Last news in Fakti

11 Юни, 2022 10:10 12 789 6

Фестивал на скоростта в София

  • sofia festival of speed-
  • суперкари

Sofia Festival of Speed представя емблематични марки автомобили

Фестивал на скоростта в София - 1

Наред с протичащия в Интер Експо Ценътр Автомобилен салон, в столицата се провежда и първото в България изложение за луксозни и спортни автомобили - Sofia Festival of Speed (Фестивала на скоростта в София). Ивентът очаква посетители на бул. “Цариградско шосе” 159, Benchmark Business Center, в София.

Посетителите (вход свободен) могат да се насладят на суперавтомобили от марките Ferrari, Maserati, Lamborghini, Mercedes-Benz, Porsche и много други, които могат да се докоснат на живо. На място ще бъдат представени ексклузивно и други брандове преди официалния им дебют в България, което ще стане за пръв път именно на Sofia Festival of Speed.

Любопитно е и, че на изложението присъства и специална Tesla Model Y, една от едва 20-те в света с личния подпис на Илон Мъск, основателя на бранда. Електромобилът е елегантно брандиран с логото на Електрохолд като символ на подкрепата на компанията за развитието на електрическата мобилност в България.

Фестивал на скоростта в София

Организатор на Sofia Festival of Speed e Авто Юнион АД, която предлага в България 9 марки автомобили, след които Ferrari и Maserati. Целта на организаторите е да представят на аудиторията автомобили, които рядко могат да бъдат забелязани по улиците. Освен реномирани марки посетителите ще могат да видят автомобили със сериозна състезателна история, натрупали километри по световните писти, рали и дрифт автомобили.

Идеята за Sofia Festival of Speed идва от големия фестивал на скоростта Goodwood, който се провежда всяка година през лятото на територията на Гудууд Хаус, Западен Съсекс, Англия. Фестивалът събира на едно място хиляди ретро състезателни автомобили. Организаторите на Sofia Festival of Speed имат амбицията да превърнат събитието в ежегоден празник.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 21 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мхм

    13 0 Отговор
    Ьелената сделка новият способ за прецакване и елиминиране на конкурентните икономики.Докато германия пак копае въгшища и ползва газ нито пък се отказва от v8 колите си.

    Коментиран от #5

  • 2 го шо

    10 3 Отговор
    ако кокорчо беше какъвто се пише, че е, вече да е пратил данъчните, да се поразшетат на тоя "фестивал"...
  • 3 Стефан Петров

    6 9 Отговор
    На гол тумбак, чифте пищови. Всяка от тези коли прави България по-бедна , а производителите им в чужбина по-богати. Наскоро бизнесмен от Русе си купи кола за 500 000лв. С тези пари може да се основе фирма, да се открият нови работни места и т.н., но той предпочел да си купи скъпа играчка. Интересите на работниците му и интересите на България не го интересуват. Тези дни ми попадна репортаж на испанска телевизия за богатите в България и социалните контрасти. Убийствен е за нас. Оня ден ми разказаха за собственик на огромен американски джип у нас, който гори 40л. на 100 км. и собственика му сега се чудел какво да го прави. Да е мислил преди да го купи.

    Коментиран от #4, #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Готино е

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Мхм":

    Ходете
  • 6 Кой бизнесмен

    10 1 Отговор

    До коментар #3 от "Стефан Петров":

    От къде знаеш,че не е разкрил работни места?
    Нали е бизнесмен,има фирма!
    Как такава кола прави България бедна,като има 20% ддс върху автомобилите?
    Ако е дал 500хил.лева,значи е платил 100хил.лева ддс,от които ти ще се възползваш!