Last news in Fakti

9 Декември, 2021 10:02 19 111 97

Къде ще е забранено за стари коли в София?

  • стари коли-
  • софия-
  • дизел-
  • стикер-
  • преглед

Определени са две зони, които ще влязат в сила през 2022 година

Къде ще е забранено за стари коли в София? - 1

От средата на тази година, преминаването на годишен технически преглед за автомобилите вече изисква по-строго измерване на емисиите и отбелязването на категорията на екологичност на нови стикери. Именно според тези категории, част от автомобилите няма да имат право да влизат в определени части в София, разделени на две зони.

От 2022г. тези зони ще заработят поетапно, стана ясно по време на конференцията „Предизвикателства и възможности за подобряване на качеството на въздуха“. Събитието е организирано от същата организация, която преди години разкри Volkswagen и на практика създаде скандала „дизелгейт“.

Според нея, дизеловите автомобили са основния замърсител и отделят най-голям брой фини прахови частици и азотни оксиди. Такива автомобили пък заемат близо една трета от целия автопарк, регистриран в София.

Къде ще е забранено за стари коли в София?

Както споменахме, зоните ще заработят поетапно, като се планира по-бързо въвеждане на мерките, според което дизелови Евро 3 и бензинови Евро 2 коли няма да влизат в централната зона на София от 2022 година, през 2023 година същата мярка ще се наложи на дизел Евро 4 и бензин Евро 3 с изключване на колите по същата схема до 2027 година, когато ще е забранено за всички дизели Евро 7 и бензинови коли Евро 6d. Според „по-бавния“ план, същото ще се случи до 2032 година.

Централната зона ще съвпада с настоящата Синя зона за паркиране, която съвсем скоро бе обновена, докато втората нискоемисионна зона ще обхваща бyл. "Cливницa", Cтoчнa гapa, бyл. "Гeн. Дaнaил Hиĸoлaeв", бyл. "Cитняĸoвo", бyл. "Πeйo Явopoв", бyл. "Hиĸoлa Baпцapoв", бyл. "Чepни вpъx" и бул.“Константин Величков“. Там са разположени над 180 камери, които ще помагат за по-лесно осъществяване на контрола, като през лятото ще четат номерата на автомобилите, а през зимните месеци ще разчитат стикерите на челното стъкло.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 66 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мечо

    18 33 Отговор
    значи всияка година щте си копувам кола туи не е нормално астрата бракувах голфа и тои евро едно сега сам навит на едно бмв е46 но щте помислия

    Коментиран от #9, #27

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 честен ционист

    140 17 Отговор
    Българите са натъпкани в 2-3 концлагера и си живургат в сговор и благоденствие. След колите, ще ви вземат и къщите и жените.
  • 4 ддд

    141 7 Отговор
    Сега и за бедни да забранят и да опустее територията.
  • 5 Само в центъра ли, трябва

    140 9 Отговор
    Да е чист въздухът? Я, направете една стена и не пускайте никого в “забранения град”!
  • 6 БАЙ Х@Й‼

    146 6 Отговор
    Кой НЕнормалник може да обясни на нормалните хора НЕнормалния БГ стандарт в стикера‼️ При положение , че на всяко МПС в талона е записан евростандарта за който става дума ‼️

    Коментиран от #10, #36

  • 7 Вирус

    165 8 Отговор
    А какво правим с бусовете и камионите, които зареждат магазини и др. в тези райони? Ще наемат екохамали на сточна гара?

    Коментиран от #63

  • 8 Ами ...

    146 10 Отговор
    Фънди, време е да си ходиш.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Ами ...

