Last news in Fakti

20 Септември, 2022 16:10 849 2

Uber ще използва само електрически автомобили от 2030 година

  • uber-
  • електромобили-
  • коли на ток

Компанията за споделено пътуване няма да позволява регистрация с бензинова или дизелова кола

Въпреки, че по-голямата част от американците остават почитатели на големите бензинови двигатели, то все повече компании правят стъпка към електрификацията и подобно на Европа се насочват към коли на ток. Поредното голямо такова име е Uber, които обявиха, че от 2030 година няма да позволява бензинови и дизелови коли на своята платформа.

Решението засяга САЩ, Канада и Европа и бе потвърдено лично от изпълнителния директор на компанията. Към момента платформата може да се похвали с около 25 хиляди електрически автомобила от около един милион шофьора. Собствениците на електромобили се възползват също така от допълнителен приход от всеки бакшиш, а самите шофьори споделят, че получават по-големи бакшиши.

По-късно тази седмица компанията ще въведе опция, която ще позволява на потребителите да избират дали искат тяхното пътуване да бъде осъществено с кола на ток или с конвенционален автомобил. Опцията се нарича Uber Comfort и ще бъде налична в 25 щата в Северна Америка.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 само да попитам

    2 0 Отговор
    А ток ще има ли за тях през 2030г.?
  • 2 Не само те

    0 0 Отговор
    HERTZ също. Още миналата година купиха 100,000 Модел 3 като първа крачка от поредица от сделки.