Last news in Fakti

3 Април, 2024 13:33 1 698 0

Първи снимки на новото семейно Porsche

  • porsche-
  • k1-
  • 911-
  • cayenne

K1 ще се отличава с три реда седалки

През последните две десетилетия Porsche постигна значителен успех със своя SUV Cayenne, но управлението му като флагмански SUV на марката е към своя край. До 2027 г. той ще бъде засенчен от изцяло електрическия K1, показан за първи път на шпионски снимки публикувани от Carscoops.

Важно е обаче да се отбележи, че "К1" е само кодово име и както то, така и тежките камуфлажни панели, които се виждат на този ранен прототип, ще бъдат заменени преди серийния дебют след три години. Прозорецът на задната четвърт може да е подвеждащ, придавайки на SUV-а по-изправен вид, отколкото ще има в окончателния си вид. Въпреки това основната структура на каросерията изглежда автентична, а този прототип дори изглежда разполага със серийни светлини, а не със заместващи такива. За разлика от новия Macan EV, който е с разделени фарове, LED светлините на K1 са интегрирани, в резултат на което предната част е почти изцяло гладка.

В долната част на бронята са разположени вертикални ламели, напомнящи на тези, които се виждат при 911, въпреки че няма централна всмукателна решетка, защото, подобно на Taycan, K1 работи само на електричество.

Докато Taycan е изграден върху платформата J1 на VW, K1 ще дебютира с чисто новата архитектура SSP Sport, усъвършенствана версия на основната платформа SSP, използвана от други марки на VW Group. Въпреки че Porsche потвърди съществуването на проекта K1 миналата година, подробности относно настройките на двигателя и нивата на мощност не бяха разкрити.

Като се има предвид, че най-новият Taycan Turbo GT разполага с мощност до 1093 к.с., разумно е да се очаква най-скъпите версии на K1 да се отличават с четирицифрени стойности на мощността.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА