Last news in Fakti

16 Май, 2022 13:15 1 788 1

Porsche Cayman GT4 ePerformance е бъдещето, което феновете не искат

  • porsche-
  • mission r-
  • cayman-
  • boxster

Електрическата машина се представя почти толкова добре колкото 911 GT3 Cup

Porsche Cayman GT4 ePerformance е бъдещето, което феновете не искат - 1

По време на изложението в Мюнхен миналата година, Porsche показа концептът Mission R, който бе направен, за да покаже бъдещето на компактните спортни коли на марката. През март тази година, пък от Porscheобявиха, че Cayman и Boxster ще преминат изцяло на ток през 2025 година.

Porsche Cayman GT4 ePerformance е бъдещето, което феновете не искат

Сега германците показаха следващата стъпка в този процес и официално представиха Cayman GT4 ePerformance. Електрическата кола е базирана на конвенционалния Cayman GT4 Clubsport, но с електромотор и батерии от концепта Mission R. Това означава, че колата генерира максимална мощност от 986 конски сили. Тази мощност може да се използва в режим за квалификации, докато при състезание от типа Carrera Cup, мощността е постоянните 603 конски сили в рамките на 30 минути.

Porsche Cayman GT4 ePerformance е бъдещето, което феновете не искат

Според данните на Porsche, електрическата машина представя почти същите времена и максимална скорост като 911 GT3 Cup. Благодарение на 900-волтова технология Cayman GT4 ePerformance може да се зарежда от 5 до 80% в рамките на 15 минути.

Porsche Cayman GT4 ePerformance е бъдещето, което феновете не искат

Въпреки, че е базирана на стандартния модел, електрическата кола е получила 6000 нови части и е увеличила ширината си с 14см. Купето е направено от материали, щадящи природата в опит на Porsche да сведе вредните емисии до минимум.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Правилно

    13 0 Отговор
    Не го щат феновете ! Една батерия , с четири гуми , и различна емблема ! Но скъпо като истинско Порше !