Last news in Fakti

11 Март, 2022 14:33 3 168 8

BMW показа, че може да „дрифти“ и на водород (ВИДЕО)

  • bmw-
  • x5-
  • ix5-
  • водород-

X5 Hydrogen преминава през тестове на сняг

BMW показа, че може да „дрифти“ и на водород (ВИДЕО) - 1

BMW продължава да работи над проекта iX5, който се задвижва на водород и след като през изминалата година концепцията бе показана на изложението в Мюнхен, сега от марката споделиха кратко видео в което показват как кросоувърът се държи на сняг.

BMW показа, че може да „дрифти“ и на водород (ВИДЕО)

Водородното X5 преминава през тестове в сурови условия в Швеция, където марката има развоен център. Въпреки, че към момента iX5 е само концепт, баварците сериозно планират серийното производство на колата, макар и в малък мащаб.

BMW показа, че може да „дрифти“ и на водород (ВИДЕО)

От BMW споделят, че кросоувърът предоставя същото поведение и мощност при температури от -20 градуса по Целзий, каквито и при по-топло време. iX5 генерира 369 конски сили и разполага с две бутилки за водород, направени от карбон, подобно на първото поколение Toyota Mirai.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    12 5 Отговор
    В близкото десетилетие водорода трябва да измести руската газ. Японците показаха два начина за неговото чисто и евтино производство от вода. А новата Мираи е шедьовър.

    Коментиран от #2, #4, #5, #6, #7

  • 2 да се чете написаното от Госあ

    8 8 Отговор

    До коментар #1 от "Госあ":

    Дрън дрън ярина
  • 3 Дфен

    8 2 Отговор
    Тя и жигула на газ дрифти на сняг
  • 4 Смех

    7 4 Отговор

    До коментар #1 от "Госあ":

    Затова ли никой не я купува а Хонда изцяло се отказаха от водородният си модел
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 антрашпиц

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "Госあ":

    Мога да ти кажа,че специално БМВ разработва водородна кола поне от 35 години минимум и засега нямат кой знае какъв успех.
  • 7 Дрън-дрън

    3 12 Отговор

    До коментар #1 от "Госあ":

    За последните 20 години са произведени и продадени в световен мащаб по-малко водородни автомобили, отколкото електромобили Тесла произвежда и продава за 20 часа.

    Ако някой ще измести руския газ и петрол, това няма да е водородът, а токът.
  • 8 Куфар

    0 0 Отговор
    Тоя "сандък" Освен за в гаража, за друго не става. Братовчед ми го има същото бензиново.... Аз съм с Е класа 2017 и не съм имал никакви грижи само обслужване и толкова. Он се разпиля, да го троши. Все го базикам, като го видя с на жена му Ц-едката