    87 10 Отговор

    До коментар #6 от "БАЙ Х@Й‼":

    Е,трябва да се създаде нов "бизнес". ГЕРБ-аджийски схеми. Надявам се НС да разкажа критериите, както разкара паспортизацията

    Коментиран от #18

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 6A13TT

    150 12 Отговор
    Прекрасно, София ше стане полуразрушена мизерна мръсна кочина с чист въздух. Бе май няма да е много по-чист, ама важното е да тормозим хората и да отчитаме дейност.
  • 13 Пич

    45 4 Отговор
    Сега е моментът , задклавиатурните лъвове да стачкуват , че после и да изказват национално - отговорни позиции , все тая...
  • 14 Това

    90 15 Отговор
    никога няма да стане защото в противен случай ще се случат такива неща че им е бедна фантазията на тези които са го измислили

    Коментиран от #58, #74

  • 15 Коко

    99 8 Отговор
    Спите ли?....спете,спете мили ОВЧИЦИ!
  • 16 Съдията Дред

    106 23 Отговор
    Имам тригодишна дизелова кола с Евро 6, но разбирам, че ще трябва да я сменям преди да е станала на 10 ? Или ако тръгна от Подуене за Люлин, при тия зони ще трябва за по напряко да мина по околовръстното ? И при положение, че София е в котловина, няма никакво значение къде ще се отделят тия изгорели газове, течението ги разпределя равномерно. По добре да намерят начин да се преборят с идиотите, които живеят в двустаен, но карат 3-4 коли на обща стойност под 5 000 лева, щото градския транспорт е под селското им достойнство. Те замърсяват , те предизвикват и проблемите с паркирането.

    Коментиран от #42, #54, #71

  • 17 Еко Джендър

    40 4 Отговор
    А защо тема за София е илюстрирана с кадър от Русия?

    Коментиран от #38

  • 18 БАЙ Х@Й‼

    44 5 Отговор

    До коментар #10 от "Ами ...":

    Ами те "новите" са си старите ‼️ Данчо Ментата вече в девети състав търка банката‼️ Ако пиша пък за поразиите на новите - пак ще ме изтрият ‼️

    Коментиран от #52

  • 19 Смех

    38 6 Отговор
    Все едно някой ще го спазва... вие сте на наркотици...
  • 20 Not gonna happen

    20 2 Отговор
    Човече тази новина дори не е актуална на Бета версия недей да и прилагаш особенна важност
  • 21 Реалист

    80 4 Отговор
    Тази глупост няма да проработи! Интересно ми е какво ще кажат на хората, ако спрат въпросните коли в центъра и въздухът си остане също толкова мръсен?! Щото на запад това го правят, но те са премахнали другите по-големи замърсители. Нас ни правят на луди! Те като са били на нашия етап на развитие да не би някой да им е спирал дизелите?! Прост народ сме ей, ама много прост! Държавата да не би да ни дава преференции за да си купуваме нов автомобил...няма да стане!

    Коментиран от #34

  • 22 Реалист

    88 5 Отговор
    Вместо да намалят цената на билета в градския транспорт и по естествен начин да намалят трафика, те с глупости се занимават! Всеки мисли за крадене, а не за гражданите. Ще стане като зеления сертификат в моловете, никой няма да го спазва. И как ще глобяват по камера бай ти Минчо, дето кара кола за 1000 лева, а работи без трудов договор, кво ще му вземат?! Нищо! Те за толкова време не успяха да спрат циганските каруци, та колите ще спират...мизерници!
  • 23 азазазаз

    51 8 Отговор
    Европа да раздаде по 15 хил. евро субсидия за електричка и ще си взема...
  • 24 БАЙ ГАТЮ ОТ С.ГАЙТАНЦИ

    30 1 Отговор
    ТОВА НА СНИМКАТА КОЯ УЛИЦА В СОФИЯ Е,ЧЕ МИ ПРЕДСТОИ ДА ИДВАМ В СТОЛИЦАТА ПО „ДЕЛОВИ ”РАБОТИ И ДА ЗНАМ ДА НЕ МИНАВАМ ПО НЕЯ..МНОГО МПС 🤔
  • 25 Мухаа,хаа!

