Last news in Fakti

24 Юни, 2022 10:44 6 653 22

Ясно е коя компания ще прави новите Москвичи (спойлер - няма да е руска)

  • москвич-
  • jac

Това ще бъде известна китайска компания, която си сътрудничи и с Volkswagen

Ясно е коя компания ще прави новите Москвичи (спойлер - няма да е руска) - 1

Производителят на новите автомобили Москвич ще е китайската компания JAC. Това съобщават руски медии, позовавайки се на източници от компанията. Планираният обем на производство пък ще е до 300 хиляди автомобила годишно (ще припомни, че заводът на Renault в Москва имаше капацитет до 180 хиляди автомобила годишно). Както вече ви информирахме, в проекта участва КамАЗ, който, който също си сътрудничи с JAC - те съвместно произвеждат камиона Compass.

JAC от своя страна произвежда леки автомобили и електрически превозни средства, чието производство в завода на Москвич се обсъжда още от първия ден от изкупуването на компанията от Renault. Досега превозните средства JAC се доставяха в Русия от Казахстан, от предприятието SaryarkaAvtoProm. Това са пет модела: кросоувърите S3 и S7, лифтбек, който прилича повече на купе с четири врати, J7, пикап T6 и електрически кросоувър iEV7S с автономен пробег до 300 км.

Остава само да се сключи инвестиционният контракт и да се сменят емблемите на радиаторните решетки и багажниците. Процесът на получаване на специален инвестиционен договор (СПИК) не е бърз. Доколкото знаем, КамАЗ няма отделен такъв договор за леки автомобили, но според изданието Известия, което цитира мнението на Сергей Бургазлиев, независим консултант по автомобилната индустрия."в така създалата се обстановка, може бързо да го получи“.

Освен леки автомобили и пикап, се предвижда производство и на търговски ван Sunray, който ще замени немските автомобили. Например Mercedes-Benz Sprinter. Според предварителните проучвания "китайските Москвичи" би следвало да станат много популярни в Русия.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    13 9 Отговор
    Въпросът е кой ще прави теслите ааахахаха
  • 2 Китайски москвич

    12 11 Отговор
    Най добре китайски велосипеди , караш хвърляш
  • 3 Рушляк

    20 17 Отговор
    Скоро и ваз газ уаз и други бохлуци
  • 4 ХаХаХа

    30 17 Отговор
    Че кой кара руски коли,че кой изобщо използва някаква руска техника било то бяла или черна,даже и на нашите пишман русофили им текат лигите по западни техники
  • 5 ...........

    24 12 Отговор
    Китайците щели да ги правят!?Ами кой да ги прави!?Руснака...не е негова работа /то коя ли е негова?/

    Коментиран от #17

  • 6 МмммА

    21 9 Отговор
    А бе я св огледайте в къщи и кажете кое не е китаиско. И айфона ви е китаиски и повечето части в аудито след 2007 са ви китаиски. Лошо е че мяма внос в БГ.на такива коли. Предпочитам нова китаиска пред 10-15 годишно тди

    Коментиран от #18

  • 7 Рейгън

    15 11 Отговор
    Чудесно, после ще решат да дезинфекцират и китай, за да гепат и тяхното ноу-хау. Нация от орки, които само могат да консумират всичко до което се докопат. Само че китаийците са азиатци, нема ги бавят.
  • 8 Хаха

    14 6 Отговор
    Е как така, нали възраждат МОСКВИЧ квич квич квич ?
  • 9 Пъци

    20 3 Отговор
    Ми ясно беше,че няма да е руска.Китай са империя с умни,трудолюбиви,възприемчиви,хитри и приспособими хора.Руската империя кара по старому: продължава да не толерира умните("ти какво-на умен ли ми се правиш?"-познато и в България) от страх "да не отнемат кокала" на властта,труд в русия се полага принудително по традиция и се използва за наказание пак по традиция,когато умните и трудолюбивите са малцинство тогава и възприемчивостта на популацията към нови технологии е ниска,хитростта в русия служи да се оживее и оцелее от КГБ и за кариера ,а не за оптимизиране на живота,така и хората в Руската империя са останали неприспособими към новия свят,въпреки съвременният им бит,който обаче в 90% е чуждо производство.....За България...след толкова много десетилетия "руски дух"...???
  • 10 ДААА

    19 6 Отговор
    Ушанките и Москвич дори не могат да произведат вече.
  • 11 оня с коня

    13 6 Отговор
    Ето големия руски проблем - че КИТАЙ ПОГЛЪЩА РУСИЯ...като Боа,чиито Очички са Дръпнати!И така:Китай произвежда Руските москвичи ,ще ги реализира на дивия Руски пазар и ще прибира Парсата ,а за Русия остава Безработицата.както и да е,важното е както казва путин "Дружбата с Китай да е Нерушима"!
  • 12 Ха-ха-ха😂😂😂

    18 5 Отговор
    Русия е толкова Велика, че дори не може да направи собствен автомобил.
  • 13 Един

    12 5 Отговор
    Стига с тия спойлери, бе! Има си много хубава БЪЛГАРСКА дума - ПОДСКАЗКА! Кви спойлери, кви сплитери, кви антикрила?

    Коментиран от #15

  • 14 Това ли е възраждането ?

    13 3 Отговор
    Китайска кола със сменена емблема.

    Това ли е възраждането на москвича?
  • 15 Пъци

    5 3 Отговор

    До коментар #13 от "Един":

    "БЪЛГАРСКА дума - ПОДСКАЗКА!"
    Сигурно е с най-добри чувства,но...нужен ли е коментар за "българското" на думата?
    Десетилетия........
  • 16 ха ха ха

    12 4 Отговор
    оркит един масквич не могат да сглобят
  • 17 Ами

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "...........":

    Те са правели победа,волга, москвич, зил за разлика от нас които сглобявахме рено за кратко време и французите като видяха колко сме "отворени"речното стана Дания.Впрочем и ние сглобявахме москвич в Ловеч защото когато го купих моят1982 година. под кората на шофьорската врата открих парче от българска изсъхнала кора от диня.Така че по малко плюене ако може и няма да е лошо ако погледнем първо себе си и тогава да обсъждаме другите.
  • 18 Велика България

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "МмммА":

    Ами купи си, има ги във всеки мол. Ааа, забравих, ти си от тези дето много искат ама нямат желание...
  • 19 Дсса

    3 0 Отговор
    Рено купи завода за хиляда. После за да накаже руснаците, го продаде за 10. Сега си блъскам главата и не мога да разбера - къде е Киро на Кирия?
  • 20 Ще се продават не само в Русия

    1 1 Отговор
    По добре да подпомогне руската икономика отколкото немската или френската
  • 21 Вова

    0 0 Отговор
    На руснаците само децата им стават, защото не са правени с ръце, а с друго...
  • 22 ДАСКАЛ ГЕНЧО

    1 0 Отговор
    Ако сте си мислили, че изоставените автомобилни заводи от западняците няма да работят значи сте наивници.
    Китайци, индийци, виетнамци, корейци са там и вече настройват роботите да работят.
    Ще произвеждат та даже и ще продават на европейците.