отговор
    Tesla трябва да изтегли близо 50 000 автомобила в Китай.

    Американският производител на автомобили Tesla трябва да изтегли десетки хиляди коли в Китай. Китайският пазарен орган SAMR обяви това в петък. Общо 48 442 превозни средства от серията S и X трябва да бъдат върнати в гаража. Автомобилите са изтеглени за потенциално опасни строителни неизправности в предното и задното окачване.

    Според китайския сайт за новини за автомобили Gasgoo 29 293 автомобила Model S и Model X, произведени между 17 септември 2013 г. и 16 август 2017 г., са изтеглени. Освен това има 19 249 автомобила Model S, произведени между 17 септември 2013 г. и 15 октомври 2018 г. Всички тези Тесла бяха закрепени заедно в монтажния завод във Фремонт, Калифорния.

    Тесла не е съгласен с решението на SAMR и заявява в писмо, публикувано от Electrek, че не признават възможните дефекти. Производителят на електрически автомобили отива още една крачка напред и обвинява китайските шофьори в грешките и говори за "злоупотреба с водачи". И все пак Тесла се съгласява с отзоваването, защото в противен случай компанията ще трябва да "премине през трудния китайски административен процес", каза Тесла.
  • 23 Йоко - понко

    6 0 Отговор
    Такъв, тип автомобили не са за ежедневна употреба, те се ползват за да отидеш до казиното или просто да поджиткаш през уикенда, по пътищата на Монте Карло или Лас Вегас например а може и да си наемеш, някоя писта за да се насладиш на скоростта.
  • 24 Жокерът

    5 0 Отговор
    Бих искал да имам и да я глезя много огромно спортно БУГАТИ ВЕЙРОН,ЧИРОН или КОНТИНЕНТАЛ който вече произведе най-новият модел от началото на тази година.Да имаш такава скъпарска и луксозна, тузарска ,богаташка суперкола струващ милиарди долари от САЩ, но мноооого скъпо ве тая грамадна такса за един месец.Вярно е много сладко и яко возило и то готино. Да се чувствам като Кристиано Роналдо само ,че съм Габровския Роналдо.Щом имаш много пари значи си богат.Билиардерите повече печелят отколкото милиардерите. Мога да кажа , че е готино да си перфектен билиардер.Аз съм страстен автоманиак от Габрово и то от най-луксозните коли в света освен СЪЕДИНЕНИТЕ АМЕРИКАНСКИ ЩАТИ.ЯКО а, много ми кефи.
  • 25 Никога

    3 2 Отговор
    Условието ,при наемане ,е да минеш най много ,300 км на месец ли чух ,демек от блока до кварталното кафе и обратно и да те дебнатда го оставиш запалено и да влезеш за цигари в бутката и от милиьонер минаваш на колега си стига глупости ве
  • 26 asdf

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "бе аз тесла мога да си купя, ама ти":

    Щото нали теслата не е надценена да не съм тъп да дам 100 бона за тва нещо няма как да стане електромобилите за сега са яко скъпи точно заради такива като теб дето обичат да си миришат пръдните а и ако ще си говорим за бързина да пъргава е в началото ама след 250 можеш да я отпишеш мога за 30 хилки да взема един мерцедес e55 amg компресор да тръгнем от 250 км и да видиш кво ще ти причиня на теслата за 100 бона глупави са тези сръвнения
  • 27 zaples

    0 0 Отговор
    Спомнете си за ЗАЗ 968А - двувратка и с уши, каза лисицата, докато гледаше гроздето:)