Last news in Fakti

19 Юли, 2022 15:10 3 045 8

Бензинов V8 и 710 конски сили за най-мощния пикап на Ford правен някога

  • ford-
  • raptor-
  • raptor r-
  • f-150-
  • пикап

Raptor R дебютира с двигател от Shelby GT500

Бензинов V8 и 710 конски сили за най-мощния пикап на Ford правен някога - 1

Докато в Европа мнозина се надяват бензиновите и дизеловите двигатели да останат на пазара под някаква форма, то в САЩ се наслаждават с пълни сили на големите бензинови осмаци. Доказателство за това е последният модел на Ford, носещ името Raptor R и показващ ни най-наточената версия на пикапа F-150 правена някога.

Бензинов V8 и 710 конски сили за най-мощния пикап на Ford правен някога

За целта от Ford са взели вече преработен пикап от серията Raptor и са поставили 5.2-литров двигател от Shelby GT500, заедно с изцяло ново окачване. Така новият Raptor R може да се похвали с мощност от 710 конски сили и максимален въртящ момент от 868 нютон метра. Това е с 60 конски сили по-малко от мощността при Mustang и с 2 конски сили по-малко от основния опонент в лицето на RAM TRX. Понижената мощност в сравнение с тази на Mustang се е наложила поради смяната на една от ролките на суперчарджъра за по-добро разпределение на въртящия момент в ниски и средни скорости, които ще са по-често използвани при пикапа.

Бензинов V8 и 710 конски сили за най-мощния пикап на Ford правен някога

И въпреки, че двигателят е интересна част от пикапа, то окачването е на още по-високо ниво. То е вдъхновено от състезателните автомобили Baja с петточково окачване в задната част и ход от 330мм отпред и 358мм отзад. Амортисьорите могат да се управляват чрез електроника, която да ги втърдява или отпуска за различно поведение на пътя или извън него. Разстоянието от най-ниската точка на пикапа до земята е 333мм, като за това помагат и 37-инчовите гуми с които той излиза от завода.

Бензинов V8 и 710 конски сили за най-мощния пикап на Ford правен някога

Визуално може да познаете върховия пикап по капака с по-голяма извивка в централната част, оранжевите акценти и буквата R на различни места в интериора и екстериора, както и специалните графики по вратите и задните калници. Седалките са дело на Recaro с кожа и алкантара ,а върху вратите са поставени елементи от въглеродни влакна.

Бензинов V8 и 710 конски сили за най-мощния пикап на Ford правен някога


Поставете оценка:
Оценка 4 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Руският трактор е с 1200 конски сили

    8 11 Отговор
    Засега е на чертожната дъска, но вече се договаря, кое от коя изостанала западна страна ще дойде - двигател, рама, скоростна кутия, калници, ламарини и т.н.
  • 2 сектант

    7 1 Отговор
    предполагам не е на вода тоя мотор
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Азззз

    9 3 Отговор
    А Форд нямаха ли някакво питане/предложение в Европа да сме се отказвали от бензиновите двигатели до нам-си-коя година ??
  • 7 Мнооо

    4 2 Отговор
    Як !!!
  • 8 Каква Тесла

    3 5 Отговор

    До коментар #5 от "съединисе":

    Виж какво правят от ford. Всъщност електрическия f150 има по-голям въртящ момент от този.