Last news in Fakti

2 Февруари, 2021 16:10 2 612 12

BMW X6 M се изправя срещу Jaguar F-Pace SVR “Lister” в близка драг надпревара (ВИДЕО)

  • bmw-
  • drag-
  • jaguar-
  • x6m-
  • svr-
  • carwow

Германия срещу Великобритания в автомобилна надпревара

BMW X6 M се изправя срещу Jaguar F-Pace SVR “Lister” в близка драг надпревара (ВИДЕО) - 1

В поредното сравнение на канала CarWow, един срещу друг се изправят две SUV-та с подобни характеристики, но и с доста разлики. Във видеото по-долу ще видите доста интересна драг надпревара, доускорение в режим Comfort и Sport, както и тест за спиране между последното поколение BMW X6M и тунингованият от Lister Jaguar F-Pace SVR.

И двете SUV-та се задвижват от бензинови V8 мотори, като този на „германеца“ е 4.4-литров с 625 конски сили и 750 нютона или поне такива са официалните данни представени от марката, докато представителя на английската кралица е задвижван от 5.0-литров осмак с доработки от тунинг компанията Lister, след които мощността му е достигнала 675 конски сили и 881 нютон метра. Доста добро подобрение сравнено със заводските 550 коня и 700 нютона. Освен битката между двете SUV-та в клипа могат да се видят и разликите между турбото при BMW и суперчарджъра при Jaguar-а.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Страхотни

    8 1 Отговор
    Автомобили стига да имаш финансите да ги купиш и най вече поддържаш. Аз лично не робувам на определян марка, трябва колата да ми върши работа, да има мощност за измъкване от ситуация и все пак да е що годе здрава. Дано някой ден българите масово започнат да си купуват нови автомобили, защо не и такива. Засега поне аз нямам възможност да поддържам такива коли!

    Коментиран от #5

  • 2 гадно

    4 5 Отговор
    "Ягуар" друг път изправят "БМВ" срещу "Тата".

    Коментиран от #9

  • 3 Бенца

    4 15 Отговор
    КОО -Бмв ..Ягуар ??? НЕ БЛАГОДАРЯ !Аз карам само Мерцедес Бенц ! С моя АМГ щяха да ми гледат стоповете тези двамата !!!
  • 4 сектант

    8 1 Отговор
    ама не смеят да се изправят срещу ДЪСТЪР НО ЛИМИТ

  • 5 Someone

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Страхотни":

    Както се казва: "Ако си имаш мустак, ще си имаш и гребенче".
    Който може да си купи подобен автомобил не мисли за останалите разходи покрай него. Точно както до определено ниво автомобил се набляга на разхода му на гориво, а над това ниво се говори само за мощност, ускорение, комфорт, максимална скорост и други. Просто клиентите са различни и се интересуват от различни неща. Дай Боже на всички ни да сме в "горната" категория.
  • 6 хо хо хо

    5 4 Отговор
    Германия срещу Индия.Англия не прави коли от много време насам от фалита на Бритиш Лейлънд в началото на 90те.
  • 7 БЕГАЙ

    5 6 Отговор
    Не съм фен и на двата бранда, ама Ягуара е с доработки за цената на още 1/2 кола и ще е много по-често при майстора след толкова тунинг.

    Стоково и двете джипчета са зверски, но бавареца ще го изяде на всички тестове. То, ако ще се тунингова отгоре да изкарат М6 Hamann и да го дигнат и него с 30% отгоре, та да видим тогава кой кого.

    Коментиран от #12

  • 8 Дфен

    2 2 Отговор
    На единия к...ф му свети чека.
  • 9 Британецът

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "гадно":

    Пичага, Ягуар се разработват, проектират и произвеждат само в Англия. Всички заводи са във Великобритания. Сигурно ще кажеш и, че Ламборгини са немски коли. Пий си хапчето и лягай да почиваш.

    Коментиран от #10

  • 10 Пичон

    1 3 Отговор

    До коментар #9 от "Британецът":

    Ламбо с двигателите на Ауди ли хахаха

    Коментиран от #11

  • 11 Британецът

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Пичон":

    Няма значение, синко. Двигателят на Ауди се използва за база и инженерите на Ламборгини работят върху него и го надграждат. Произвеждат се в Италия, марката е италианска, така че двигателят не променя произхода на автомобила. Колата не става немска защото си ползвал блок на Ауди, схващаш ли?

    Всеки взима нещо от някой друг. Всеки автомобилен производител има собственици от различни части на света. Мерцедес ползват части на Рено, Рено ползват части на Мерцедес. Елементарно е.
  • 12 Вито Андолини

    1 3 Отговор

    До коментар #7 от "БЕГАЙ":

    Ами тъкмо това е проблема на бавареца. Редовната му цена е равна на тази на доработен Джаг, който му къса шортите. Дори на драга от място, ако не беше чийтнал на старта пакито, щеше да е друг резултата. Всеки път се питам, кому е нужен двигател 600к.с. когато е монтиран на 2300+ кг. Това нито ще спира, нито ще завива.... Руснаците на такъв Камаз му слагат дизелов двигател и ходят в пустинята да трамбоват пясъчните дюни. БМВ е надценен кенеф. Джага също, но поне е по-евтин.