    26 10 Отговор
    Още през 2015 г го предвидих,и написах във форума.Тогава имаше само мъгляви податки по темата- главно от ЕК. Ще ви качват насила на електрокарите.Разбира се,който има пари да си позволи.Докато не пуснат масово производство, нещо като трабанта- дори по зле- 2 души+ куфар.Пробег- 100-120 км макс.Другото в ГТ.Пътуваш по далеч- под наем от по високия клас.За тока,да не говорим.Зареждаш- все едно е с гориво.Такива ще са непосилни цените.Гледали сте футуристичен филм
    Там във " дървеницата" сам,най много двама.С гориво ще карат само най богатите.А сега( съвсем скоро) като ви прилапат и Козлодуй,с още един монтиран блок от онези- за Белене,ще ви побъркат.И в битовите сметки,и за електрокарчето.Л,м,пенизирана нация.зЩяло да и излезе скъпо да похарчи 10-12 млрд,за Белене.Това са по 1-1,5 милиарда годишно.Защото строежа е минимум 10 г.Но наша,100%държавна собственост.Запомнете: Белене няма да има! За да го прилапат Козлодуй,през инвестиция с блока за Белене.Кой ще го хапне- сами се сещайте.Бездъънна яма за пачки ,поне до края на века.От нея ще намажат и " одобрилите" концесията,или инвестицията- здравата!А вие- на електрокара! Огромна радост и за една фирма- за автоскраб.Някъде над 1,7 милиона частни автомобили за грош пара всеки.
  • 26 гошо

    44 1 Отговор
    цялото това упражнение е за отчитане на дейност и за прибиране на едни парици от учительницата. софия се намира в почти затворено поле. за да има ефект от такава мярка, тя трябва да бъде приложена на ниво "поле". и още - превишенията на нормите се случват основно при температурни инверсии. тоест, върху града се спускат по-рано емитирани вредности, натрупани в атмосферата. какво е критичното количество, при което няма да се надвишат нормите, е сложен въпрос. решаването му вероятно ще струва на популацията (вие кой си мислите, че ще плаща!) милиарди. справка - щутгарт.
  • 27 сектант

    23 1 Отговор

    До коментар #1 от "мечо":

    ама гумите задължително да да втора ръка минимум на 10 години
  • 28 Българина

    62 4 Отговор
    ще осъдя общината, защото данък мпс ми дава праео да се движа из града, без винетка. С ограничаване правото ми на придвижване, защо не се полага проспадне от данъка за км недостъпна пътна мрежа??!!!

    Коментиран от #47

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Българина

    55 6 Отговор
    идват годините когато мпс ще елукс както цветния телевизор преди 40г. ще карме мотопеди и колелета в пек и дъжд. мозерията ни очаква! най лошото тепърва предстои

    Коментиран от #41

  • 32 Провинциалист

    46 5 Отговор
    А на никой ли не му хрумва, че трябва повече да се наблегне на градския транспорт и да му се направи малко преогранизация. Да се прегледат линиите и превозните средства. Докато пътувам 20 мин с кола за работа срещу 1 час с градския транспорт, няма да сляза от колата, колкото и съпътстващи разходи да има.
  • 33 бай пешо

    35 6 Отговор
    Ако е върнем в ониягодини, дето се чакаше по 10-15 години за лека кола,с умилерние ще си спомним , че автопарка беше само нови коли, тук-там някой тираджия вкарваше стара кола ,И какво правеха кУмОнистити,
    на всяко бракувано МПС вкарваха нови машини от ЗИЛове до СЕТРА,...после се юрнахме към Европата и накупихме морално остаряли коли, кой тогава контролираше годините им-никой,.. карай алъшвериша да върви и нали плащаме ЕКОтакса, данъци, такси, и така до 4 милиона регистрирани МПС и още толкова по автокъщите.
    Колко ще замърсят въздуха тези коли,.. ами ако се спре изгарянето на европейски боклуци е ТЕЦ, няма ли да е по-добре,.. добре, че Кремиковци не работи, А някой случайно да е видял машини да мият поне веднъж седмично булеварди,... или да се почистват от кал строителните машини, НЦЪК НАЛИ.
    Ами кой контролира идващи и заминаващи автобуси в София,...
    Но, най-лесно е да ударим средния и беден човечец, защото няма пари за електомобил
  • 34 ФИЛ

    69 3 Отговор

    До коментар #21 от "Реалист":

