Last news in Fakti

5 Април, 2024 12:21 1 309 4

Porsche вече работи над следващото поколение Taycan

  • porsche-
  • taycan

Компанията обещава по-голям пробег

Porsche вече работи над следващото поколение Taycan - 1

Автомобилната индустрия непрекъснато се развива и Porsche не прави изключение, като вече има планове за следващото поколение на електрическия спортен автомобил Taycan. Въпреки че наскоро актуализира настоящия Taycan със значителни подобрения, Porsche гледа напред към по-нататъшни постижения за предстоящия модел.

Сара Разави, мениджър "Зареждане и енергийна система на Taycan" в Porsche, потвърди, че работата по следващото поколение Taycan вече е започнала. Въпреки че настоящият модел е изграден върху платформата J1, която е в основата и на Audi E-Tron GT, Разави намекна за възможността за нова платформа за следващото повторение, потенциално платформата SSP Sport, обявена за голям електрически SUV с три реда врати.

Признавайки ограниченията на архитектурата J1, Разави подчерта целта за постигане на по-голям пробег за следващия Taycan. Макар че се обмислят твърдотелни батерии, готовността им за внедряване остава несигурна поради продължаващото разработване.

Porsche е изправено пред предизвикателството да балансира между увеличения пробег и допълнителното тегло на по-големите батерии, като се имат предвид стремежите на Taycan за спортен автомобил и важността да се избегне безпокойството на собствениците за пробега.

Тъй като Porsche гледа към бъдещето с второ поколение Taycan, възникват въпроси за съдбата на Panamera. Съобщенията сочат, че тя може да премине към по-голям електрически автомобил, позициониран над Taycan, който ще споделя същата платформа SSP Sport. Потенциалното въвеждане на електрическа Panamera обаче не означава непременно край на бензиновия модел, тъй като Porsche възнамерява да поддържа разнообразна гама с предложения както с електрически, така и с ДВГ (двигател с вътрешно горене).

Подобно на съвместното съществуване на електрически и бензинови варианти в други модели на Porsche, като Macan, Boxster и Cayman, преходът към електрическо задвижване не означава непременно край на традиционните модели. Въпреки това променящите се разпоредби, като например по-строгите изисквания за киберсигурност в Европейския съюз, могат да повлияят на наличността на някои модели в бъдеще.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 истина ти казвам

    3 0 Отговор
    Фердинанд Порше ше се обърне в гроба!
  • 2 Антон

    4 1 Отговор
    Интереса към електричките е все по-слаб, те нов модел тайкан ще разработват. Интересно е кой ще покрие загубите на производителите , когато след 2-3 год. търсенето на електрически коли стане още по-слабо

    Коментиран от #4

  • 3 Край

    4 0 Отговор
    Правилно. Да пробват следващо - това не става.
  • 4 Край

    2 4 Отговор

    До коментар #2 от "Антон":

    Да бе прав си. Бъдещето е на мазутните бегачки. А по нашите краища и на парните.