Last news in Fakti

27 Май, 2021 10:37 3 897 7

Безопасни ли са най-луксозните корейски автомобили? (ВИДЕО)

  • euro ncap-
  • краш тест-
  • genesis-
  • g80-
  • gv80

Новите модели на Genesis бяха разбити при независими краш тестове в Европа

Безопасни ли са най-луксозните корейски автомобили? (ВИДЕО) - 1

Европейската независима организация Euro NCAP публикува резултатите от новите краш тестове, в които участваха пет автомобила. Инженерите провериха безопасността на два модела Genesis (премиум марката на Hyundai), Citroen C4, както и купето и кабриолета BMW 4-Series.

Интересното в случая е, че новото поколение бизнес седан Genesis G80 спечели най-високата оценка (пет звезди). Автомобилът получи 91% за защита на възрастни и деца, 91% за системи за подпомагане на водача, които осигуряват безопасно шофиране, и 77% в теста, който определя колко опасен може да бъде автомобилът за пешеходците.

Показанията, взети от манекените, показват единствено риск от нараняване на гръдния кош на водача при челен сблъсък с движеща се кола. За пешеходците зоните на фаровете на превозното средство представляват голяма опасност.

Що се отнася до кросоувъра GV80, той също получи най-високата оценка в краш теста. Експертите оцениха безопасността на възрастните на 91%, на децата на 87%, а на останалите участници в движението на 66%. Електронните "асистенти" получават 88%. Основният проблем при всъдехода е, че при удар отзад има голяма вероятност от сериозно нараняване на врата на пътника.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Съдията Дред

    13 17 Отговор
    Тоя Генезис страда от кошмарно недозавиване. Отделно, че цената му е като на немците. Те, освен марката, имат и много по добро пътно поведение. Иначе браво за краштеста, но не е достатъчно.

    Коментиран от #4

  • 2 Миксера

    7 12 Отговор
    Безопасен ли е ?!? Да , но е миксер !
  • 3 рено ентусиаст

    14 4 Отговор
    Естествено се пропуска факта да се каже че и Ситроена има 5 звезди но все пак тази статия е платена от вносителят на Киа за българия атой близък до Пеевски.
    Иначе много от точките се дават за електронни системи иначе като нива на деформация разлики няма но и тези системи някои от които безсмислени оскъпяват много и ненужно колата.

    Коментиран от #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 вики

    1 3 Отговор
    защо са направили манджа с глозде при избора на тест автомобили?? Дженезис се продава само в САЩ - АЗИЯ и Арабските страни!!! Ситроен С4 се продава само в Европа! БМВ 4 серия се продава във всички 220държави по света....тоест трите автомобила са за различен пазар...само БМВ се продава абсолютно навсякъде?
  • 6 вики

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "рено ентусиаст":

    Нищо не ти разбира детската главичка от вносители на МПС! Нищо общо няма с КИА - Дженезис е марка на Хюндай и Дженезис се продава само в АЗИЯ - САЩ ОСНОВНО!!! и Персийския залив - много малко.

    Коментиран от #7

  • 7 не разбираш ти

    3 5 Отговор

    До коментар #6 от "вики":

    нито ме интересува статията, нито корейски коли но внам че Киа е на Хюндай и колите им са на една платформа така че човека сигурно знае какво пише; иначе имам няколко познати които имат нова Киа и са много доволни при това преди са имали БМВ Ауди и други и казват че това за парите които са дали е отлична; с Дженезис имам само един познат ама той голям комплексар и неговото мнение е субективно