Last news in Fakti

31 Януари, 2013 11:05 4 600 19

Citroen планира луксозен всъдеход

  • citroen-
  • ds-x-
  • шанхай 2013

Френското списание L'Automobile Magazine твърди, че Citroen възнамерява да попълни луксозната си линия DS с кросоувър от премиум сегмента. Дебютът на модела с работно име DS-X ще се състои още през април на салона в Шанхай. Мястото на премиерата не е избрано случайно - Китай ще бъде основният целеви пазар на новия всъдеход.

От Citroen сочат за основни конкуренти на DS-X Volkswagen Tiguan, Honda CR-V, Toyota RAV4 и Kia Sportage. Габаритната дължина на автомобила ще бъде около 4.5 метра.

Все още липсват подробности за задвижването на френския кросоувър. Съвсем не е изключено DS-X да бъде снабден с фирмената хибридна система на Citroen, съчетаваща дизелов двигател за предната ос и електромотор за задната. Технологията носи името Hybrid4 и вече се използва при Peugeot 3008, комбито Peugeot 508 RXH и луксозния Citroen DS5.

По план серийната версия на DS-X трябва да се появи на пазара догодина. Французите все още не са решили дали ще продават модела извън Китай. В момента луксозната линия DS се състои от хечбековете DS3, DS4 и DS5.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бенц

    2 1 Отговор
    Понятието луксозни автомобили и имената на Пежо, Рено и Ситроен са несъвместими понятия! По добре да се фокусират върху моделите 208, 308, Клио и С3. Иначе само ще си харчат парите!

    Коментиран от #5

  • 2 iiiiiii!!!!!!!!

    1 0 Отговор
    Само не мога да разбера защо пише луксозен всъдеход,а ще е в един клас с RAV4 и така нататък.Иначе предницата е доста добре,ако ще е така.
  • 3 ГОШУ☺

    1 0 Отговор
    Всички правят"всъдеходи"!Да си оправят пътищата ве.Е бат Бойко ще ги оправи.
  • 4 Име:

    1 0 Отговор
    През периода на кризата доста се вдигнаха продажбите на всъдеходите и почти всеки произвежда вече СУВ-чета... Вместо да се произвеждат и карат малки и евтини коли по 1000 куб. см, се правят луксозни...
    just saying
  • 5 адсас

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бенц":

    Ти май не си карал 607....
  • 6 мм

    1 0 Отговор
    Французите са изпипали дизайна . Харесва ми излъчването. Сегмента, в който са се прицелили със сигурност не е премиум, но това е отделна тема. Мисля, че е доста по-красив от изброените в статията конкуренти, но дали е толкова надежден колкото CRV и RAV 4 ще видим :)
  • 7 мдаа

    1 2 Отговор
    Значи премиум сегмент, а? Щом RAV4 е такъв, в кой ли сегмент е Lexus? То всичко стана премиум бе, не останаха народни возила! Безспорно най-големите премиум мераклии през последните години са Ситроен – няма друга марка за която да съм чел толкова статии как ще бори тоя и оня в премимум сегмента! Но явно не е достатъчно само да крещиш премиум за да вземеш парите на по-заможните потребители - статистиката на пазара го показва.....

    Коментиран от #19

  • 8 Коста

    1 1 Отговор
    Всеки има правото да пробва. Но да видим какво да очакваме: Премиера в Китай? Там се пробват подобрени и излъскани версии на по-скромни автомобили. Премиум при дължина 4.50? Хм... Ситроенова мека возия и съмнителна надеждност? Да не плюем преди да сме видели, а и ще видим ли изобщо...
    Иначе идеята за дизел отпред и телфер отзад ми харесва.

    Коментиран от #9, #11

  • 9 Maurice

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Коста":

    Коста ли си,Проста ли си,не те знам синко.Само да те питам Х5,ML и Q7 не са ли премиум. Случайно да знаеш каква дължина имат??

    Коментиран от #15

  • 10 НИКИ

    1 0 Отговор
    Много е красив!!! Предполагам, че е и много луксозен и комфортен отвътре.
  • 11 ефгхнг

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "Коста":

    Боже колко мъка им по тоя свят Боже

    Коментиран от #12

  • 12 Цитроен

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "ефгхнг":

    Напълно прав си. Собствениците на Ситроен са наясно с мъката:)))
  • 13 Цитрон

    1 0 Отговор
    Аз знам дедко, а ти знаеш ли? :)))
  • 14 Красимир Димитров

    1 0 Отговор
    Я почват да приличат на германските SUV-чета като Q5,Tiguan и компания :)
  • 15 offff

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Maurice":

    Q7-около 5,01 м ,Х5-4,85 м
  • 16 Коста

    0 0 Отговор
    До Мама /9/
    Патрол и Ленндкрузера на Тойота, дето не ги броиш за премиум, са по пет метра. За Аудито и бавареца вече някой ти е писал.
  • 17 TurbineSoul

    0 0 Отговор
    Българите са си хейтъри по природа, за всички които плюят Ситроен, ще им кажа едно нещо : Имах БМВ 750 от 2001г. , сега имам Ситроен ХМ 2.5TD от 1996г. , Ситроенът е в пъти по-надежден, по-широк и уютен отвътре, това е най-стабилната и най-добре возещата кола която съм имал, и с ръка на сърцето ви казвам, че е много по-луксозна като цяло, достатъчно бърза си е и досега за 3-те години през които я имах не съм сменял друго, освен маслото, съединителя, накладките и гумите, с БМВ-то обикалях сервизите по веднъж-два пъти на месец и всяко посещение ми струваше по минимум 600лв, и последно, но не на последно място е разходът на гориво, Ситроенът ми гори между 4,5 и 5,5л. на 100км. извънградско при средна скорост около 130-150км/ч, а градско между 6 и 7л. на 100км. , и Ситроенът има перфектна еластичност, това е най-добрата кола която съм имал, в момента е на почти 300 хил. километра и все още си е перфектен автомобил, когато за пръв път се качих в него, разбрах какво е истински луксозен автомобил, моля хора които не са се качвали в луксозните варианти на Ситроен С6 или ХМ на под 350 хил. километра, да не коментират .

    Коментиран от #18

  • 18 Shmeker

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "TurbineSoul":

    Какво е тва бмв дето си имал и си давал 1200 лв. за ремонти всеки месец? Нещо послъгваш
  • 19 TurbineSoul

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "мдаа":

    7-ма серия Е38, явно предишните собственици са били кофти, защото и аз не бях виждал някой с толкова трошлива седмица, като го продадох беше на около 260 хил. километра , в никакъв случай не казвам, че беше лоша кола, даже напротив, просто Ситроенът ми харесва повече .