Last news in Fakti

6 Ноември, 2020 16:47 3 480 10

Subaru няма да продава новия BRZ в Европа

  • subaru-
  • brz

Второто поколение на спортното купе Subaru BRZ няма да се предлага в Европа, съобщава Autocar, като се позовава на източник от компанията. Единственият пазар, на който ще се продава моделът, са САЩ.

Subaru няма да продава новия BRZ в Европа

Решението на японците да лишат европейските купувачи от новия BRZ най-вероятно се дължи на общия спад в продажбите на спортни автомобили и все по-строгите екологични норми на Стария континент. Това бяха и причините Nissan да се откаже да продава новия 400Z в Европа, макар да се говори за възможно електрифициране на модела към средата на жизнения му цикъл.

Subaru няма да продава новия BRZ в Европа

Според информатора на Autocar от Subaru втората генерация на BRZ ще излезе на пазара през втората половина на 2021 г. и ще струва около $30 000 (€25 309). Купето ще запази архитектурата с разположен отпред двигател и задно предаване, но вече ще бъде базирано на "Тойотовата" платформа TNGA. Моторната гама ще се състои от 2.4-литров атмосферен боксер с 220 к.с. и неговата турбинирана версия с 264 коня.

Subaru няма да продава новия BRZ в Европа


Поставете оценка:
Оценка 4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ракия

    28 2 Отговор
    Супер играчка турбо боксерче на задно 👍
  • 2 Реститут

    6 12 Отговор
    През 2010 купих Tribeca за около 100 бона.Уникална барака,чуплива и със скъпа подръжка.Тази година един един вносител ми отби 10к от цената на нов SUV .Та толкова струват тия кошници,като са поддържани безкомпромисно.

    Коментиран от #4, #6

  • 3 type-R

    10 0 Отговор
    Отказали са се защото няма дизелак версия. Друго си е да те блъвне екологичен евро16D облак кюмюр! Той облака пречиства въздуха! Бензина е твъъъърде мръсен!
  • 4 Купувач

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "Реститут":

    Ти нямаш 5 лева да се усмихнеш,купил Субару. Ти ис Субару Леоне от 81-ва нямаш пари да купиш,щото то пък вече е колекционерска кола.
  • 5 Хахаха

    6 2 Отговор
    Това че официалния дилър няма да предлага, не значи че няма да се продава или да се кара, стига локуми, доста фенове на японските машинки има на стария континент, така че ще я видим в Европа споко..
  • 6 Onzi

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Реститут":

    Бегай бе
  • 7 Потник

    2 0 Отговор
    Айде малко разбирачи...Давайте малко по сериозно...Я кажете колко много се чупят и колко са ни малки пиш___е за тея коли!!!!!??
  • 8 Булгарбаши

    0 1 Отговор
    Сравнително малка и непрактична кола,за тука,новероятно с много добро пътно поведение и кеф да я караш.Проблема при мен е ,че точно такива непрактични коли ме кефят.Все едно да те кефи жена ти която е работлива и добра домакиня и е обаче е около 85-90кг.......
  • 9 Коментара

    3 0 Отговор
    Цената за Щатския пазар е прекрасна, без дизелови извращения, дизайна е малко неясен, но цената е идеална! Не знам колко е средната годишна заплата в САЩ, но ми се струва, че нова на лизинг със средна заплата не би ти се отразила особено на бюджета...Е как да карат Френски коли!?

    Коментиран от #10

  • 10 Лудогорец9

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Коментара":

    Средната годишна заплата в Сащ гледах, наскоро е 50 000 долара