    Колко намаляха катастрофите, след като ни накараха да се движим целогодишно с включени светлини? Толкова и въздуха ще е по чист!
  • 35 Анонимен

    47 2 Отговор
    Защо трябва да се позволява на зловредни организации представляващи чужди интереси да ограничават правата ни ? Фандъкова къде в предизборната си програма заявяваше че ще ограничи достъпа на хората до центъра ? Има ли консенсус сред населението за тази мярка Писна ни да се подменят желанията ни ! Не желаем глобалистите да се държат с нас като стадо което неяма право на мнение за собствения си живот!
  • 36 бензинка с кат

    46 6 Отговор

    До коментар #6 от "БАЙ Х@Й‼":

    А кой да обясни как бензинов автомобил, с двигател в отлично състояние (след изследване на маслото) и с работещ катализатор получава по-ниска категория от някой димилник със свален DPF, но година на регистрация 2012!!!! Няма държава! Няма правителство! Има само роби на EU (и "ония", които пуснаха Ковид)!

    Коментиран от #39

  • 37 Бай Иван

    15 22 Отговор
    Поредните глупости, ясно е, че трябва да се върви към спиране на движението на замърсяващите коли, но това може да стане поетапно - например от следващта година да се нложи такса за влизан на коли от категория Евро 1 - 10 лева на ден, от 2023 таксата да се увеличи, като вече се включи и Евро 2 и т.н. В случая обаче няма нищо такова, а веднага се започва с глобите.
  • 38 по какво

    4 0 Отговор

    До коментар #17 от "Еко Джендър":

    позна?
  • 39 Я си кажи

    3 16 Отговор

    До коментар #36 от "бензинка с кат":

    Бензинов 94-та година ли?!

    Коментиран от #40

  • 40 бензинка с кат

    10 5 Отговор

    До коментар #39 от "Я си кажи":

    Не! С V8 с 270 коня!
  • 41 Бай Иван

    46 4 Отговор

    До коментар #31 от "Българина":

    За съжаление си прав, колкото и да не харесвам конспирации, постепенно ЕС се доближава до комунизъм от сталински тип - ще има малка група "правоимащи" с автомобили, възможност да пътуват със самолети и т.н и огромн група "пролетариат" койо общо взето ще е закрепостен към мястото, къдто живее/работи.
  • 42 Пешо

    13 11 Отговор

    До коментар #16 от "Съдията Дред":

    Абсолютно точно казано! В момента данък МПС в София е доста по - нисък отколкото в далеч по -малките Варна и Пловдив. Обаче никой в Столична община няма тпки да промени това.

    Коментиран от #46, #62

  • 43 Колоездачев Беднячев

    42 4 Отговор
    Ако се поразрови човек 100/100 в дъното на тази "организация" ще се окажат същите които пробутват ваксини, които вместо да ваксинират, убиват хората! И същите, които ви "качват" на тротинетки и колелета, докато те самите се возят в 10- тонни бронирани лимузини!
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Павел пенев

    19 6 Отговор
    Тези мерки бяха въведени от мафиотите на ГЕРБ,които играят заедно с автомафията. Всичко това трябва да се промени а за чистотата на въздуха да се плаща от вносителите на коли- нов внос от Италия.
  • 46 Гост

    10 4 Отговор

    До коментар #42 от "Пешо":

    Да, така е.Трябва да ви го направят като във Варна,примерно.Още 40% отгоре, както е във Варна.

    Коментиран от #67

  • 47 някой

    16 2 Отговор

    До коментар #28 от "Българина":

    Хитър си,ама те са по хитри от теб Пътния данък отдавна не е ,,пътен" а имуществен с екологична компонента.Това го сътвориха преди няколко години Кой разбрал..разбрал.За останалите да изпълнят съвета на чичовото...за една супа става въпрос.
  • 48 Атанас Ангелов

    26 4 Отговор
    Чудя тия които сме с газовите, които сме по чисти от някой нови бензинови, защо не се взимат в предвид...излиза че не ги интересува чистота на въздуха а да се покаже колко сме " европейска столица"
  • 49 Асан с магарето

