Last news in Fakti

12 Януари, 2022 10:51 5 352 4

Skoda разказа кога ще приключи недостигът на полупроводници и колко коли е продала през 2021-а

  • skoda-
  • продажби-
  • чипове

Чешката марка обобщи резултатите от 2021 г. и даде прогноза за 2022 г.

Skoda разказа кога ще приключи недостигът на полупроводници и колко коли е продала през 2021-а - 1

Skoda публикува доклад за глобалните продажби за 2021 г.: въпреки пандемията и продължаващия недостиг на електронни компоненти, чешката компания успя да продаде 878 200 нови коли по целия свят. Тази цифра е с 4,4 процента по-малко в сравнение с 2020 г.

Според прогнозите на марката още през втората половина на тази година ситуацията с доставките на полупроводници ще се нормализира, което ще се отрази положително на обемите на продажбите.

Бестселърът на Skoda миналата година e Octavia, от която са продадени 200 800 копия по целия свят (-22 процента спрямо резултата от 2020 г.). На второ място е кросоувърът Kamiq със 120 700 бройки (-6,1 процента). Karoq затваря челната тройка със 119 200 единици.

В челната петица влизат още Fabia и Kodiaq, чиито продажби възлизат съответно на 99 100 и 98 600 бройки, като търсенето на Fabia е спаднало с шест процента, а на Kodiaq - с 25.1 процента. Отделно компанията отбеляза представянето на електрическия Eniyaq, чиято обща доставка възлиза на почти 45 хиляди копия.

През 2022 се предвижда Skoda да пусне актуализирани версии на Kodiaq и Karoq, както и новото електрическо крос-купе Enyaq Coupe iV.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Тошо

    10 2 Отговор
    Когато има недостиг на полупроводници ползвайте цели проводници
  • 2 Пилот на Ферари

    8 5 Отговор
    Всички си оправдават спада на продажбите с липсата на "полупроводници" . Истината е че навсякъде инфлацията скочи и хората които редовно си подменяха автомобилите изведнъж намаляха. А и с истерията покрай електричките някои предпочитат да поизчакат.
  • 3 Имало едно време

    5 2 Отговор
    Разказват се приказки. Производителите и търговците на автомобили изнасят/публикуват данни. А "журналистите" обикновено трябва да се научат да се изразяват правилно даже и с машинен превод. Ние коментиращите можем да грешим, ама вие с претенциите - НЕ бива !!!
  • 4 Д.К.

    0 1 Отговор
    Цифра - число...