Last news in Fakti

1 Октомври, 2021 10:31 3 823 19

Електрическият пикап на Rivian не се затрудни с едно от най-тежките офроуд предизвикателства (ВИДЕО)

  • rivian-
  • r1t-
  • електрически пикап-
  • офроуд-
  • вратата на ада

R1T се справи с „Вратата на ада“ в Моаб

Електрическият пикап на Rivian не се затрудни с едно от най-тежките офроуд предизвикателства (ВИДЕО) - 1
Снимка: YouTube

Електрическият пикап на Rivian показа възможностите си извън пътя, като премина с лекота едно от най-тежките офроуд трасета в Америка, носещи името „Вратата на ада“. Скалистото трасе е изключително трудно за преминаване и дори редица модифицирани автомобили са се проваляли в опитите си да се докажат.

Според информацията, електрическият пикап е в напълно заводски вид и не разполага с никакви модификации, като дори гумите му изглеждат стандартни на пръв поглед. Не се споменава коя от модификациите е подложена на тежкия тест, но не е изключено това да е най-мощния вариант.

Той разполага със 763 конски сили и максимален въртящ момент от 1118 нютон метра, които са от изключителна полза в такива местности. Базовият модел пък разполага с 407 конски сили и 560 нютон метра и все пак постига изключителни времена от около 5 секунди до 100км/ч и максимална скорост от 201км/ч. Вижте видеото.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    3 16 Отговор
    Явно заводски ще му се монтират междуколесни блокажи(което силно ме съмнява) или всяко колело се захранва от отделен ел. мотор(което пак силно ме съмнява). Колелото беше във въздуха, а се върти - как става този филм без блокаж или допълнително задвижване на всяко колело?

    Коментиран от #2, #3, #4, #18

  • 2 Гост007

    19 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Има електромотор за всяко колело! Това си е в официалните характеристики.

    Коментиран от #6

  • 3 факт

    12 7 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    А бе приеми го двг умре

    Коментиран от #5

  • 4 гост

    14 6 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Ти май забрави , че това е пикапа , дето се върти на място , демек левите и десните колела МОГАТ да се въртят в ПРОТИВОПОЛОЖНИ посоки !!!! Айде да кажеш с какви "диференциали и блокировки" ще го направи кюмбето , хахахаххаха !!! А това ще го могат ВСИЧКИ електрички скоро !

    Коментиран от #9, #15

  • 5 Гост

    6 7 Отговор

    До коментар #3 от "факт":

    Оф топик, пич. Коментарът ми няма нищо общо с това дали колата е с двг.
  • 6 Гост

    2 7 Отговор

    До коментар #2 от "Гост007":

    Ясно. Е тогава, мога да приема, че колата е "стокова". Просто не вярвах, че ще заложат на толкова скъпа конфигурация. Явно колата няма ще е бутикова и ще види истински офроуд през крив макарон. Най-много 2-3 на 200 ще бъдат карани най-много по чакъл.

    Коментиран от #7, #8

  • 7 гост

    11 0 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Малката фирма от Плимът, Мичиган, наречена Rivian, привлича все повече вниманието на автомобилния свят. Преди около година тя обяви, че ще създаде два автомобила – SUV R1S и пикапа R1T. Последваха сериозни инвестиции от Amazon със 700 милиона долара и Ford с 500 милиона.

    Ако си падате по нестандартни автомобили, Rivian вече приема депозити от 1000 долара. Когато продажбите на пикапа започнат през следващата година, цената му ще бъде 69 хиляди долара, а моделът SUV, който ще се появи година по-късно, ще струва 72 500. Цените на различните модификации на двата автомобила ще бъдат обявени в по-късен етап.
  • 8 гост

    10 4 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Ако смяташ , че 69-70 000 долара е "скъпо" за Америка и Европа , значи просто завиждаш , хахаха !! Особено за пикапи с такива възможности !!! Бъди спокоен , поне половината ще са работни , само да ти припомня , че за Сайбъртрък , който ПОЧВА от 70 000 има НАД МИЛИОН и ПОЛОВИНА поръчки !! Засега !!! Хахаха !!

    Коментиран от #10

  • 9 Гост

    1 8 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Повдигни целия заден мост и завърти едното колело. Наблюдавай другото, ще останеш изненадан от магията. А дали има възможност да се контролира прецизно процеса по механичен или друг способ? Отгооворът е, че има, но другията въпрос е на каква цена и сложност. И не, не съм забравял, че това е рекламирана функция на пикапа, просто защото никога не съм знаел, че го е имало. Благодаря, че просветли мен и другите читатели. Между другот шифта на клавиатурата ти и бутончето с цифрата едно може да са се слепили в натиснато положение.

