Last news in Fakti

4 Ноември, 2020 11:50 14 887 23

Това била най-практичната кола

  • skoda-
  • superb
Това била най-практичната кола - 1

Британското издание Car публикува резултатите от годишните награди за най-добър автомобил, определен от потребителите и от компетентно жури. От десетте категории, впечатление прави тази за "най-практичен автомобил".

Колата избрана в тази категория е Skoda Octavia A8 Combi, като критериите по които печели са комфорт при шофиране, поддръжка и експлоатационни разходи. Също така членовете на журито използват такива изключително индивидуални критерии като „приятност от шофирането“ при оценката на модела.

Съдиите определиха Skoda Octavia A8 Combi за най-практичния автомобил, който спечели номинацията за семеен автомобил. Журито коментира техния избор така: "Изглежда по-елегантен от всякога, практичен, удобен, а съотношението цена-качество е оптимално."

Наградата за най-добър електрически автомобил тази година е за Peugeot e-208, за спортен - Volkswagen Golf GTI. Toyota Corolla бе обявена за най-добрия хибрид от журито, а Land Rover Defender - за перфектното SUV.

Citroen Berlingo е микробусът на годината, а Ford Fiesta е компактният автомобил. Освен това има и награда за „мечтаната кола“, която се оказа притежание на купето Alpine A110.

В допълнение към всички горепосочени победители имаше още двама, които получиха специални награди. Титлата за най-добър технологичен автомобил отиде при електрическия автомобил Honda E, а Toyota стана най-добрият производител.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bravos

    31 12 Отговор
    Шкода.
  • 2 сервиз

    56 16 Отговор
    Потвърждавам. Шкодата е добро решение по отношение цена-качество ,относително дуракоустойчив е ,относително лесен за обслужване и ремонт ,резервни части има в изобилие и са оригинални и на съвсем приемливи цени ,двигателите и окачването са без излишните усложнения и технически приумици ,които изобилстват в АУДИ И ФОЛКСВАГЕН и е горе-долу пригодена за гадни пътни условия. Добър избор.

    Коментиран от #14

  • 3 провинциалист

    31 100 Отговор
    Като видя комби дизел и знам, че човекът е от село.

    Коментиран от #6, #7

  • 4 шкодилак

    20 47 Отговор
    И за най-ръждивото решение може да я изберете.
  • 5 номад

    26 35 Отговор
    разликата с vw е в окачването моторите са еднакви но шкодата е адски слаба на окачване
  • 6 Софиянец

    20 3 Отговор

    До коментар #3 от "провинциалист":

    ами провинциалисти като твоето Ferrari гледам не ги карат много хи хи

    Коментиран от #8

  • 7 един от село

    23 2 Отговор

    До коментар #3 от "провинциалист":

    Прав си, корави селяни карат корави коли.Нежните брички тука не виреят!
  • 8 провинциалист

    7 9 Отговор

    До коментар #6 от "Софиянец":

    Октавийка е, ама бензинче. И не е комби, естествено.

    Коментиран от #10

  • 9 дюза

    27 1 Отговор
    " Land Rover Defender - за перфектното SUV",а миналата седмица имаше статия за него,километър 300 чек енджин+ерор камери :(
  • 10 провинциалист

    6 2 Отговор

    До коментар #8 от "провинциалист":

    Чети внимателно, коментарът е за горивото и купето, нищо друго.

    Коментиран от #15

  • 11 GoGo

    8 20 Отговор
    Естествено, че бензин.Тази глупост с дизела е само в България

    Коментиран от #13

  • 12 Xxl

    11 14 Отговор
    Боклук
  • 13 един от село

    7 9 Отговор

    До коментар #11 от "GoGo":

    Прав си, дизела не е за нежни бели дробчета!
  • 14 viki

    11 9 Отговор

    До коментар #2 от "сервиз":

    притежав ли я или прости ти е служебна? или си фантазираш?? Октавия Комби 2.0 тди с новия мотор с 5 г. гаранция би лед фарове - кожен салон и навигация стъпва на 52 000 лева....има Киа Сиид Комби за 45 000 лева със същите екстри - задължителни според мен за возило 2020 г. - а именно Би Лед основни фарове - лед стопове - лед "халогени" - кожен салон от естествена кожа и тризонов климатроник с духалки отзаде и отделен дисплей за настройка отзад и 5 пълноразмерни места за възрастни - 5 човека по 185 см. 85 кг. без да се гърчат в колата с два куфара в багажника.
  • 15 Цървулче

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "провинциалист":

    Кво гориво бе пич,пак си прекалил с гъбите...мъка мъка
  • 16 Тц, не съм съгласен с

    7 2 Отговор
    класацията, няма как Шкодата да е N1... Ма кво от тва, на кой квото му харесва, хора много, избор голям...
  • 17 Димитър

    24 5 Отговор
    Не карам Шкода, карам японска кола, чисто нова и съм сигурен, че 90 от плюещите шкодата карат 15-20 годишни кашони. Не е някак си редно да караш курник и от завист да плюеш без да имаш база за сравнение и никакво основание освен завистта. Карането на новата Шкода, която не можете да си позволите е 1000 пъти по-добра от 20 годишния Ви премиум, господа оплюващи. Киселото грозде...

    Коментиран от #18

  • 18 Ххх

    10 4 Отговор

    До коментар #17 от "Димитър":

    Да бе..само всеки път като отиваш към автомобила осъзнаваш колко елементарен и скучен дизайн има отвън и отвътре. И не да не се чупи това онова.. Тъпа кутия за превоз от т.А до т.Б, която само след 5 години ще струва мах.20% от цената си!
  • 19 Готин

    1 1 Отговор
    Много се смея на разсъжденията на ,,Ганьо,, когато става дума за остатъчна стойност. Ганьо е ,,търговец,, !? Ще купи, за да продаде на следващият ,,баланс,,. Хи хи хи...
  • 20 Василев

    14 1 Отговор
    Този автомобил е силно надценен. Преди 2 месеца щях да го купя, като видях цените се отказах. Взех си Корола седан с доста добро обурудване за 38хил.
  • 21 Ушко

    1 0 Отговор
    Аахахахахах, смееех!
  • 22 Асен Асенов.

    2 0 Отговор
    Май всички тук сте прогорили масло.
  • 23 Zrock

    0 0 Отговор
    Карам я от две седмици,чисто нова. Двойка дизел автомат. Перфектна , за 50 бона е натъпкана с екстри, като за премиум дранголник за 80 000. Върви отлично а в багажника събирам немислими количества(щото съм от село) :)