    26 0 Отговор
    Аз ще мога ли да ходя в центъра ? Магарето е екологично
  • 50 Гената

    9 3 Отговор
    Скупчените селяни кога станаха калайджии, кога и почерня задни.ът ? В българският град Ниш пък казват : "Видело се куче у чешире /нови потури/ па се фанало на орото !" Ако скупчените в столицата аграрни труженици бяха по далновидни, не биваше да допускат ПП на власт. Щото сега може и да не им падне да гепат на едро, както беше при Тиквоча !
  • 51 Димитър

    23 10 Отговор
    За съжаление ще ни принудят да си купуваме електрички. Аз лично ще си взема две коли от най-евтините, но нови, примерно Дачия Спринг електрическа за града и едно Дачия Сандеро Степуей за извън града. Всичко е пари другари, ако някои ви говори други лъже. Апропо, всички зелени са идиоти с изключение на Йода, както беше казал един човек.
  • 52 Ами ...

    10 3 Отговор

    До коментар #18 от "БАЙ Х@Й‼":

    Те още нищо не са направили. И на мен не ми харесват някои техни възгледи, но ако се справят с корупцията ще ги изтърпим година две.
  • 53 Браво !

    7 25 Отговор
    Време е Бай Ганю да мине 200 метра пеша и да не трови живота и въздуха на нормалните хора.
  • 54 Не бе Ватник....

    3 30 Отговор

    До коментар #16 от "Съдията Дред":

    При определени условия ще ходиш пеш или ще ползваш градски транспорт... ?! Никой не те е спрял да въртиш градско, ама ще се съобразяваш с норми...както го правиш в дома си... Не пушиш вътре, не палиш огън и проветряваш за чист въздух преди да легнат децата. Долну Племи Мрънкащу !!!

    Коментиран от #59, #77

  • 55 А по софийските села, кога?

    37 0 Отговор
    A ромите с печките на кюмюр кога ще спрете, зелени терористи. В Драгалевци, Симеоново и Бояна смърди та се не трае, всичко е на дърва и въглища. За Долни Лозен не ми се говори, тако тец Марица е замърсено!
  • 56 бай Т Ж

    18 4 Отговор
    Бе много убава тъз ,,демокрация ве!И що иде ,по убава става,откъдето и да погледнеш.Комунистическата смешна диктатура ,е наистина като едно недоносче пред нея.
  • 57 Аlf

    10 1 Отговор
    Моя чип го нарязах с ножката проблем ли е
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Ха ха ха

    26 0 Отговор

    До коментар #54 от "Не бе Ватник....":

    Вестник, не забравяй, че на някой хора им се налага по спешност да ходят в "центаро" , сите болници събрахте там, а не всички селяне имат коли евро 6 и7 !

    Коментиран от #61

  • 60 Начи

    38 0 Отговор
    Зоните ше са с чист въздух в центъра а наоколо дето мангасарян горят дрехи, гуми, кабел и кюмюр ще е задимено. Брейййй. Как ще избегнем смесването на мръсния с чистия въздух само не разбрахме...?
  • 61 Ха ха ха пп

    5 0 Отговор

    До коментар #59 от "Ха ха ха":

    Де... редакторо това вестник си го чети ватник !
  • 62 Петров

    4 3 Отговор

    До коментар #42 от "Пешо":

    Я ми кажи как сметна, че данъка в София е по-евтин от тоя във Варна? В София плащам данък 530лв, а във Варна ще със стотак надолу (кола на 11 години, EUR5, 280kw).

    Коментиран от #64

  • 63 Комбайнер

    20 0 Отговор

    До коментар #7 от "Вирус":

    Не се казва екохамали, а био роботи, капиш?
  • 64 Тодор Попов

    6 1 Отговор

    До коментар #62 от "Петров":

    Я ела в Пазарджик,да те защият поне с 100 лв.отгоре
  • 65 CIEDYman

    34 1 Отговор
    Ако кара бедняк стара бензинова кола от 1999г. с евро едно по 5 000 км на година, която гори по 9 литра на 100 км (5000:100 = 50х9 = 450 литра) повече ли ще замърсява от баровеца, който кара джип евро 6 по 50 000 км на година, който гори по 16 литра на 100 км (50000:100 = 500 х 16 = 8000 литра)??? Т.е баровеца с новата кола замърсява 17.7 в период повече от бедняка. А качеството на бензина ще се контролира ли при всяко зареждане на бензинерница в квартал Горнонанадолнище на град София? Народе...!!!

