Last news in Fakti

25 Февруари, 2022 09:47 13 147 17

Две специални Porsche-та „кацнаха“ снощи в София (БГ ЦЕНИ)

  • porsche-
  • taycan-
  • taycan its-
  • taycan sport turismo-
  • porsche bulgaria

Taycan GTS и Taycan GTS Sport Turismo вече са на българска земя

Две специални Porsche-та „кацнаха“ снощи в София (БГ ЦЕНИ) - 1

Точно четири месеца след световната премиера на Porsche Taycan GTS и изваяното комби Taycan Sport Turismo, двата модела пристигнаха на българския пазар. По време на церемония в тесен кръг, българското представителство на марката показа първите две бройки от моделите, а ние имахме възможността да сме едни от първите докоснали се до тях.

Taycan GTS не е най-мощният модел в гамата на германците, но пък е позициониран между него и 4S модификацията, като от Porsche обещават GTS да дава оптималната комбинация между мощност и лукс. Първата част се гарантира от два електромотора с максимална мощност от 598 конски сили. С помощта на задвижването на четирите колела, Taycan GTS може да достигне до 100км/ч в рамките на 3.7 секунди и да продължи с ускорението до 250км/ч.

Ако все пак решите да не правите 10 поредни старта и да шофирате по-разумно, Taycan GTS може да измине до 616 километра при градски условия и до 490 километра в комбиниран цикъл. За това отговаря 93.4кВч батерия с 800-волтова архитектура, която позволява заряд от 5% до 80% в рамките на 22 минути при подходящи за това условия.

GTS модификацията на Taycan външно прилича на Turbo модела, като взима някои спортни елементи като предната броня, праговете и задния дифузьор, но със собствени означения и нови джанти в размер от 20 и 21 цола. Адаптивното въздушно окачване също е подобно на това при най-мощната версия, но с променени настройки, а спирачките са с 390мм дискове отпред и 358мм дискове отзад. Опционално може да се заложи и на карбо-керамични дискове.

Заедно с премиерата на GTS модела, на българския пазар стъпи и Sport Turismo версията, която комбинира стандартния Taycan и Cross Turismo модела като оставя на заден план кросоувър стайлинга и залага на спортните елементи. По-практичната версия на електрическия суперкар може да се похвали с обем на багажника от 446 литра, плюс 84-литров багажник в предната част.

Именно такъв бе и червеният модел, който виждате на снимките, той се отличава с ярък Carmine Red цвят на екстериора и интериор от черна естествена кожа, Sport Design пакет с карбонови елементи, завиване на задните гуми, 21-цолови джанти RS Spyder, както и може би най-интересната опция в интериора, добавяне на трети дисплей пред пасажера.

Стандартният Taycan GTS пък бе оцветен в цвят наречен Ice Grey, комбиниран с интериор от тъмна и светла кожа. Той също разчиташе на карбонови добавки в предната и задната част, както и подобни елементи в интериора около централната конзола и таблото.

Цената на базов Taycan GTS започва от 262 хиляди лева и може да се покачи сериозно след добавяне на екстрите, докато за комбито Sport Turismo GTS ще са ви нужни близо 2 хиляди лева отгоре при същите параметри. Показаните екземпляри са с цени от съответно 338 хиляди лева за Sport Turismo и 331 хиляди лева за стандартния Taycan GTS.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 22 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Румен

    40 2 Отговор
    Влади горанов нямали да вземе едното на лизинг
  • 2 НлоКацна

    19 1 Отговор
    НЛО може да ви каца в главите, колите не кацат, особено като се превозват на автовози.
  • 3 СигурноЕ

    14 1 Отговор
    Сигурно е свързано с предната новината: "Кораб с 4000 Porsche-та, Lamborghini-та и Bugatti-та на борда гори насред Атлантика" - явно сега ги изнасят за браткса България ... нали сме им братя, както пращат стари лекарства и ваксини в Африка, така и на нас ни пращат хубаво Поршета и то нови.
  • 4 Да да

    37 1 Отговор
    Най-сетне построихме така мечтания капитализъм.За едни крадци да има всичко,за останалите й x у.

    Коментиран от #6, #12

  • 5 Иван

    16 2 Отговор
    Само ненормален може да си купи електрокар на таци цена! Изобщо кой нормален си купува електрокари ?

    Коментиран от #15, #16

  • 6 Румен

    14 6 Отговор

    До коментар #4 от "Да да":

    При социализма да не беше по различно?
    Пак за едни имаше всичко,а за други само работа,че и по сьботите им работеха за без пари.Не че иначе много им даваха

    Коментиран от #7, #8

  • 7 антрашпиц

    16 1 Отговор

    До коментар #6 от "Румен":

    С разликата,че през соца можеха да крадат всички,от всичко..така де,да добавят към ниската заплата...
  • 8 антрашпиц

    15 4 Отговор

    До коментар #6 от "Румен":

    Но истината е,че тези поршета няма да ги кара честен човек,а ще ги кара наркодилър,мутра,мафиот,престъпник и др...Честно изкараните пари не се харчат за Поршета....
  • 9 Мхм

    4 1 Отговор
    Огромна сума пари още малко отгоре и си взимаш хеликоптер
  • 10 Стефан Петров

    19 5 Отговор
    Купувачите на тези коли трябва да се разглеждат като национални предатели. Само с купуването на една кола България става по-бедна с 300 000лв, а Германия по-богата. Отделен е въпроса колко заплати не са платили у нас, за да съберат тази сума, или както преди ще се говори,че са спестени от закуски. Кръгът се затваря- не плащам заплати, купувам кола, хората бягат от страната, но после се оплаквам,че никой не иска да работи или няма търсене на продукцията ми.

    Коментиран от #13

  • 11 Чекмедже Паша

    11 1 Отговор
    Щех да ги вземем и двете ама не моем си сгънем шкембака у тия легени, ше си карам шкодата
  • 12 любител

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Да да":

    абсолютно си прав само не разбрах защо само две поршета като тука има толкова много крадци .явно са за най привелигированите боко тиквата и доган. за другите капиталисти-крадци после. хахаха.
  • 13 Иван Георгиев

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "Стефан Петров":

    Стефане, точно в десетката, бате.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 НОРМАЛЕН

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Иван":

    АЗ !

  • 16 НОРМАЛЕН 2

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Иван":

    И аз! Сега ще се обиждаме ли?

  • 17 Генчо

    1 0 Отговор
    Стига Гугъл транслате