Last news in Fakti

23 Септември, 2022 11:29 3 285 4

Блогър катастрофира с кола, за да тества новите функции на iPhone (ВИДЕО)

  • катастрофа-
  • смартфон-
  • apple-
  • iphone-
  • iphone 14

Смартфонът реагира на сблъсъци, както обеща производителят

Блогър катастрофира с кола, за да тества новите функции на iPhone (ВИДЕО) - 1

YouTube блогърът TechRax реши да тества новата функция, която се появи в Apple iPhone 14 и за която вече ви информирахме. Смартфонът от ново поколение и Apple Watch са се научили самостоятелно да се обаждат на службите за спешна помощ в случай на сблъсък, което се записва от вградени сензори - GPS сензор , както и барометър, микрофон и жироскоп. За да тества функционалността на новата джаджа, блогърът реши да разбие колата си в бариера, направена от стари коли.

Първо, блогърът пробва с една стара кола на полето и оборудва колата си с устройство за дистанционно управление. Той обаче така и не успява да организира сериозен сблъсък. Тогава е решено да се постави препятствие от няколко коли наведнъж.

За по-сигурно TechRax прави два опита - първо с ниска скорост, а след това с по-висока. IPhone 14 е закрепен към гърба на облегалката за глава на шофьорската седалка. Първият път устройството разпознава сблъсък, но със закъснение от около 10 секунди, след което започва обратно броене за повикване на спешна помощ.

Вторият път ударът е по-силен. Въздушните възглавници в колата се отварят, но тя спира в неудобно положение, така че не е възможно да се измери времето за реакция на iPhone. Този път обаче смартфонът записва инцидента и стартира обратното броене до разговора, който блогърът отмени навреме.

Функцията Crash Detection (буквално - „откриване на злополука“) се появи в iPhone 14 и Apple Watch Series 8. Apple твърди, че технологията е обучена за повече от милион часа реално шофиране и я тества в реални краш тестове. Вижте повече от любопитните експерименти.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Блогъри

    22 0 Отговор
    Хора без работа, но заработващи на гърба на други нищоправци. Ако аз искам да пусна музика от тубата, трябва да изгледам стотина реклами за да могат "блогърите" да си напълнят джоба.
  • 2 Експеримент

    9 0 Отговор
    Още по-добър експеримент ще бъде направен, ако веднъж джурнълистъ не използва копи-пайсте -гуугле-транслете- копи пасте, а седне и напише сам новината си.
  • 3 ОБЕКТИВНИЯ

    5 0 Отговор
    Прехвалено изделие, за сноби
    ( паралии) и егоцентрици!
  • 4 Путин, В. В.

    5 1 Отговор
    Само аз ще ви оправя!