Last news in Fakti

13 Юни, 2022 10:03 14 466 1

Продава се култов Nissan Skyline, управляван от Пол Уокър

  • пол уокър-
  • nissan-
  • skyline-
  • gt-r

Известният актьор тества колата, за да може да бъде внесена в САЩ официално

Продава се култов Nissan Skyline, управляван от Пол Уокър - 1

В началото на века Motorex официално внесе 16 екземпляра ота емблематичния Nissan Skyline R34 GT-R в САЩ. Една от колите V-Spec II от 2001 г. вече се продава, но цената ѝ не е никак ниска и това е така защото колата не само е стилизирана като тази, която Браян О'Конър кара в "Бързи и яростни", но всъщност тя е управлявана от актьора Пол Уокър. И само този факт значително повишава цената на спортния автомобил.

Продава се култов Nissan Skyline, управляван от Пол Уокър

Автомобилът е оборудван с 2.6-литров редови шестцилиндров битурбо двигател, който развива 276 конски сили и 392 Нм въртящ момент. Мощността е такава, защото спортната кола е построена по време на т.нар. "джентълменско споразумение" на Япония, което изисква от всички японски автомобилни производители да ограничат мощността на своите високопроизводителни модели до 276 к.с. Всъщност, въпросната кола е много по-мощна от това, което е посочено в спецификациите.

Продава се култов Nissan Skyline, управляван от Пол Уокър

Автомобилът е оборудван с шестстепенна ръчна скоростна кутия и задвижване на всички колела ATESSA. В допълнение към многобройните аксесоари от GReddy, колата е снабдена и с електронно регулируемо Tein coilover окачване, изпускателна система от неръждаема стомана Trust, джанти Tein TE37 Saga и гуми BF Goodrich. В салона впечатление правят волана Momo Apache и многоточковите предпазни колани Sparco. В САЩ колата, боядисана в цвят Bayside Blue, е използвана като рекламен автомобил за BF Goodrich.

Продава се култов Nissan Skyline, управляван от Пол Уокър

За изминатите 21 000 мили по-голямата част от тях зад волана е бил именно Пол Уокър, задачата на който е да навърти пробега за да бъде осъществен легален внос на спортния автомобил в Съединените щати. Цената на Nissan Skyline R34 GT-R V-Spec II, управляван от Пол Уокър не е посочена, но Hive Auto Group подчертава, че тя ще бъде дадена само на реален купувач - и предупреждават, че няма да е възможен тест драйв преди закупуване на колата.

Продава се култов Nissan Skyline, управляван от Пол Уокър


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 смех

    4 0 Отговор
    Къде е смешника и тука да обяснява как слънцето ша замести атомаЧе и продължава да дращи