Last news in Fakti

24 Май, 2013 10:47 23 448 11

Специална версия на Lada Niva за Германия

  • lada-
  • niva-
  • 4х4

 

АвтоВАЗ започна производство на специална версия от модела си Lada 4x4 или позната още като Niva. Изпълнението се нарича Niva Taiga и е предназначено за пазара на автомобили в Германия.
 
Външно различията не са много, но иначе Lada Niva Taiga е оборудвана със система ABS, усилител на кормилното управление, електронен педал на газта, различни затварящи механизми на вратите и др.
Външните различия са свързани с различни джанти и нови декоративни прагове. Тази спец. версия ще се продава в Германия за 10 990 евро, което е с 1000 евро повече от цената на стандартната Lada 4х4.
 
Към допълнителното оборудване на Lada Niva Taiga може да бъдат включени още лебедка, багажник на покрива, допълнителни светлини, както и ефектната окраска Safari (на снимките).

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    12 1 Отговор

    странно какво и е спецялното че е по-голям боклук от другата или че си е една и съща

    Коментиран от #3

  • 2 Руснака Руския

    1 1 Отговор
    тази нива с нищо не ме впечатлява, къде по хубави има ето тук - http://www.drive2.ru/cars/lada/4x4_3d/
  • 3 skier

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Симеон Тасев":

    Ми прочети материала, то си пише с какво е различна. Освен това, че е калпава е калпава, ама от към проходимост са малко съвременните кросоувъри, които могат да и се опрат.
  • 4 мария спасова

    4 1 Отговор
    Електронен педал на газта.Ха ха ха ха и това ако не е майтап не знам какво друго.Все си мислех ,че вече сме се отървали от тези гробници,но те явно навлизат в Ренесанс.
  • 5 Капитан Помпа

    1 4 Отговор
    samo hora upravlqvali LADA NIVA MOGAT DA RAZBERAT
  • 6 Споок Армин

    11 1 Отговор
    Колкото и да я наточват,Нивата ще си остане един старомоден ефтин автомобил с много ниска надеждност.Двигателите им са слаби и морално остарели.Посредствен автомобил.Цялата Нива струва колкото скоростната кутия на Vw Touareg. Затова все още се купува.

    Коментиран от #7

  • 7 Станимир Христов

    1 8 Отговор

    До коментар #6 от "Споок Армин":

    ...ами там е работата че на цената на Скоростната кутия на малоумния Туарег можеш да си стигнеш където решиш(извън пътя имам предвид)...
  • 8 Симеон Тасев

    1 5 Отговор
    ИЗВИНЯВАЙ АМА ПРЕДИ 40 ГОДИНИ ЛЕКИТЕ КОЛИ ИМАТ АБС СИСТЕМА А ТЕЯ ОТ ЛАДА ОТКРИЛИ СА ТОПЛАТА ВОДА МАЛИИИИ ГОЛЛЕМИ САА МАЛИИИИ
  • 9 Elisey Dimitrov

    5 1 Отговор
    чара на нивата е в нейната натуралност,а хората които не разбират,от истински коли,нека се заинтересуват през какво минава нивата за да стигне до конвейра ,единици са днешните и събратя които могат да преодолеят това изпитание
  • 10 Стар Българин

    1 5 Отговор
    Тази кола могат да я оценят ловците и малко други хора. Явно вие не сте от тях и не сте и виновни. Няма как да имате мнение за Нивата, като не сте я използвали по предназначението и.
  • 11 мария спасова

    2 1 Отговор
    То не ,че ловците са голям критерий.Хора с по един пръст чело не знам как биха я оценили.Пък и то не останаха ловци.Изпотрепаха се сами.