Last news in Fakti

22 Август, 2022 13:12 8 896 5

Рейтинг: Най-добрите китайски автомобили

  • jd power-
  • класация-
  • китайски автомобили-
  • haval

Haval, единствената марка, която се продава у нас, е на шесто място

Рейтинг: Най-добрите китайски автомобили - 1

JD Power China сподели резултатите от проучване на превозни средства с най-добра „производителност и оформление“ (APEAL, Automotive Performance, Execution and Layout Study). В проучването са участвали шофьори, които карат автомобили от китайски марки и които коли са на възраст от два до шест месеца.

Те бяха помолени да оценят колите си по десет показателя, от комфорт до икономия на гориво. Въз основа на отговорите е съставен рейтинг на марки от Китай, които произвеждат най-добрите автомобили.

Собствениците на автомобили оценяват колите по няколко точки: екстериор, интериор, стартиране на двигателя, лекота на влизане и излизане, мощност и динамика, усещане по време на шофиране, безопасност, мултимедийна система, комфорт на возене и икономия на гориво. Оценките са обобщени и въз основа на това е съставен рейтинг на автомобилите с най-добри характеристики (максималния брой точки е 1000).

Сред китайските марки първите три са GAC (731), Geely (731) и Dongfeng (727). На четвърто място е Roewe (727), а челната петица затваря Chery (726). Haval, единствената марка, която се продава у нас, е на шесто място със 725 точки, следван от Changan (719) и Hongqi (715).

В сегмента на достъпните седани от среден клас Chery Arrizo 5 Plus и Changan Eado Plus са признати за най-добри, докато в сегмента на седаните от среден клас Geely Binrui и Preface са тези с най-много точки.

Сред субкомпактните кросоувъри с най-добро представяне се отличават GAC GS3 и Geely Vision X3, а Haval M6 се оказа най-добрият компактен SUV. В сегмента на кросоувърите със среден размер отличници са Dongfeng Fengshen AX7 и Chery Tiggo 8 Plus.

Експертите на JD Power China отбелязват още, че китайските собственици на автомобили са най-загрижени за безопасността на автомобилите. В същото време средният рейтинг на удовлетвореност от този артикул спада с пет единици в сравнение с миналогодишното проучване.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    15 4 Отговор
    BMW произведено в Китай -
    немско ли е или китайско ❓🤔❓
    / за идин пелот питам/
  • 2 Смех

    5 11 Отговор
    То китайвки и автомобил трудно влизат в едно изречение камо ли най добрите.
  • 3 Тити

    5 4 Отговор
    Китайските са добри само на хартия минават две три години модела се спира и части йок!
  • 4 Роко

    5 1 Отговор
    Ако сте на достатъчно години, ще си спомните какъв смях падаше с корейците и техните автомобили. Вече никой не им се смее! Китайците тръгнаха по техният път,ама на бегом! Само да питам, някой от критиците влизал ли е, ползвал ли е такъв автомобил ? Аз да ! Качеството е на топ ниво!
  • 5 Българин

    1 2 Отговор
    Качеството на китйските коли въобще не е на топ ниво, груби евтини пластмаси, недодялан интериор, а и машинерията им е технологично остаряла.Само на фасон ги правят модерни, всъщност са демоде коли.