    Коментиран от #66

  • 66 Не си разбрал замисъла на управляващите

    31 1 Отговор

    До коментар #65 от "CIEDYman":

    Целта е бедняците да не се пречкат на богаташите
  • 67 Мафия

    16 3 Отговор

    До коментар #46 от "Гост":

    Данъка НИЩО няма да промени, освен да обогати ТЯХ повече, и да обедни НАС! Колкото повече данъци се въвеждат, толкова повече хората отиват към замърсяващи коли: дизели без ДПФ. Защо мислите в САЩ почти никой не кара дизели? Работата е там че върхушката, командвана от "ония, ваксинаджиите (и СПИНаджиите, и птичигрипаджиите и т.н)." ще се обособи и забогатее още повече, а народът, той накрая, като ДОБИТЪК ще бъде "задължително" чипосан, със "зелен сертификат"!

    Коментиран от #69

  • 68 Васил

    13 2 Отговор
    Това няма да стане защото още на следващият ден ще има протести. Това е гърбавият закон на Герб да изтръскат и последните стотинки на Българина и по вероятно да се отмени. Значи излиза че един камион и багер могат да влизат при положение че харчат между 26-30 нафта на час и ги смятат за екологични това не е ли дискриминация?
  • 69 гост

    10 1 Отговор

    До коментар #67 от "Мафия":

    Аз го написах просто така,щото се дава за сравнение Варна и София.Пример: автомобил с еврокатегория 2 и 103 к.с, над 20 годишен/ дето е за изхвърляне/ данък в София- 100 лв ., във Варна - 143 лв. А иначе е ясно, че от вдигане на данъци нищо не се променя, освен едни парични потоци излизат от джоба на едни и отиват в други. Освен ваксинационна паспортизация, това с автомобилите намирисва и на климатична такава. Сертификат за ваксина, сертификат/стикер/ за екологичност на МПС , следва може би дебелите,грозни и бедни да не се мотаят в краката на умните и красивите.Докато един ден не заиграят тояги над нечии кратуни.
  • 70 За плебса

    18 0 Отговор
    само в Обеля, Люлин, Надежда, Младост, Дружба и Левски. Никакъв център и жълти павета. Там е за висшата класа - политици и бизнесмени. А после сме били еднопоставени - дръжки.
  • 71 Риса

    4 2 Отговор

    До коментар #16 от "Съдията Дред":

    Подкрепям това предложение!🇧🇬🇧🇬🇧🇬
  • 72 Рой

    15 0 Отговор
    По-важното е ,че ще има завод за изгаряне на боклуци в центъра, така ,ще се подобри значително качеството на въздуха. Горете боклуците на Европа ,но забранявайте стари коли ,те замърсяват повече. Браво с такива умни глави всеки ,ще ни завиди.
  • 73 Пеннда

    8 0 Отговор
    Ами що не забраните на хората да си копуват коли?
  • 74 Кози

    2 5 Отговор

    До коментар #14 от "Това":

    Ооо ще стане, само стой и гледай. Община София е осъдена за бездействие спрямо проблемът с мръсния въздух, сега е отворена портата всеки който може да докаже, че е потърпевш от мръсния въздух да съди общината за пари. Страхът от загубата на пари е голям мотиватор
  • 75 слиен

    4 0 Отговор
    да ама на прегледа маняка ги пише колите по таблицата с годините а не измерва нищо а пребира парите иначе идете на проверка из гаражите за технически преглед
  • 76 не е така

    3 2 Отговор
    Написаното в статията не отговаря истината.
  • 77 Съдията Дред

    6 2 Отговор

    До коментар #54 от "Не бе Ватник....":

