Last news in Fakti

15 Февруари, 2021 12:21 4 751 31

Mercedes произведе 50 милиона автомобила

  • mercedes-benz-
  • mercedes-maybach-
  • s-class

50-милионната бройка е Mercedes-Maybach S-Klasse

Mercedes произведе 50 милиона автомобила - 1
Снимки: Mercedes-Benz

Фабрика 56, където бе произведен и юбилейният автомобил на Mercedes отвори врати през септември месец миналата година, като там ще се произвеждат най-луксозните модели на марката.Именно най-луксозният от тях бележи юбилейната за марката цифра. Първият от клиентските Mercedes-Maybach S-Klasse 2021 ще остане в историята като 50-милионният автомобил излязъл от поточните линии на германската марка.

Mercedes произведе 50 милиона автомобила

„Mercedes-Benz винаги е бил синоним на лукс. Именно за това, аз съм много горд от тази специална производствена цифра. 50 милиона произведени автомобила са голям успех в историята на марката, както и голям успех за нашия екип като цяло. Искам да благодаря на всички колеги в заводите по света за тяхната работа. Техният опит и всеотдайност в направата на нашите звезди сбъдва желанията на клиентите ни ден след ден.“ – това заяви Йорг Бурзер, който е част от борда на директорите в Mercedes.

Mercedes произведе 50 милиона автомобила

В момента световното производство на Mercedes-Benz се фокусира върху електрическите автомобили, като до края на 2022 година от марката планират да имат шест изцяло електрически автомобила в моделната си гама. Това включва моделите EQA, EQC, EQE, EQS, EQB, както и SUV на базата на Mercedes-Benz GLE.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Шекел

    17 8 Отговор
    Тва европейското поделение на китайският производител Гиили ли?

    Коментиран от #9, #13

  • 3 Бай Урко

    12 11 Отговор
    Дачия скоро ще им мине бройката
  • 4 Буха ха

    11 6 Отговор
    Ееее, браво бе, тоя на първата снимка са го накичили като ромски кон, ще се купува добре.
  • 5 тарикату

    20 6 Отговор
    Тоя майбах с подарък диск на азис върви, нали?
  • 6 гост

    9 9 Отговор
    Е няма що , след 120 години , 50 милиона , че това е по 410 000 на година !! Значи Тесла на десетата си година вече ги е минала , а има още 110 да увеличава бройката !!

    Коментиран от #12, #14, #16, #17

  • 7 гост

    10 5 Отговор
    Новите мерцедеси са много грозни

    Някакъв мелез между корейска и китайска кола

    Коментиран от #8

  • 8 Колбасо от Батановци

    11 2 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    И удивително ненадежни.
  • 9 Случаен

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "Шекел":

    Не,бъркаш ги с Волво
  • 10 Въпрос

    7 1 Отговор
    Я-а, кифли навиват гайките на конвейера. Виждал ли е някой тукашна да посегне към гумата или виси на телефона?!

    Коментиран от #15

  • 11 L BV ep el

    2 1 Отговор
    Ето замърсяването от къде идва€
  • 12 дада

    7 2 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    то при продължителност на живот на теслата от 4-5 г. може и повече да произведът.
  • 13 БСП....ЗЛОБА И ЗАВИСТ

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "Шекел":

    А ДРУГАРИ...МЕРЦЕДЕС...НЕ МОСКВЕ ИЛИ ЛАДА.....УМИРАЩ КАПИТАЛИЗЪМ....А ДРУГАРИ
  • 14 Plameni

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Не са 120г ,а 75г.
  • 15 Що за тпизъм

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Въпрос":

    Нормално там ги натягат с пневматичен пистолет а кифлата трябва да я сваля с ключ който изисква сила.Все пак не са културистки
  • 16 Алфа Чакал

    4 2 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Тесла пройзвежда 500 000 на година.За 10 години са 5 млн. За 100 години са 50 млн.Ти да не си от счетоводителите на Бойко
  • 17 Знайко

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Само, че няма гаранция, че Тесла ще я има след 5-10 години. Камо ли след 100 години. А пък и Мерцедес ще произведат още милиони коли в следващите 100 години.

    Коментиран от #18, #19, #20

  • 18 Гоуст

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Знайко":

    Мерцедес са иитайски никакъв респект за рия смешници
  • 19 Какво беше това Тесла

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "Знайко":

    Тя не фалира ли още преди пет години. Преди четири пак май фалира. И преди три беше пред фалит преди две години и оставаха само една седмица до фалит, миналата година май пак щеше да фалира, но го отложиха за тази година. Ама догодина със сигурност ще фалира, вЕрвайте!
  • 20 Грешни сметки

    2 5 Отговор

    До коментар #17 от "Знайко":

    За 16 годишната си история, Тесла на 15-тата година направи кумулативно един милион бройки миналата година, а само тази година се очаква да произведе близо милион бройки. При всички положения, тази година ще произведе двумилионната си бройка. Това говори ли ти нещо? Ако продължава в същия дух, само след две години ще има по-големи годишни продажби от Mercedes. А на Мерцедес годишните продажби намаляват от година на година.