    Коментиран от #11

  • 10 Гост

    6 7 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Не бе пич, скъпа е за мен. Ако бях останал на германската, швейцарската или американската си заплата - взимам два веднага. Но по стечение на обстоятелства имам несвършена работа в България, колкото и неприятен да ми е факта и да трябва да го изтърпя още няколко годинки. За завиждане не знам, по-скоро ме е яд ,че трябва да си загубя няколко години от живота в тази Клоака.
  • 11 гост

    5 5 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    Като повдигнеш задния мост , завърти кардана , а не колелото , щото движението идва от него , а не от колелото !! И тогава чакай да се въртят "противоположно" , хахах !! Не с тия селски номера на мене !! Или ще слагаш скоростна кутия на всяко колело ?? Успех , хахахахаххаха !!!

    Коментиран от #12, #13, #14

  • 12 Гост

    4 3 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    При положение, че и двете колела са във въздуха, няма значение дали ще завъртиш кардана или едно от колелата. Сателитите си знаят работата. Това със скоростната кутия на всяко колело се нарича редуктор и може да бъде просто, а може да бъде и сложно. Но Нека не издребняваме и да се чепкаме за странични неща. Има начини да се направи, въпросът е има ли кой да плати за него. С ел.мотор на всяко колело е сравнително по-лесно и програмируемо, съответно извън контрол-а на водач с мин. инструментална екипировка в гората и планината - там където, захожданията за завой и обръщане на посоката на движение са ограничени и тази функция наистина ще ти е от полза.

    Коментиран от #19

  • 13 Гост

    3 2 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Сега разбрах какво имаш предвид и си прав, защото карданът предава момента по короната, която е захваната за корпуса на касетата и от там в полуоските. Отново казвам - има начин да се направи по механичен начин, въпросът е дали има кой да плати за това усложнение.
  • 14 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Същият ефект може да бъде постигнат със завиване на задните колела. Имаш увеличаване на механичните компоненти, което е по-скъпо от препрограмиране на ел.моторите и завишава изискванията за добър реглаж.

    Коментиран от #16

  • 15 куку руку ку

    4 6 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Ще го могат всички електрички... ако има ток за всички, че както искат зелените да останат само перки и панелки, токът ще стане дефицитна и скъпа стока.

    Коментиран от #17

  • 16 гост

    4 2 Отговор

    До коментар #14 от "Гост":

    Ами не , не може да бъде "постигнат" със завиване на задните колела , щото трябва всички колела да завиват на 90 градуса , а няма полуоска , която да поне се и половината на това ! А със завиване на 25-30 градуса , което е максимума имаш радиус минимум 3-4 метра , което е мнооого различно от на МЯСТО !!!! Самия факт , че НЯМА и няма да има такава петролка е достатъчен , за да докаже , че е твърде сложно , ненадеждно и скъпо , по-точно струва повече от цялата кола ,а при електричката е БЕЗПЛАТНО , просто екстра от принципа на задвижването !! Та не се пъни , изкопаемото ти кюмбе просто е за скрап и то веднагически !!
  • 17 гост

    6 0 Отговор

    До коментар #15 от "куку руку ку":

    Дали ?? Ама да не плачкаш много като не познаеш , хахах !!
  • 18 незнайко

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Да живее електрониката и електродвигателите които имат максимален момент от НУЛА ОБОРОТА И НАГОРЕ . При ДВГ това е невъзможно !!! Това е вече кола за ОФРОУД .
  • 19 Като каза инструментална екипировка

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Гост":

    Първо това е предварително зададен режим за движение и единственото което се иска е да го включиш от екрана и не ти трябват никакви инструменти. Второто за което се сетих, когато спомена инструменти, беше евентуална повреда в планината. Ако при този пикап ти изпуши електродвигателя, не ти трябват никакви инструменти за да го поправиш в планината, защото имаш още три броя резервни двигателя с които да се прибереш. Дори два двигателя да си идат, пак ще се прибереш по живо по здраво. Хайде сега си помисли как ще се прибереш, ако ти изпуши съединителя докато буксуваш на полу съединител по скалите? Както прочете в статията, дори предварително подготвени модифицирани офроуд машини трудно преминават през това трасе без да се повредят.