Last news in Fakti

11 Февруари, 2021 14:24 2 518 20

Новото Porsche 911 GT3 дебютира на 16 февруари

  • porsche-
  • 911-
  • gt3

Пистовата версия на 911 ще бъде показана официално през следващата седмица

Новото Porsche 911 GT3 дебютира на 16 февруари - 1
Снимки: Porsche

Последното поколение на най-популярното Porsche бе представено преди 2 години, а традиционно за марката, постепенно на пазара се появяват и различни, по-бързи варианти на двувратото купе, както става и в момента. Следващата седмица, своят официален дебют ще направи Porsche 911 GT3 поколение 992.

Новото Porsche 911 GT3 дебютира на 16 февруари

Лек тийзър със силуета на задницата бе пуснат от немската марка, както и потвърждение, че представянето ще бъде изцяло в интернет, поради наложените мерки против Covid-19. Въпреки че снимката е доста затъмнена, впечатление прави огромното задно крило, което е с интересен захват и със сигурност не е там само с декоративна цел. Традиция при GT3 моделите станаха и джантите с централна гайка, дифузьор с два накрайника на генерацията по средата, както и преден сплитер, който да отличава версията от другите 911-ки.

За сега се знае, че GT3 ще използва 4.0-литровия атмосферен боксеров шестак на марката, който трябва да генерира около 500 конски сили, а подобрено окачване и по-ниско тегло спрямо стандартното 911, трябва да осигуряват по-доброто поведение на пистата за където е предвиден спортния автомобил. За да потвърдим всички догадки, ще изчакаме официалната премиера на модела на 16 февруари, когато може да видите и пълна информация относно новото GT3.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дали новото ще е по-бързо от старото

    2 15 Отговор
    Че разни двутонни безформени пикапи им взимат старта на светофара с ускорение до 100 за 2,9 секунди.

    Коментиран от #20

  • 2 Рено ентусиаст

    2 13 Отговор
    С колко ще пада от Теслата досега с четири пет дължини.Надявам се да ги сваали поне до две три хахахах

    Коментиран от #13, #14

  • 3 Бум

    21 2 Отговор
    Теслата как е в завоите, правиш ли сметка че една Ел тесла и едно 911 нямат нщ общо от към характеристики, било то за спорт, писта, удоволствие от карането...Тези Ел автомобили са като една пародия сравнение с един V8 ...Да пада ако ще и 5 дължини . Мириса на бензин, рева на мотора, начина на управлението никога теслата и наркомана илън Мъск го не могат...Е за това света стигна до тук, от поредица дебилни своеволия, действия, промяна ...Въобще не ми сръвнявайте някакъв компютър на 4 колела с някакви батериики и жички с изгарянето на бензин и хвърлянето на огън от Акраповича отзад Хахахха

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Ивайло

    20 0 Отговор

    До коментар #3 от "Бум":

    Мислиш на 100% като мен и повечето нормални хора, за които колата не е просто средство за придвижване от т.А до т.Б, а е и средство за създаване на удоволствие от шофирането!!!

    Коментиран от #7, #11

  • 5 Много си вярвате

    2 14 Отговор

    До коментар #3 от "Бум":

    Ето как се представя Тесла на писта. Само две секунди по-бавно от най-доброто време на 911, при това от първия опит с прототип. Въобще няма да се учудя след като я пипнат леко и като и сложат от новите батерии които са доста по-мощни и леки, да направи по-добро време от porsche 911. Тогава май ще ви остане единствено удоволствието да гледате огън и да слушате какви звуци издава. А удоволствието от шофирането да остане за по-бързите автомобили, включително на писта.

    Всъщност не ви упреквам? Някои хора харесват и надбягване с коне. Това също е вид спорт.

    Коментиран от #6, #15

  • 6 Клипа

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Много си вярвате":

    Нещо изчезна клипа

  • 7 Ти да видиш!

