Last news in Fakti

15 Март, 2023 12:17 2 203 3

20 коли изгоряха при масова катастрофа (ВИДЕО)

  • катастрофа-
  • унгария
20 коли изгоряха при масова катастрофа (ВИДЕО) - 1

Сблъсъкът е причинен от буря, поради която видимостта на пътя е паднала почти до нула. В масовата катастрофа, която е станала в Унгария, на 25 км от Будапеща са учасвали 32 леки коли, пет тира и пет по-малки камиона.

Унгарската генерална дирекция за помощ при бедствия съобщи, че сблъсъкът е станал на пътя към град Гьор. Инцидентът доведе до огромен пожар, който "изпепели" деветнадесет автомобила и кабината на един камион.

Заради зяпачи от другата страна на пътя също се стигна до сблъсък, но само на два автомобила, движещи се към Будапеща. Вижте и кадри от ужасната масова катастрофа.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Това ни чака

    2 8 Отговор
    Ако автомобилите не бяха електрически нямаше да има никаква опасност от пожар. За в бъдеще повечето катастрофи ще са такива, като пламне един електромобил и подпълва всички по магистралата.

    Коментиран от #3

  • 2 Знайко

    5 0 Отговор
    За да спре от 100 км/ч до 0 км/ч на суха чиста асфалтова настилка на изправен нов автомобил му трябват около 35-40 м. Ако има пясъка вода, лед на пътя, спирачния път може да надвиши стотици метри. Виждал съм зимата автомобили на лек наклон да не могат да спрат от ниска скорост 20-30 км/ч дори и след 100 м.

    Но и на шофьор с добри рефлекси му трябва около половин-една секунда време за да реагира, за 1 секунда автомобил движещ се със 100 км/ч изминава 27,7 м. Т.е. за безопасно аварийно спиране при такава скорост на шофьор му трябват около 60-70 м. за да спре от 100 км/ч. А във видеото видимоста беше около 10-15 м. Също така скороста е била над 100 км/ч, била е колкото е позволеното максимална скорост на магистрала в Европа.
  • 3 Весело

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Това ни чака":

    Ти как разбра, че в тази катастрофа е участвал електрически автомобил?

    Има много катастрофи с бензинови и дизелови автомобили с пожари. Дори в България съм виждал самозахалили се автомобили е след катастрофа. Даже о без катастрофа ми се е случвало 3 пъти да видя горящ автомобил. Най-вече се палят автомобили с газови уредби в България и от тях огъня прескоча към другите автомобили На бензин и дизел. Дизеловите автомобили са с най-малка вероятност да се палят.

    Може да си направиш експеримент, но внимавай. Сипи в малка метална капачка малко бензин и в още една същата малко дизел. И опитай да ги запалиш с клечка кибрит. Внимавай, бензина пламва когато клечката е на голямо разстояние и може са те опърли. Дизела дори може и да не се запали и дори дизела може са изгаси клечката като я потопиш в него.