Last news in Fakti

5 Януари, 2022 11:01 9 023 11

47 години на улицата - как една кола се превръща в паметник

  • автомобил-
  • паркинг-
  • изоставени коли

Паркирана на едно място в продължение на 47 години, тази Lancia Fulvia Sat от 1970 г. вече е туристическа атракция

47 години на улицата - как една кола се превръща в паметник - 1

От време на време ви разказваме за разни „капсули на времето“ – отлично запазени автомобили и мотоциклети от миналия век, и ние вече сме свикнали с тях. Но има един автомобил, който стои на улицата, на едно място почти... половин век.

Можете да го намерите в малкото италианско градче Конелиано, където туристите вече го харесват и колата се е превърнала в атракция. Помислете само - 47 години на обществен паркинг... Да, през това време в друг град седанът вече хиляда пъти щеше да бъде откаран до наказателен паркинг, където след това щеше да е безопасно отписан.

47 години на улицата - как една кола се превръща в паметник

Тази Lancia Fulvia Berlina принадлежи на 94-годишния жител на града Анджело Фреголент, който до 2019 г. държи вестникарска будка до колата си. Между другото, Анджело живее точно там, в къщата, близо до която вече половин век стои неподвижната кола.

Lancia-та е лично негова, но не му служи като превозно средство, а като гардероб, където търговецът поддържа запас от вестници и списания. Сега властите настояват автомобилът да бъде премахнат, но само защото се планира повторно полагане на пътната настилка на улицата.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Буха ха

    22 8 Отговор
    Добра статия, че препечатки от руски сайтове от типа “Волга с двигател от БелАЗ” ми идваха малко в повече.

    Коментиран от #2

  • 2 Komapak

    8 14 Отговор

    До коментар #1 от "Буха ха":

    Е то Ланчия за склад не е ли едно и също🤔

    Коментиран от #10

  • 3 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    5 19 Отговор
    След 47г на улицата Съветската кола с много малко средства ще се превърне в кола,която ще ти върши работа още 47г,а този пластмасов ........ще издъРжи до 5г и после нов такъв!Аз съм тренирал интензивно до 96г.След това съм работил физически всякакъв труд,но съм Сигурен и го виждам.няколко посещения на парка и на възраст 63,5г Мускулите започват бързо бързо да се събуждат.това е защото е тренирано ,а не е зобено!!!Искате ли автомобил Купувайте западни коли до 80г и ги реновирайте!В момента усещам,че нямам нужда от хап за кръвно!Спорта лекува,а тежката физическа,земеделска и всякаква Разболява тялото!Разболява не е точно но не помага на тялото!това е защото е Постоянна и няма Релакс!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 газо

    7 0 Отговор
    Тази статия я публикувате всяка година и така от три години!? Сигурно вече е откарана за скрап, собственика не се знае дали е жив още човека.

    Коментиран от #8

  • 6 Студопор

    16 0 Отговор
    "но не му служи като превозно средство, а като гардероб, където търговецът поддържа запас от вестници и списания" - гардероб е мястото, където държим предимно дрехи. Това, което имаш предвид е "склад"...РАДОСЛАВЕ!!

    Коментиран от #7

  • 7 Случаен

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Студопор":

    Той не се и казва Радослав. Пишат под псевдоними. Един техен колега беше починал миналата година и се видя че е писал с друго име в сайта
  • 8 👍👍👍👍👍

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "газо":

    ТАКА ЩЕ Я ПУБЛИКУВАТ ОЩЕ ПЕДЕСЕТ ГОДИНИ😀
  • 9 хммм

    4 2 Отговор
    Тази Ланча много мяза на Лада. Сега ги хванаха италианците, че са копирали ;)
  • 10 един от стадото

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "Komapak":

    тоя път имаш много здраве от мен. Ланча Фулвия, само че с едно HF от зад си е рали легенда. И няма нищо общо с тоя кашон. Симо Лампинен- Пиеро Содано второ място на рали Златни 1973. Ученик бях. Две нощи не спах като като им гледах колата половин ден пред Интера.. Убиец ти казвам, като се сетя. Погледни я, няма начин да не ти хареса, и не си криви душата..Флюбен бях ф нея
  • 11 Каква съдба

    3 0 Отговор
    Горката количка.... Беше родена да тича по витите италиански пътища, а стана склад за вестници.....