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "Ивайло":

    Казваш вече бързината на автомобилите няма никакво значение! Важното е да бръмчи, да гърми, да трещи да пуши и да хвърля огън! Даже не е необходимо да потегля за да се кефите. Това ускорение, до ускорение, четвърт миля, максимална скорост, поведение в завои, спиране са неща които ги гледат само джендърите, а истинските мъже не се интересуват от тях.

    Коментиран от #12

  • 8 Леле докъде стигнаха петролджендърите

    3 2 Отговор
    Да казват, че дори за най-бързата версия на 911 ускорението до 100 и времето за изминаване на четвърт миля нямали никакво значение?
    Ако не за 911, В такъв случай за кой автомобил ще имат значение? За Volkswagen polo 1,0TDI?
  • 9 Бат Теслю

    6 0 Отговор
    Един колега си купи "тесла" и стана пишман , за една дребна повреда я вкараха за месец в сервиз на 200 мили далеч от града в който той живее , и му дадоха бмв 5 докато оправят " боклука".
  • 10 Таси

    0 1 Отговор
    Ако са по 6000 € бих купил
  • 11 MOMO

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ивайло":

    BMW ли караш?😲
  • 12 сектант

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Ти да видиш!":

    само джендър не може да се привърже емоционално към автомобила си, за това го вижда като смартфон... да си карат електриците
  • 13 порше

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Рено ентусиаст":

    Да пич, по-бързо ще е от старото. То това на клипа не е старото, но нищо. Тези двутонови пикапи може да си мечтаят да дадат време на GT3
    Разнасяйте си там дърва с тоя миксер и не се бутайте при спортните автомобили.

    Коментиран от #17

  • 14 порше

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Рено ентусиаст":

    Теслата никога не е била по-бърза от GT3 освен от 0-100 и то само защото е 4х4.
  • 15 порше

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Много си вярвате":

    Първо че тази кола не съществува още, второ че дава време по-бавно от старите модели и каквото им време да даде скорост не е равно на удоволствие.
    Тесла и никоя друга електрическа кола НИКОГА няма да подобри усещането от порше GT3 каквото и време да дава.

    Коментиран от #16

  • 16 В каква реалност си живееш

    1 2 Отговор

    До коментар #15 от "порше":

    Стигнахте до там че да отричате реалността! Да не твърдиш че това не е реален клип, на реален автомобил, а е анимация? Мога да те уверя, че автомобила си съществува, а разликата с най-доброто porsche 911 на тази писта е само две секунди.
  • 17 Този пикап с дървата

    1 4 Отговор

    До коментар #13 от "порше":

    Ускорява за 2,9 секунди, както виждаш от клипа. За колко ускорява Порше, за да трябва пикапът да мечтае за ускорението му?

    Според мен е точно обратното! Почти всички поршета могат само да мечтаят за ускорението на пикапа натоварен с дърва. Почти съм сигурен че ще стане като с alfa romeo giulia, която може да ускори за една секунда по-бързо от обявеното от производителя само когато е качена на платформа, дърпана от Тесла модел Х. Ще има да се подиграват с поршетата по същия начин.
  • 18 Стар

    2 0 Отговор
    Пичове тесла е по бърза само в рекламата на Тесла 😄
    Нормално, все пак е реклама.
    Хубаво е да не вярвате 100% на реклами, но като пораснете ще разберете сами.

    Коментиран от #19

  • 19 Тук говорим за цифри, не за реклами

    0 2 Отговор

    До коментар #18 от "Стар":

    Покажи дори на реклама, колко поршета имат ускорение от 2,9 секунди, колкото е ускорението на пикапа?

    Забележи, че говоря за пикап, защото е доста по засрамващо, въпреки че и безспорно по-доброто ускорение на Тесла модел S, който е 7-местен семеен седан, но въпреки това е по-бърз от което и да е porsche, не е по-малък резил за двуместните спортни купета на porsche.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.