Last news in Fakti

17 Февруари, 2022 10:09 6 285 7

Струва ли си да купите употребяван китайски автомобил - експертни съвети

  • употребяван автомобил-
  • китайски коли

Цената на автомобилите от Поднебесната империя продължава да е по-ниска от тази на конкурентите

Китайски автомобили от различни марки вече се появяват на пазара за употребявани автомобили и у нас. Например, има доста екземпляри на Great Wall, цената на които е доста примамлива. Струва ли си обаче да се купи такава кола на старо?

Отговор на този въпрос ни дава главният редактор на руското издание "За рулем" Максим Кадаков. В Русия китайските автомобили са вече широко застъпени и колегите ни имат доста опит с подобни коли. Ето неговото мнение:

"Всичко поскъпва и както във всяка сфера и в автомобилната чудеса не се случват. Щом започнеш да произвеждаш малко по-прилични автомобили, те вдигат цената си и няма значение къде е произведена тази кола", казва той. "Китайските автомобили наистина станаха по-добри, а някои дори вече превъзхождат преките си конкуренти.

Такива коли можете спокойно да си купите. Но трябва да признаем, че точно тези коли вече не са евтини. Следователно доверието към китайските автомобили расте заедно с търсенето им. Все повече хора във форуми и в лични разговори защитават избора си на китайска кола, като обясняват, че всичко в тях работи както трябва и колата не създава проблеми. Следователно можете спокойно да вземете китайска кола, но не всяка."

Но като се има предвид, че хората може да имат различни изисквания към автомобила по принцип, е необходимо да се вземат предвид вашите очаквания и дали китайската (и всяка друга) кола отговарят на тези очаквания. От друга страна самият Максим Кадаков все още не е готов да си купи употребявана кола от Китай:

"Моето лично мнение: ако сега купувах кола от ниската ценова категория, вероятно нямаше да си купя китайска кола, защото в много китайски коли има неща, които не ми подхождат. Освен това, качеството им все още не е съвсем на нивото на останалите. Има естествено изключения, но като цяло - не препоръчвам".

Заключението на експерта е следното: "Ако след четене и разглеждане на тест драйв от специализирани издания на автомобила и по време на личен преглед и пробно шофиране всичко ви подхожда, тогава няма причини да откажете покупката. Трябва обаче да разберете и цените на резервните части и основно - отзивите на собственици, притежавали такива коли. Защото има и качествени, и некачествени китайски коли."


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Митко

    14 5 Отговор
    Кото се качиш в нов китайски автомобил мирише все едно си влязъл в магазин Липненски. Чак да му се догади на човек.
  • 2 Ъъъъ...

    18 0 Отговор
    Не разбрах да купуваме или да не купуваме?

    А уж трябваше да получим експертни съвети.
  • 3 да бе

    9 0 Отговор
    ама статия ... кой да знае, че преди да я купиш трябва да я огледаш или че ако не ти харесва не следва да я купуваш
  • 4 Даката

    10 0 Отговор
    За автомобил, не знам....имаме промишлен смесител.Беше с китайски лагери. Всичко се изпотроши..Демонтаж, престой, монтаж..яки загуби..Сега е с полски лагери и няма мърдане.

    Коментиран от #7

  • 5 Някой си

    8 0 Отговор
    Каква е тази ,,статия" ? Само празни приказки и завоалирани предположения от списание,, За Рулем" Ако това,ако онова,.... някой скъсан руснак харесвал китайска кола,другия баровец не харесвал.Автора на руската дописка и той не ги харесва...Защо да си ги купуваме,и защо да не си ги купуваме,някой да разбра случайно?
  • 6 Гошо

    9 0 Отговор
    Славчев, четеш ли какво публикуваш?
  • 7 газо

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "Даката":

    И къв е изводо от това дет си надраскал!? Купете си полска кола...може би?