Last news in Fakti

17 Февруари, 2021 18:07 3 554 15

Ioniq, но не Hyundai, ще дебютира на 23 февруари

  • hyundai-
  • ioniq-
  • 5-
  • kia

Това ще е първият модел на отделилата се от Hyundai марка

Ioniq, но не Hyundai, ще дебютира на 23 февруари - 1
Снимки:Hyundai

До сега името Ioniq бе познато като моделно название на електрическите модели на корейската марка, но ето, че то вече ще съществува като отделна марка, която ще бъде изцяло електрическа. Противно на очакванията, първият самостоятелен Ioniq ще носи моделното означение 5, а от компанията разкриват, че нечетните числа са запазени за SUV-тата, докато четните ще виждаме при леките автомобили.

Ioniq 5 ще стои върху E-GMP платформата, която е последната разработка на Kia и Hyndai и ще бъде използвана при бъдещите електрическите автомобили на трите компании. Интересна екстра за новия модел ще бъде това, че ще може да бъде използван като източник на напрежение, което според Hyundai ще бъде достатъчно, за да опечете пуйка във фурна. Или с други думи, ще може да включвате електрически консуматори в порта за зареждане.

Както се вижда и на снимките, дизайнът ще е по-различен от този който сме свикнали да виждаме от корейската марка до сега.Освен това, малки светещи елементи в предната решетка както и 20-цолови джанти, подобряващи аеродинамичността на автомобила, ще бъдат отличителни за първия модел на марката. През следващите три години, на пазара трябва да бъдат представени Ioniq 6 - спортен луксозен седан, както и Ioniq 7, който ще бъде по-голямо SUV.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Меркантилност

    10 2 Отговор
    по-добре да му сменят името след подобен провал
  • 2 Ти да видиш

    10 4 Отговор
    Стогодишните изгореха! Не стига китайците и Тесла, ами сега и корейците ги притискат с нови модели, а те горките дори батерии няма откъде да си купят.

    Коментиран от #4

  • 3 Пръч

    10 1 Отговор
    Това изглежда на пръв поглед много добре..
  • 4 Японеца

    13 5 Отговор

    До коментар #2 от "Ти да видиш":

    Да изчакаме: рекламираха дизела като безвреден! После хибрида, сега електричките! Озонова дупка вече няма, СО2 от вулканите кой го смята? Азотниокиси от всички мълнии са три пъти повече от всички дизелови превозни средства! МОДА И ПАРИ!

    Коментиран от #5, #6, #8, #9

  • 5 😁😁😁😁

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Японеца":

    Бира и шкембееее
  • 6 Колко мълнии

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "Японеца":

    Колко малоумни са гръмнали на стотина метра от тебе или по-близко? А колко автомобила минаха на стотина метра от тебе и по-близко, за да им дишаш азотните окиси!

    Май не правиш разлика между една капка в морето и една капка в твоята чаша.
  • 7 тарикату

    2 3 Отговор
    Тия още 100 годинине могат да стигнат голфу, смешници.
  • 8 Гоуст

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Японеца":

    Ти правиш това дет зависи от теб другото е Божа работа дет се вика.
  • 9 Японците пък са съвсем зле

    2 4 Отговор

    До коментар #4 от "Японеца":

    Японец, японец, явно всички японци като тебе мислят, че ще им се размине и това с батериите няма да се случи. Toyota заложи на грешен кон и това ще и коства лидерството в продажбите на автомобили. Та те нямат нито един електромобил.

    Забравяш, че това колко е мръсно производството на батериите зависи от това колко е мръсна енергията с която се произвеждат. Ако се произвеждат и транспортират с чиста енергия и батериите също са чисти.
  • 10 Инж. Ганев

    3 2 Отговор
    Голф 8! Смях...
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Димов

    3 0 Отговор
    Форд блокираха Модел-Е на Тесла, защото имало такъв на Форд, преди 100 години. Сега няма ли някой да блокира този Ioniq, заради скорощният модел на Хюндай?

    Коментиран от #13

  • 13 Чукча-читател а не писател

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "Димов":

    А кой го произвежда според тебе? Как си представяш hyundai да съди сам себе си?

    Коментиран от #14

  • 14 Димов

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "Чукча-читател а не писател":

    Ти защо мислиш, че написах коментара?
  • 15 Чукча писател а не читател

    3 0 Отговор
    Ами сигурно защото не правиш разлика между марка и модел. Какво чудно има, че моделът Ioniq вече няма да е модел, а става отделна марка?

    Кое е неясното и кой трябва да блокира модела според тебе?

    Примерът ти с ford и Tesla неуместен защото са конкурентни марки.