Last news in Fakti

2 Юни, 2022 10:13 4 811 13

Най-продаваната и най-евтина ел.кола в света ще се превърне в ретро автомобил

  • wuling-
  • hongguang mini ev

Компанията в социалните мрежи намекна за масово производство на нова специална версия на Wuling Hongguang Mini EV

Най-продаваната и най-евтина ел.кола в света ще се превърне в ретро автомобил - 1

Китайският Wuling подготвя поредната специална версия на известния електрически компактен електромобил Hongguang Mini EV. Този път моделът ще промени радикално екстериора си.

Електромобилчето вече ще изглежда като истинска ретро кола. Предницата тук е почти напълно променена и са добавени сладки кръгли фарове. Отстрани има хромирани лайстни, които визуално правят колата малко по-динамична.

Най-продаваната и най-евтина ел.кола в света ще се превърне в ретро автомобил

Обръщаме внимание и на задните колела, полузатворени от капаци. А самите колела получават оригинални аеродинамични тасове. Отзад има значително по-малко разлики от оригинала, освен че бронята и логото са сменени. Що се отнася до интериора, той е взет от конвенционален електрически автомобил, но получава нов цвят на интериора.

Няма информация за промени в електрическия силов тракт. Конвенционалният Hongguang Mini EV е оборудван с един електромотор с мощност 27 конски сили и 85 Нм въртящ момент. Има две батерии за избор: 9.2 и 13.8 kWh, което ви позволява да изминете съответно 120 и 170 километра с едно зареждане.

Най-продаваната и най-евтина ел.кола в света ще се превърне в ретро автомобил

Между другото, скоро се очаква сериозен ъпгрейд, в който компактното електромобилче ще бъде оборудвано с батерия с капацитет 26.5 kWh, която ще осигури пробег до 280 км по стандарта CLTC.

Освен това в семейството има и много други специални версии. Например, представянето на Gameboy, в допълнение към няколко уникални екстериорни опции, предлага и по-мощен електродвигател с 33 конски сили, а след известно време ще дебютира отворена версия на "бебето" , която ще стане с 205 килограма по-тежка, но в същото време мощността на двигателя вече ще достигне 41 к.с.

Най-продаваната и най-евтина ел.кола в света ще се превърне в ретро автомобил


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 не мерси

    12 13 Отговор
    120км пробег...а натоварили куфарите за пътешествие.. единствено жителите на ухан да си карат кучета и прилепи от пазара до вкъщи, за друго не става, като неудачия спринг... има още много хляб да изядат тези рпоизводители и да разберат, че ел автоомбил с пробег по 6-700 и даже и 1000км няма смисъл да се произвежда за масовия потребител - нямат всички гаражи и условия сами да ги зареждат.

    Коментиран от #2, #3, #5

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 геландеваген

    20 3 Отговор

    До коментар #1 от "не мерси":

    Това че ние сме бедни и живеем в панелки, не значи, че в останалите цивилизовани страни мислят по същия начин.
  • 4 захарен памук

    11 3 Отговор
    Предполагам , че е голям боклук /като качество/ , ама като дизайн е много сладичко колето,

    Коментиран от #12, #13

  • 5 що па не

    19 1 Отговор

    До коментар #1 от "не мерси":

    Ти с тая кола на околосветско пътешествие ли искаш да ходиш? Ясно е , че това е микро кола за градско ползуване - лесна за паркиране и маневриране. В града рядко се изминават над 120 км./ден , ако не си такси или доставчик. Предполагам , че и цената и ще е повече от изгодна.
  • 6 Зевс

    16 1 Отговор
    Тази колица струва 4500 долара в Китай и е перфектна за каране в града, ходене на работа, шопинг по центъра и т.н. За съжаление цената за Европа през посредник е 10 000 евра и вече не си заслужава.
  • 7 Карам бричка

    6 5 Отговор
    А дистанционно към нея ще има ли? Децата вече не искат да им купувам коли без дистанционно управление.
  • 8 гост

    15 0 Отговор
    Прилича ми малко на Трабант,но ако я пуснат на 4500 долара както пише колегата по горе,бих си я купил
  • 9 Тираджия

    3 12 Отговор
    Какво хвалите толкова поредния китайски боклук?
  • 10 Тираджия

    2 7 Отговор
    И до къде ще стигне с тия куфари , като няма да може да излезе от града?!
  • 11 Лошия

    10 0 Отговор
    За село ми е перфектна. Да ида до магазина или до някой комшия. Става да отскоча и до съседните села. За града си имам друга кола. Но всичко зависи от цената
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.