Last news in Fakti

4 Юли, 2022 10:15 6 042 6

Най-бързата кола в света се оказа много по-мощна от рекламираното (ВИДЕО)

  • ssc-
  • tuatara-
  • максимална скорост-
  • мощност-
  • реклама

SSC Tuatara застана на диното

Най-бързата кола в света се оказа много по-мощна от рекламираното (ВИДЕО) - 1

През 2020 година на автомобилната сцена се появи един много интересен автомобил от марката SSC, който за отрицателно време влезе във всички медии. Вдигайки средна максимална скорост от 455.3км/ч, Tuatara държи рекорда за най-бърз сериен автомобил на планетата. От части това се дължи на големия 5.9-литров бензинов осмак, който според официалните данни генерира 1350 конски сили с нормален бензин и 1750 конски сили със състезателно гориво.

Изглежда тези цифри не са съвсем верни и това бе разкрито от самата компания, след като публикува две видеа от тестове на дино стенд. Опитите са направени от компанията Nelson Racing Engines, която е отговорна и за разработването на двигателя. По време на измерването на двигателя на стенда можем да видим, че мощността достига 1890 конски сили в пиковия момент.

От Tuatara не показват какво се случва при измерването на мощността на гумите, но вероятно там данните също ще са по-добри от официалните. Съвсем вероятно е от компанията скоро да пробват поставянето на нов рекорд, тъй като компании като Hennessey и Koenigsegg са плътно по петите им.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дааа

    2 1 Отговор
    Как да пиша коментар,когато имам забрана....А защо?
  • 2 Пич

    5 2 Отговор
    Балъците да правят електрички , американците ще си правят такива зверове !!!

    Коментиран от #3, #6

  • 3 Про100 100

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Пич":

    Кьонигсег не е спрял.... 😜
  • 4 Хорошо

    3 3 Отговор
    Да, така е като го няма въздушното челно съпротивление.......

    Коментиран от #5

  • 5 име

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "Хорошо":

    Баце, колата е качена на динамометричен стенд, там скорост не се мери, че да оказва влиьние липсата а съпротивление. Мери се въртящ момент и КС.
  • 6 ТУЗАРА

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Пич":

    Уникален звяр! Основен ремонт и пълна ревизия на двигателя след максимално натоварване. Tesla Plaid Channel - 1600 (хиляда и шестстотин) документирани, безаварийни старта срещу безброй счупени "зверове" - скоростни кутии, диференциали, кардани и двигатели.