    Редовно ползвам градския транспорт, имам и карта за цялата градска мрежа за 1 година. Както написах, колата ми е Евро 6, твоята на какъв стандарт отговаря ? Не съм махнал нищо от моята, всички филтри са на место, редовно пълня адблу системата/иначе колата не пали/. По екологична е от поне 95 % от автопарка. Всички ли ще ги спрат гретенясалите мозъци?
  • 78 Ракета Пейтриът

    1 14 Отговор
    Подкрепям с 2 ръце! "Град" означава място, където живеят хора, а не коли! Вашите баби и дядовци да не са си возели д-тата в автомобил по цял ден? И са отгледали повече деца от вас. Старите бараки трябваше да са забранени преди 20 г. и досега да е нещо нормално, не тепърва всичко да вие като обран грък!

    Коментиран от #79

  • 79 Колоездачев Беднячев

    10 1 Отговор

    До коментар #78 от "Ракета Пейтриът":

    Подкрепяш ти... Защото нямаш нищо. Един бедняк без кола, който цепи в дъжда и студа на колелото, завижда и целият свят му е крив! Познавам такива като теб и толкова сте ми жалки, аре вървете се ваксинирайте, сертифицирайте, чипосвате, и най-накрая хич да ви няма!
  • 80 Бочко

    9 0 Отговор
    Любопитно ми е как ще се извършва зареждането на обектите в центъра... И такси няма никой да си взима.
  • 81 Виновни

    5 2 Отговор
    сме, че сме бедни и че караме стари коли. Вече нямаме право да влизаме в центъра. Остава само в гетата. Но пак ще дойат избори и пак ще ви прецакаме схемите. Ха, ха!
  • 82 Вече

    4 1 Отговор
    тотално ни разделиха на бедни и богати. Бедните ще бъдат изтикани в гетата и там да си карат барутарниците. Да не пречат в центъра на богатите.
  • 83 Инженера 1917

    0 2 Отговор
    С собствениците на тези коли,които имат регистрация в зоните?
    Оправете градския транспорт и после попита Мара!

    Коментиран от #85, #86, #88

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Куку

    0 0 Отговор
    Каку. Сваку.
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Транспортер

    1 0 Отговор
    Пръцкате ли в тролея?

    Коментиран от #91

  • 91 Инженера

    0 0 Отговор

    До коментар #90 от "Транспортер":

    Инженерите от ромски произход и ножчета носим. "Макетни" ножчета за "социални" проекти. Не обичаме лошите коли!

    Коментиран от #92

  • 92 Чичо Сам

    0 0 Отговор

    До коментар #91 от "Инженера":

    А аз пък досега не съм пробвал да разбия самолет в трамвай. Ее това е добра идея!!!

    Коментиран от #93

  • 93 Ваксинатор

    1 0 Отговор

    До коментар #92 от "Чичо Сам":

    Така, така. После няма да пискат против чиповете

    Коментиран от #94

  • 94 Брюксел

    3 0 Отговор

    До коментар #93 от "Ваксинатор":

    ДДСто за тока и парното го поеха добре. Дай сега да им бутнем и "екологична компонента". Така ем няма да се топлят, ем ще плащат 💰💰💰
  • 95 Милен

    4 0 Отговор
    Първата стъпка за намаляване замърсяването на въздуха от автомобилите е спиране от движение на тези с видим дим в отработените газове - черен (сажди),син - когато двигателя гори масло, горивната система или системата EGR са неизправни. За да се случи,трябва да има ефективен контрол. За съжаление не е възможно да се спре напълно изгарянето на всякакви боклуци по време на отоплителния сезон -тогава въздуха е най-мръсен не само в София.
  • 96 Булгсристан

    4 0 Отговор
    Всеки ден ми се налага да минавам през квартал Орландовци. В купето веднага замирисва на чад и изгоряло. Имам познат, който ми казва че баща му гори битовите отпадъци. Докато общината не спре да си пипа ушите и не направи нещо свързано с отоплението на дърва и въглища в нашата "европейска столица", нищо няма да се промени с въздуха в София.
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.