    Коментиран от #22

  • 21 Гошко

    3 0 Отговор
    Мерцедес бяха известни с пословичната си здравина и надежност, бяха. Сега са известни със скъпата си и ненадежна поддръжка, да им е честит юбилея въпреки всичко. И дано (ама надали) си възвърнат старата слава...
  • 22 Plameni

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "Грешни сметки":

    Пълни глупости в стил ,,гост,,! Мерцедеса последните десет години бележат рекордни продажби, (с изключение на 2020г разбира се) като всяка следваща е била по успешна от предходната. Дори и през 2020 г.пак са продали на над 2 000 000 автомобила

    Коментиран от #23

  • 23 Е така де!

    1 2 Отговор

    До коментар #22 от "Plameni":

    2020 година е ключовата за всички автомобилни производители. Светът се промени! Прочети отново какво съм написал. 2020-та беше критична за абсолютно всички производители, като имаше едно единствено изключение - Tesla която направи 36% ръст на продажбите в сравнение с 2019 година.

    Както казах след две-три години ще задмине Mercedes по продажби. Нещо което е коствало стотина години на Mercedes да постигне.

    Коментиран от #24

  • 24 Plameni

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Е така де!":

    А за това ,че годишните продажби намалява ли от година на година ,кой го писа? И между другото продажбите са намалели през 2020 спрямо 2019 но не и приходите .

    Коментиран от #25

  • 25 Ти да видиш!

    0 1 Отговор

    До коментар #24 от "Plameni":

    А да не мислиш че през 2021 ще продадат повече от 2019-а? За 2020-та поне имаха оправдание корона кризата, но тази година няма да могат да продадат повече от 2019-та. Пикът на продажбите премина. Оттук нататък, ако няма спадове стогодишните просто няма да могат да се увеличават продажбите повече, за разлика от Тесла, която едва сега започва да набира скорост и ще им взима от пазарният дял. Точно затова един по един ще ги задмине по продажби. Някои съвсем скоро, а други след 5-6 години, ако не се осъзнаят по-бързо.
  • 26 Plameni

    1 1 Отговор
    Напротив ,Тесла няма да набира скорост с такъв темп,защото конкуренцията расте.До две години всички фирми ще предлагат поне по десет модела изцяло електрически.
  • 27 Ти да видиш!

    0 1 Отговор
    През 2020 излязоха най-много конкурентни модели, а Тесла продаде половин милион. За тази година се очакват три пъти повече модели, а Тесла се готви да продава милион. На това ли му казваш намаляване на темпа? Досега не е имало такива ръстове. Догодина ако започне масово производство на собствени батерии, ще има подобен ръст.

    Коментиран от #28

  • 28 Ти гледай

    0 1 Отговор

    До коментар #27 от "Ти да видиш!":

    Само Мерцедес продава над два милиона. След пет години ще бъдат два милиона изцяло електрически автомобили. Като добавим и другите фирми, ще имаш сто милиона продадени на година електрически автомобили .Къде ще бъдат Тесла с нейните един милиона

    Коментиран от #29

  • 29 Аз гледам, но ти дали виждаш

    1 1 Отговор

    До коментар #28 от "Ти гледай":

    Mercedes още тази година няма чипове да произведе бензиновите си модели, а ти ми говориш че след пет години ще произвеждат 2 милиона електромобили? Не ставай смешен. Откъде ще вземат толкова батерии? За да произведат толкова електромобили, вече трябваше да са започнали да строят завод за батерии и мини за материали. Единственият който засега е направил това е Тесла. Като планирания капацитет за батерии през 2030 година е за 20 милиона автомобила.

    Тези от мерцедеса сме ги слушали, слушали... Техния електромобил ЕQC нали щеше да е убиецът на Тесла? Такъв е убиец че не може да влезе в топ 20 на продажбите на електромобили. Такова пазарно фиаско беше, че за първата година от представянето, не успя да направи поне оборот да си плати милионите за реклама които хвърлиха, да не говорим за печалба. Tesla ще направи два милиона продажби още след три години.

    Коментиран от #31

  • 30 ДОКО

    0 0 Отговор
    ВЕРОЯТНО ГИ КУПУВАТ САМО ОТ ПАРТИЯ ГЕРБ..И СИЕ..
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.