Last news in Fakti

18 Юни, 2022 12:00 2 429 5

Кой е по-бърз, самолет или Rimac Nevera? (ВИДЕО)

  • самолет-
  • rimac-
  • nevera-
  • състезание

Електрическият суперкар се пробва срещу летателната машина

Кой е по-бърз, самолет или Rimac Nevera? (ВИДЕО) - 1

Състезанието между автомобили и самолети е нещо, което вече не е толкова ново, след като от Top Gear проведоха своя изпитателен тест с Bugatti Veyron и изтребител преди няколко години, но все пак е интересна надпревара между два различни типа превозни средства. В ново рекламно видео, Rimac Nevera се изправя срещу малък самолет, който лети „надолу с главата“.

Кой е по-бърз, самолет или Rimac Nevera? (ВИДЕО)

Летателната машина се управлява от словенеца Петът Подлуншек, който прави различни представления и номера във въздуха от 1994 година насам и печели множество състезания през годините. Зад волана на Nevera-та пък застава тест пилотът Мирослав Зрънчевич, който се опитва да задържи автомобила пред самолета или поне до края на пистата.

Кой е по-бърз, самолет или Rimac Nevera? (ВИДЕО)

Припомняме, че Nevera се задвижва от четири електромотора със системна мощност от 1914 конски сили и максимален въртящ момент от 2360 нютон метра. Това позволява ускорение от 0 до 100км/ч за под 2 секунди и време на 402 метра от едва 8.582 секунди. Само преди няколко дни изпълнителният директор на компанията – Мате Римац се похвали и с първата регистрирана Nevera в световен мащаб.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хмм

    5 3 Отговор
    Рекорди и състезания за идиoти.

    Коментиран от #2

  • 2 Къде видя рекорд?

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "хмм":

    Това си беше откровено шоу, което беше радост за очите.

    Тотално различно от безсмислените "рекорди" че дори и записани в Гинес на Порше тайкан, за максимална скорост в града и други подобни простотии, само и само да си правят пиар непосредственият електромобил.

    Невера поне е най-доброто в света и няма нужда от реклама. Жалкото е че е на съответната цена, но пък дава тласък на технологията, за да се използва и на по-ниските нива в бъдеще.

    Коментиран от #3

  • 3 Поправка

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Къде видя рекорд?":

    за максимална скорост в Сграда
  • 4 КонТрол

    0 2 Отговор
    Тъпотия
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.