Last news in Fakti

13 Декември, 2021 14:19 9 649 6

Селска плевня за милиони! (ВИДЕО)

  • плевня-
  • стари автомобили-
  • ретро коли

Цената на някои автомобили достига 600-700 хиляди долара. Повечето от колите са британски

Селска плевня за милиони! (ВИДЕО) - 1

Във Великобритания беше открита стара плевня, пълна с редки ретро коли. Те са около 50, като сред тях има наистина много ценни и редки екземпляри. Видео с изоставените коли публикува каналът Lost Adventures в Youtube.

Селска плевня за милиони! (ВИДЕО)

Повечето от моделите са от следвоенната британска автомобилна индустрия, а някои от тях са доста скъпи. Най-старият автомобил в колекцията - луксозният Bentley Mark VI от 1946 г. - струва около 600-700 хиляди долара.

Селска плевня за милиони! (ВИДЕО)

Спортните Aston Martin Lagonda и Jaguar XK140 също са скъпи - те се оценяват на няколкостотин хиляди долара. Освен това класическите Jaguar Mk1, Sunbeam-Talbot 90, Daimler Conquest и Triumph Vitesse могат да се видят в плевнята и в околността, при това в повече от един екземпляр.

Селска плевня за милиони! (ВИДЕО)

Внимание заслужават и роудстърите MG A и MG B, както и Porsche 924 купе. Състоянието на автомобилите е различно, но всички се нуждаят от ремонт или реставрация.

Към момента собственикът на колекцията не е неизвестен, но е ясно, че на автомобилите отдавна не се обръща никакво внимание. Покрити са със слой прах, а някои са сериозно ръждясали.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Потурко

    37 7 Отговор
    В това състояние струват теглото си като желязо и други сплави на вторични суровини! Посочените цени са за реставрирани в идеално сътояние автомобили!

    Коментиран от #6

  • 2 сектант

    5 2 Отговор
    Съдбата на всички еднолитрови трицилиндрови автомобили след 10 години
  • 3 вън пп.бсп , и станалите

    5 4 Отговор
    Там поне имат цяла ферма с коли за милиони ,А ТУКА В БЪГАРИСТАН ИМИЛИОНИ СЕЛТАЦИ ,всеки ден ги виждам в джипове и бмв ,анцук адидас ,
  • 4 Да ама

    2 1 Отговор
    Да ама в състоянието което са, дали ще се оправят и от "Сервиз SOS". А и колко ще струва възстановяването като авточасти, ако въобще някъде се намерят ? Иначе мераклии колекционери ще се намерят !
  • 5 фори

    7 0 Отговор
    Английските коли не стуват нищо защото са боклуци от нови.
  • 6 Мурко

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Потурко":

    Не съм съгласен, при реставрирането на стари и редки автомобили проблемите започват ако стъкла, фарове, мигачи, стопове, огледала, дръжки на врати, брони, решетки и пр. липсват или са изпочупени. По автоморгите ги няма, да тръгнеш да ги правиш наново ще ти струва много много скъпо, а ако сложиш от други автомобили разбирачите веднага усещат че колата не е реставрирана в оргиналния си вид и цената пада . Ръждясала ламарина се изкърпва, двигателите и скоростните кутии от онова време са сравнително прости, така че криво-ляво се поправят. Достатъчно е номера на двигателя да съвпада с оргиналния, никой няма да влезе вътре в него да види какви лагери и сегменти си използвал.