Last news in Fakti

16 Февруари, 2022 16:17 4 401 11

Alfa Romeo Brennero ще е малък електрически кросоувър

  • alfa romeo-
  • brennero

В гамата той ще бъде разположен на една стъпка под Tonale

Alfa Romeo Brennero ще е малък електрически кросоувър - 1

Международният концерн Stellantis систематично разширява гамата на италианската марка Alfa Romeo. През това десетилетие компанията трябва изцяло да премине към електрически автомобили, а първият такъв автомобил ще се появи през 2024 година.

Той ще представлява субкомпактен кросоувър, като информацията е на изпълнителният директор на Alfa Жан-Филип Импарато. В интервю за Automotive News Europe, Импарато отбеляза, че новият модел, който най-вероятно ще се казва Brennero, ще бъде стъпка под наскоро представения Tonale.

Въпреки че това ще бъде първото електрическо превозно средство на марката, Alfa Romeo ще предлага и версии с двигатели с вътрешно горене. През 2025 година пък ще се появи модел, който изобщо няма да има варианти с двигатели с вътрешно горене.

Ще припомним, че Импарато преди това ръководеше Peugeot, помагайки за подобряване на финансовите резултати на компанията. Както сам казва, целта му в Alfa Romeo е приблизително същата. Босът на марката посочва BMW като основен ориентир, с който италианската марка се състезава ожесточено в няколко сегмента наведнъж.

Alfa Romeo Brennero ще е малък електрически кросоувър

За да се бори с германците, Alfa Romeo ще актуализира сериозно гамата си и ще разработи пет нови модела. Един от тях е наскоро представеният кросоувър Tonale, докато другите два ще заменят Giulia и Stelvio. Четвъртият ще бъде кросоувърът Brennero, а петият е споменатият чист електрически автомобил, който все още е под съмнение.

Освен това Импарато се надява, че новите коли ще помогнат за сериозно увеличаване на продажбите в чужбина. Има и планове за завръщане и на американския пазар. Припомняме, че наскоро представеният кросоувър Tonale се превърна в един от онези автомобили, на които компанията възлага много големи надежди.

Първият хибриден кросоувър на Alfa Romeo е изграден на платформата FCA Small Wide (SUSW), която е в основата на Jeep Renegade и Compass. Италианците обаче отбелязват, че окачването, кормилното управление и електрониката са напълно нови.

Що се отнася до предстоящата поява на Brennero, има още една информация, която трябва да споделим с вас и това е цената. Според непотвърдена информация този нов модел ще струва около 30 000 евро (базова цена), което е доста голяма сума за превозно средство от този субкомпактен клас.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    18 5 Отговор
    Аман... Опитват се да ни пробутват батерия с четири гуми , за купища пари ! Я къш... !!!
  • 2 сектант

    12 7 Отговор
    много е хубаво че алфа ромео се грижат и за по-нежната аудитория
  • 3 Знайко

    4 32 Отговор
    Жалко, че италианските дезайнери на Алфа Ромео и Фиат са точно толкова некадърни в итериора, колкото са къдърни в екстериора. За интериора би било добре да си наемат някой британец, германец или швед. Също така и за окачването, трансмисията и двигателите щеше да е добре да наемат някой германец, швед или японец.

    Коментиран от #5, #7

  • 4 Българина

    5 29 Отговор
    колкото по красива е една жена, толко по трудно се съжителства с нея. италянската автоиндустрия отдавна се доказа като лъскава но куха кутия..... дачиите са по качествени

    Коментиран от #8

  • 5 НеЗнайко

    22 1 Отговор

    До коментар #3 от "Знайко":

    Всеки, (включително и ти) има право да харесва грозни и недодялани неща. Въпрос на вкус.
  • 6 Нещата са ясни

    21 1 Отговор
    Алфа цепят мрака немчугите отичат в канала
  • 7 Йойо

    19 2 Отговор

    До коментар #3 от "Знайко":

    Като казваш че италианците не стават за нищо,кой е най-добрия дизелпв мотор?Не е ли мултиджет,или си на друго мнение?
  • 8 Иво

    8 3 Отговор

    До коментар #4 от "Българина":

    До многоточието си напълно прав, след това е някакъв майтап предполагам! Дачия е на дъното на всички класации по надеждност..

    Коментиран от #9, #10

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Дфен

    1 5 Отговор

    До коментар #8 от "Иво":

    Ти нормален ли си Дачия си изкарва до 1 милион малко немски стигат дори до половината.
  • 11 12345

    4 1 Отговор
    Тези малки кросовъри приличат на леко раздути хечбеци.