Last news in Fakti

20 Януари, 2024 10:30 7 347 13

Напомняне: Ето защо не трябва да изпреварвате срещу снегорин (ВИДЕО)

  • subaru-
  • wrx-
  • снегорин-
  • сняг

Колата е разцепена на две

Напомняне: Ето защо не трябва да изпреварвате срещу снегорин (ВИДЕО) - 1

Шофирането през зимата изисква повишено внимание и скорошен инцидент в Ню Йорк ясно подчертава това. Шофьор на Subaru WRX изпита на гърба си това, след като на заледен път изгуби контрол над автомобила и се сблъска челно със снегопочистваща машина, в резултат на което автомобилът беше буквално разрязан наполовина. Министерството на транспорта на щата Ню Йорк сподели видеозаписа от автомобилната камера на снегорина като строго предупреждение за последиците от неправилната преценка на пътните условия през зимата. Въпреки че AWD осигурява допълнително сцепление, то не премахва необходимостта от внимателно шофиране, особено когато страничното сцепление е нарушено. На кадрите се вижда как WRX се опитва да изпревари голям камион, без да знае, че между него и насрещния снегорин няма достатъчно място, което води до драматичен сблъсък.

Макар че видеото завършва с изтеглянето на снегорина от пътя, снимките на последствията изобразяват отрезвяваща сцена. Задната част на WRX е смачкана, като предната половина е останала непокътната пред В-колоната, наподобявайки автомобил, който е бил разрязан на две. Удивително е, че предвид сериозността на катастрофата, не се съобщава за пострадали. Този инцидент служи като убедителна илюстрация на важността на адаптирането на поведението на водача към зимните условия, независимо от възможностите на задвижването на автомобила. Той подчертава необходимостта шофьорите да проявяват предпазливост, дори и с AWD, и да осъзнават ограниченията, които поставят заледените пътища, за да гарантират своята безопасност и тази на другите по зимните магистрали.

Зимното време може да бъде безпощадно и дори усъвършенстваните технологии за задвижване не могат да гарантират имунитет срещу инциденти. Последиците от този сблъсък, при който WRX буквално е разцепен на две, подчертават решаващата роля на отговорното шофиране за предотвратяването на подобни катастрофални събития. Без значение от възможностите на системата AWD на автомобила, в крайна сметка преценката на водача и спазването на практиките за безопасно шофиране могат да имат решаващо значение по хлъзгавите зимни пътища.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 жокер

    54 2 Отговор
    Колата е хубава, но задкормилното "устройство" е куха лейка.

    Коментиран от #3

  • 2 Су Баро

    9 22 Отговор
    Скръндзата е с летни гуми, затова поднесе.

    Коментиран от #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 На тоя път

    21 3 Отговор

    До коментар #2 от "Су Баро":

    с тая скорост и с вериги да си,пак ще се случи същото!ПП: Ако беше в България,шофьора на снегорина щеше да го пусне!

    Коментиран от #5, #8

  • 5 РЗС

    47 7 Отговор

    До коментар #4 от "На тоя път":

    Ако беше в България, нямаше да се случи, защото няма снегорини
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Важното е, че

    10 1 Отговор
    водаче е жив и здрав, колата е сбор от ламарини и кабели. По нашите третокласни пътища, който види снегорин и бяга да пусне тото ако може да издрапа в преспите.
  • 8 Ако беше Ванга

    17 1 Отговор

    До коментар #4 от "На тоя път":

    Снегорина можеше и да го пусне.

    Но в случая нямаше никакви шансове защото ако си изгледал видеото, нито снегорина видя subaru-то, нито subaruто видя снегорина, защото беше предприел изпреварването на камиона преди завоя и когато снегорина навлезе в завоя и видя автомобила нямаше какво да направи, защото беше късно.

    Лошото е че е такива малоумници изпреварват по същия начин в завоите и в проходи и на два пъти съм щял да излитам от пътя заради такива. Единият път си отнесох огледалото в храстите, навлизайки в "банкета" за да му правя път за да не се блъснем челно. Мислят се за безсмъртни и се чакат другите да ги пазят.

    Коментиран от #10

  • 9 незнайко

    5 5 Отговор
    А "снегорина" даже не направи опит да намали още като видя колата !!! Той знаеше, че ще стане тази катастрофа, но какво му пука, да е мислил шофьора на колата ! Ето на какво ни учат АМЕРИКАНЦИТЕ !

    Коментиран от #11

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 къде гледаш

    7 0 Отговор

    До коментар #9 от "незнайко":

    Как не намали, направо спря?
  • 12 Хахаха

    3 0 Отговор
    Мислят си че като карат субару пътната обстановка няма значение
  • 13 Обаче

    0 3 Отговор
    Камиона увеличи скоростта си и не позволи да го изпреварят. И той има не малка вина ! Безсрамник !