Last news in Fakti

7 Април, 2011 22:49 2 212 0

Електроскутери ще са атракцията на Феър мото шоу

Електрически скутери ще бъдат показани за първи път на изложението за мотоциклетизъм Феър мото шоу от 8 до 10 април в Международен панаир Пловдив.  Тези скутери изминават разстояние от 100 км. с разход от 20-30 стотинки, докато при обикновените мотоциклети сумата достига 7-8 лева, тъй като включва бензин, масло и поддръжка, твърдят експерти. С едно зареждане на батериите скутерите работят 6-8 часа и се движат 30-50 км. Вдигат скорост средно около 50 км/ч., а някои модели – до 80 км/ч.

Освен екологичните, евтини и безшумни возила, посетителите на Феър мото шоу ще видят и някои от най-новите модели мотори, които могат да достигнат скорост 299 км/ч. Сред тях е Suzuki GSX-R1000, който разполага с мощност от 185 к.с.

На изложението ще присъстват също моделът Bandit 1250 от туристическия клас, както и по-малкият вариант Bandit 650, подходящ за излети и пътувания.  Suzuki Gladius е от клас „Градски мотоциклети“, но много ергономичен и с футуристичен дизайн. Скутери и извънбордни двигатели за лодки също са сред експонатите на Suzuki.

Посетителите на събитието ще могат да видят и Yamaha R1 - моторът превърнал се в любимец на  стънтери и  състезатели,  който също лети със скорост 299 км/час. В експозицията на Yamaha ще бъде и  Super Tеnеrе 1200, най-прочутият в Европа модел от клас „Туристическо ендуро“, както и още няколко хитови мотора и скутери.

Предпазни каски Schuberth, които използва и седемкратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер, ще предложи на щанда си българската фирма Мото универсал, а също - филтри K&N, скутери, мотори, предпазни шлемове, очила, облекла, както и масла на известни производители.

Фирми и експонати от 12 държави ще се представят на Феър мото шоу, където  посетителите, специалисти и любители ще видят мотоциклети, скутери, ATV-та, резервни части, аксесоари и консумативи, поддръжка, тунинг и оборудване за сервизи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА