Last news in Fakti

7 Юни, 2022 10:05 3 539 0

Модерен суперкар с визия от 80-те

  • ferrari-
  • testarossa-
  • рестомод-
  • суперкар

Това Ferrari Testarossa разполага с 492 конски сили

Модерен суперкар с визия от 80-те  - 1

Компанията Officine Fioravanti показа проекта си на базата на Ferrari Testarossa, който изцяло реновира суперкара от 80-те години на миналия век и го осъвременява с модерни технологии и повече мощност. На пръв поглед колата изглежда като оригинала от миналия век, но под панелите ѝ се крият някои доста интересни промени.

Модерен суперкар с визия от 80-те

Бензиновият V12 двигател разполага със същия обем от 4.9 литра, но с подобрени валове и бутала. Механичната „инжекция“ е подменена с електронно контролирана такава, а двигателят вече може да се развърта до 9 хиляди оборота, вместо стандартните 6700.

Модерен суперкар с визия от 80-те

Ако водачът желае, може да „ограничи“ колата до стандартните 385 конски сили, колкото е и мощността на оригиналния автомобила или пък да отключи потенциална на всички 492 конски сили, само чрез натискането на бутон. Максималната скорост на новата Testarossa е 320км/ч, вместо стандартните 291км/ч.

Модерен суперкар с визия от 80-те

Освен двигателят, Ferrari-то е получило и някои промени по окачването като се е сдобило с регулируеми амортисьори и промени по кормилната система. Спирачките са Brembo с шестбутални апарати отпред и четирибутални отзад. Системите за сигурност пък имат няколко настройки в зависимост от условията в които шофирате.

Модерен суперкар с визия от 80-те

Външно промените са минимални и включват джанти с диаметър от 17 цола отпред и 18 цола отзад с оригинален дизайн, както и нови LED светлини, които се крият под прибиращите се капаци.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА