Last news in Fakti

5 Март, 2013 10:08 3 550 10

ItalDesign предлага всъдеходно купе на Lamborghini

  • italdesign-
  • giugiaro-
  • lamborghini-
  • женева 2013

Италианското каросерийно ателие ItalDesign Giugiaro, което стана собственост на Audi през 2010-а, участва на салона в Женева с двойка прототипи на купе и роудстър с повишена проходимост. Концептуалните автомобили носят името Parcour и са снабдени с окачване, аналогично на болидите от Формула 1, и механика от Lamborghini.

Купето и кабриолетът са дълги 4 530, широки 2 070 и високи 1 335 мм, а теглото е 1 550 кг. Сходни габарити има Range Rover Evoque, но Parcour е значително по-нисък.

За разлика от подвижните щанги на шаситата от Формула 1 прототипите на ItalDesign Giugiaro са снабдени с по осем регулируеми амортисьора - по два на всяко колело. При движение в градски условия работят само четири от тях. Останалите се задействат, когато се появи нужда от по-висок клиренс.

Parcour е оборудван с 5.2-литровия V10 на Lamborghini. Двигателят е монтиран пред задния мост и развива 550 к.с. Системата за задвижване на четирите колела също е взета наготово от италианския суперавтомобил. Ускорението до 100 км/ч отнема 3.6 секунди.

Каросериите на двата прототипа са изработени от алуминий и въглеродни нишки. Дизайнът е подчинен на аеродинамичните характеристики. Рамката на предното стъкло е оформена така, че да пренасочва въздушния поток към покрива и страничните бордове, а задните стойки се грижат за ефективното снабдяване на въздухозаборниците за охлаждането на мотора.

Клиренсът на Parcour варира в диапазона от 210 до 330 мм. Системата има четири режима на работа. Comfort гарантира максимален комфорт в града, Off-Road се грижи за повишената проходимост, Ice е предназначена за зимни условия, а Sport включва най-твърдите настройки. Тези параметри променят също работата на двигателя и автоматичната скоростна кутия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кофти

    0 1 Отговор
    Оф, айде нема нужда... :/
  • 2 Кофти

    0 1 Отговор
    Прилича по-скоро на дизайн на детска играчка... Ако беше нормална ниска спортна кола, може би щеше да е добре, но така прилича на урод. Гърбушкото от Нотр Дам в автомобилен вариант! Пък и ми напомня повече на някакъв извратен тунинг на Камаро, отколкото на Ламбо...

    Коментиран от #4

  • 3 аз

    0 0 Отговор
    http://carsnotice.blogspot.com/2013/03/giugiaro-parcour-concept-lamborghini-v10.html
  • 4 Polaris

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Кофти":

    Еми, може би немците, са поставили и свои дизайнери и сега ще ни пробутват техните изродщини под лейбъла "италдизайн".
  • 5 Bobi

    0 0 Отговор
    Нямате ли нещо за новото LaFerrari ?

    http://www.topcars.bg/news.php?id=10274
  • 6 Dimicha

    0 0 Отговор
    Олеле, очите ми....по-грозно нещо рядко се вижда :D
  • 7 Батиста

    0 0 Отговор
    Че то не е Ламбо.Думата е -каросерийно ателие.Ателието не е завод нито цех.Би трябвало да се занимава с дизайн.Не знам защо им беше нужно това на АУДИ след като вече притежават Ламбо.Или искат да си правят някаква вътрешна конкуренция.
  • 8 Гого

    0 0 Отговор
    Абе какво купе на Lamborghini, хората от дизайнерското студио са използвали само двигателя на Ламбо. Може и да ви се иска това да е Lamborghini ама аз никъде не видях емблема на бик, а само на ItalDesign Giugiaro. Така че като пишете, поне четете и цитирайте източниците правилно.
    Ето ви как трябваше да го напишете (заглавието) - http://carsnotice.blogspot.com/2013/03/giugiaro-parcour-concept-lamborghini-v10.html
  • 9 Георги Иванов

    0 0 Отговор
    А стига бееее!!! това е луксозната версия на NISSAN JUKE!!! Егати подигравката с Lamborghini.
  • 10 триста итридесети

    0 0 Отговор
    даже е много добро, а за БГ трябва да оставят само по-големите армотесьори